Test letnih gum 2012 je zunaj

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Za Octavio TDI potrebujem letne gume dimenzije 195/65/15

Za letos nisem našel testa teh dimenzij zato sem iz lanskega testa izbral in
se nekako odločam med:
- Vredestein Sportrac 3
-Continental ContiPremium Contact 2

Kaj bi vzel, imate izkušnje s temi gumami ? Mogoče katere tretje ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sanja se mi ne. Glede na ime, verjetno, čeprav se tudi primacy hp še da kupit. So pa made in germany, DOT 0512, če koga zanima, meni je vseeno. BTW, vulkanizer mi je razložil da ker sem jih dobil ceneje kot pri njem gre sigurno najmanj za utajo davkov (
aplauz.gif
), ker ceneje kot pri njem ni šans da jih legalno dobim ker on jih dobi direkt od michelina. Sem rekel da kakor hoče, jaz sem dobil račun na katerem je obračunan DDV, ostalo me pa ne zanima.

Super če bodo zdržale tri sezone.....

Itak, klasična reakcija prodajalca/užaljenčka ko mu pokažeš kruto realnosti in ker on na vsaki gumi nima 50€ čistega je vse goljufija ter utaja... takšnih ljudi je resnično veliko, ki začnejo takoj iskat izgovore ki pa so najrazličnejši (ni enaka klasa, moje so klasa višje, gre za blago ki je delano za balnski trg in ne za zahod, to je roba ki so jo tudi meni ponujali, je zaležana roba ki je stala XYZ časa v neprimernem skladišču in je tako ali tako za uničenje ter še bi se našlo...).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sem šel ravnokar premerit profil s šublerjem. Z zimskimi vozim celo leto in v letu in pol po prevoženih 20 000km sem jih znucal točno 1mm! Meni, da jih tudi ti ne boš uničil v toplih 20tih dneh, če boš le vozil po omejitvah.
Ja vem, da z zimskimi ni priporočljivo poleti vozit ampak jaz nisem zaznal kakšnih posebnih težav.

ti ko neveš :D aja pa 300 konjev nimaš tak ko alter vozaæi
grin1.gif

Zaupaj mi kako gumo imaš, ker jaz bi res, res imel tako gumo, ki se po 20kkm znuca za 1mm. Sploh če je zimska in ti kljub temu da jo par tednov pri + 30 stopinjah voziš, zdrži tako obrabo..

bonk.gif

Da nadaljujem... 5mm znucaš po 100.000 km in to zimske, u ljeto i zimu... madonca...

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.570
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik hawkeye pravi:

se nekako odločam med:
- Vredestein Sportrac 3

Jst na moji O2 vozim poleti Nokian-H.
Sem jih imel tudi prej na Scenicu in sem bil zadovoljen.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Do sedaj sem še vsako gumo vrgel stran zaradi staranja in ne zaradi obrabe. Pač imam tak način vožnje, previdno z gasom in bremzami, vožnja po omejitvah(max 10%čez), malo avtoceste in mesta, večinoma relacije 80-90km/h in prideš do take obrabe. Pa še s porabo sem zadovoljen
wink-1.gif
.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Jaz sem skupaj z letnimi in zimskimi uspel naklepat 105kkm S tem da zimske niso vozile več kot 40kkm. Pa še to če bi jih vozil poleti nebi zdržale pol toliko.
Drugače ma sem tudi sam bolj miren voznik, in mi je škoda vsakega deci bencina, ki brezveze steče skozi auspuh.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
super test, kjer se ne da popolnoma nic prebrati ce ne placas :D

drugace pa tale primerjava obrabe pnevmatik mi je malce smesna...nekdo z tono in par prdcev tezkim jajckom, ki se vozi po ravnih planjavah z podhranjenim motorjem verjetno res ne bo mogel kar tako zdrajsati gum razen, ce jih ne bo grizu
bonk.gif

Meni sprednje gume zdrzijo eno sezono cca 20.000 km, vozim pa po hribovitih in ovinkastih cestah. Avto je relativno tezak 1600kg in na sprednji pogon se prenasa 200KM. ne recem da ce bi vozil kot dedek bi obdrzal kaksem milimeter na pnevmatiki vec...ne pa dosti vec
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1350 kg in 265 konjev zate ni dovolj? A naj gume na Scanio s 600 konji namontirajo, da bo dovolj teže in konjev?
rolleyes-1.gif

Prebrat pa se da čisto vse desno od posamezne slike. Pri zadnjih imaš rezultate posamezne gume.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz se nagibam v smeri barum bravuris 2. Sicer ne poznam firme ampak glede na test ni bistveno slabša od bistveno dražjih. (ampak 215/55/17)

Cena ~ 100€/komad v primerjavi s 150€ za kaj drugega.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Sam bom menjaval gume na maksimalno 3. sezono! Verjemite, če delaš malo ali malo več kilometrov je VSAKA guma po polnih dveh sezonah slaba, nekatere pa fuč; beri plastika.

Take so moje dosedanje izkušnje, zadnja z zimskimi Conti, ki so bile in so še vedno med najboljšimi gumami na trgu !

Tko da, vsako 3. sezono kupiš nove gume ( pogojno samo 2, če so bile v obeh sezonah gume na istem kolesu in ne menjava spredaj/zadaj ) !. To menjavanje gum iz zadnje na sprednjo os je....smeh ! Tisti vulkanizer, ki vam to "lapa" mu rečite samo; ADIJO!
lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ni smeh, ker bo na pogonskih prej profil pobiralo. Če delaš veliko km pa treba seveda že med sezono kaj premenjati..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Je smeh; zato pa pravim, da lahko dokupiš samo 2 gumi. In te NE daš na sprednjo os ,ampak na zadnjo. In to je prva in zadnja premontaža zadnjih gum na prednjo os.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja, to so te na vranskem naučili. Ne ni nujno vsega tistega poslušat, ker pač ne vozimo vsi na limitu, in dokler imaš zadosten profil se tudi tisti mm več spredaj/zadaj ne bo nikjer poznal.

oljarsi

Zelenc'
6. mar 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik hawkeye pravi:

se nekako odločam med:
- Vredestein Sportrac 3

Priporočam Continental ContiPremium Contact 2. Sam imam sicer dimenzijo 195/60/15, sem pa zelo zadovoljen, saj so odlične tako na suhi kot na mokri cesti, pa še obraba je zelo nizka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Sem jih tudi jaz imel na prejšnjem avtu te Continentalke, sicer 205/55/15V in sem bil z njimi zadovoljen. Je pa res da sem napravil cca. 5000km potem pa prodal avtomobil tako da ne morem komentirat kako se obnese na daljši rok...