Test letnih gum 2012 je zunaj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ma za izgled mi dol visi, vzel sem jih, ker so imeli dober review kot dežna guma in mi je to veliko bolj pomembno, kot pa obnašanje na suhem - pač nisem lokalni Šumaher.
Je pa praktično najcenejša guma v mojem razredu (215/50/17), če odštejem čangšlang radirke, cena 140€/kom.

Vredisteinnke so še vedno višji razred gume in ne boš falil, tudi jst sem letos namontiral nove na passata ker so bile dejansko od "boljših" gum najcenejše.

Držijo ok (tudi na mokrem), so tihe zaenkrat, skratka sem zadovoljen!
zmaga.gif

So pa res opremljne z znakom "design by giugiaro" zato jih obrnem vedno poševno ko parkiram, tako da se skladajo z versache obleko in rolex uro!
evil.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Vredestein so zakon, ja
smile-1.gif
Po eni strani komaj cakam, da bodo trenutne Sportmaxxke za zamenjat, ker so polom. Potem pa pride gor Ultrac Sessanta, ena najcenejsih gum v moji dimenziji, po kvaliteti pa v cisti spici.

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ma za izgled mi dol visi, vzel sem jih, ker so imeli dober review kot dežna guma in mi je to veliko bolj pomembno, kot pa obnašanje na suhem - pač nisem lokalni Šumaher.
Je pa praktično najcenejša guma v mojem razredu (215/50/17), če odštejem čangšlang radirke, cena 140€/kom.

Imam enako (exotik) dimenzijo na svojem avtu. Tudi jaz se malo oziram, kaj bi dal gor. Med "ugodnimi" in še vedno dobrimi po karakteristikah so Nokian Z G2. Kaj pravite na te?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik enageM pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Imam enako (exotik) dimenzijo na svojem avtu. Tudi jaz se malo oziram, kaj bi dal gor. Med "ugodnimi" in še vedno dobrimi po karakteristikah so Nokian Z G2. Kaj pravite na te?

Mi imamo Nokian (V) gume, samo jaz ne vozim kaj dosti tistega avta. Sem pa malo bral ocene na netu, pa pravijo, da so ok, le da je obraba problem, če je to res pa ne vem...naj kdo pove, ki jih je že imel kako je kaj s temi gumami.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Turanza, evo rešeno. Sigurno boš zadovoljen. ER 300 Ecopia je pa enak šmorn, kot je bila pred njo ER300.
wink-1.gif
Zame osebno skoraj best by guma v tem rangu.

Huuuuh Gargy tudi to je že stara guma. Delat so jo tudi začeli že dobre 5 let nazaj, če se dobro spomnim. Je bila pa tole moje prva guma, ko sem menjal avto. In ni bilo slabo. Malo sem bil razočaran nad aquaplaningom, ali pa sem enostavno pričakova preveč, zaradi značilne oblike dezena. Če jih dobiš ugodno, bi jaz vzel. Ko pa boš gledal avto od zadaj, boš imel občutek, da si kupil "tabularje". Jih tisti dezen vizuelno totalno zoža in zgleda smešno. Sam tako v info, men je itak ravno za te stvari. Eni pač gledajo na tole, kako hud dezen ma guma, da lahko potem navijejo volan navzven, ko parkira.
grin1.gif

moj avto je 08, 77k prevoženih pa so gor še prve turanza
evil.gif
ni nasploh nek nov model namesto er300? ecopia je verjetno samo kak facelift?

jaz jih bom vsekakor spet vzel če se bojo še dobile spomladi

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik

moj avto je 08, 77k prevoženih pa so gor še prve turanza
evil.gif
ni nasploh nek nov model namesto er300? ecopia je verjetno samo kak facelift?

jaz jih bom vsekakor spet vzel če se bojo še dobile spomladi

Moj ma pa 72k KM in so bile tudi se prve gume gor (Turanza ER 370) a sem vozil tudi z zimskimi....v petek sem menjal prednje dve gumi in ko sem te menjal sem videl, da so zadnje gume se slabse kot prednje tko da morem se zadnje kupit...ajojojojojoj...
uf-1.gif
€€€ Ah bo ze boljse, raje se varno vozim in v miru spim...

lp Primoz