škoda superb

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda razumem - če prodajaš Citroena, ga tudi službeno voziš

Aaaa?

Ne prodajam avtov. Službena je Škoda.

Potem te pa razumem. Eno večjih sranj je, ko te delodajalec prisili v vožnjo službenega avtomobila tudi v zasebne namene, a tebi avto iz kakršnegakoli razloga (objektivnega ali subjektivnega) ne ustreza. Plačuješ boniteto za to, da se voziš v avtomobilu, ki ti ni všeč. Poznam iz lastnih izkušenj.

Razumem, da te zmoti vsaka najmanjša malenkost - ampak to še ne pomeni, da zgornji zapis ni mimosun.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.618
5.197
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Razumem, da te zmoti vsaka najmanjša malenkost - ampak to še ne pomeni, da zgornji zapis ni mimosun.
S takimi komentarji ne bo na forum upal pisati noben, ki je dejansko vozil avto več kot nekaj km. Sploh če gre za avto delno nemškega porekla, ki je v vseh pogledih superioren.
Resno: kako lahko negiraš njegovo pisanje, če on dejansko vozi avto, ti si ga pa šel vohat. Napisal je svoje izkušnje, kar še zmeraj ne pomeni, da so izkušnje vsakega take. Ne moreš pa se ti primerjati z njim, ker izkušenj s tem avtom nimaš (testna vožnja = 0) tako kot jaz ne.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.918
1.680
113
Namen je bil osvetliti drugo plat medalje, ker je težko spregledati 7 strani postov, ki s par izjemami hvalijo superba kot drugo najboljšo stvar po z marmelado namazanem kruhu. Dejansko pa gre za zelo povprečno vozilo, katerega edina prednost je velikost za prednjimi sedeži in relativno ugodna cena na meter zunanje dolžine. Kajti vsebine (pa naj bo to oprema ali pa avtomobilska tehnika) dobiš bore malo. Tega pa z opazovanjem v salonu in na cesti (zgleda solidno, še posebej v temnih barvah) in enodnevnim testom ne moreš ugotoviti.
Pa lep pozdrav vsem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nekaj sem negiral, nekaj potrdil - nekaj je zelo subjektivno, zato sem pustil; v posledice dolgotrajnejše rabe se nisem spuščal. Je kar nekaj objektivnih mimosunov in tiste sem izpostavil - primerjava s C2 še posebej.

S Suberbom sem naredil običajno službeno pot ca. 170 km; dva dni kasneje sem podobno opravil z i40; in ker to ni bil tesni krog 10-15 km so občutki bolj pravi. P508 nisem poskusil, čeprav mi je primerjava mimo - sicer sem sedel samo v salonu, a vem da ima na zanji klopi hudo malo prostora (objektivno) + za moj okus prenizek (subjektivno) - ampak tega nisem niti omenjal.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda razumem - če prodajaš Citroena, ga tudi službeno voziš

Aaaa?

Ne prodajam avtov. Službena je Škoda.

Potem te pa razumem. Eno večjih sranj je, ko te delodajalec prisili v vožnjo službenega avtomobila tudi v zasebne namene, a tebi avto iz kakršnegakoli razloga (objektivnega ali subjektivnega) ne ustreza. Plačuješ boniteto za to, da se voziš v avtomobilu, ki ti ni všeč. Poznam iz lastnih izkušenj.

Razumem, da te zmoti vsaka najmanjša malenkost - ampak to še ne pomeni, da zgornji zapis ni mimosun.

Ampak, ce je Superb tako vrhunska, kakor jo nekateri hvalijo tukaj gor (vsaj 5, A6, E klase), bi se jo verjetno privadil in vzljubil, ne pa da mu gre vsak km bolj na q...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no ko sem to vse prebral sem se samo nasmejal sicer pa modela tut jaz nisem jemal več resno naprej od tiste primerjave z c2....
Model potrebno pa je tut kaj dodatne odpreme vzet kot so razni senzorji, bi xenonke in dsg
evil.gif

aja pa prihrani se ko boš pisal da imaš vozne izkušnje ker jaz jih tut imam
cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
no ja, tudi v to skupino ekstremistov tudi ne sodim;

Resnična zgodba:
Leta 2000, parkitišče pri poslovni stavbi v Pržanu;
parkiram in se pokam iz avta in opazim par, ki je prišel ogledovat njeno novo Škodo Fabio. Ona se postavi pred avto in reče, poglej kako ima lepo masko - kot Audi
hysterical-1.gif

majkemi
Zadržal sem smeh in odšel, tako da nadaljnih primerjav nisem slišal.

PS: sicer pa ne vem, zakaj pravijo, da če kupiš Škodo, da dobiš Audija. Če bi jaz kupil Superba, bi ga predstavljal kot Bentleya, Octavio RS pa kot Bugatija. Saj se VAG ne ustavi pri Audiju
redface-1.gif

PPS: kupiš Dusterja, dobiš Infiniti FX (ali pa vsaj EX)
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.918
1.680
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

aja pa prihrani se ko boš pisal da imaš vozne izkušnje ker jaz jih tut imam
cheer.gif

Zdaj si me spomnil zakaj sem nehal pisat po forumih. Pred dvemi tedni sprašuješ če ima kdo izkušnje s superbom. Jaz ti napišem izkušnje s superbom (pol leta in 20jurjev prevoženih). Nato mi napišeš da naj se prihranim ko pišem o voznih izkušnjah....
Zdaj pa res adijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ko sem spraševal sem ga tudi kupil in kaj je narobe če sem napisal izkušnjo ki jo imam sedaj?
bonk.gif

sicer pa a se čudiš da te nihče ne jemlje resno saj primerjaš avto s c2? Praviš da ima 60l tank kar je sramotno moj BMW ga je tut imel 60l pa je bilo to sramotno? Daj zberi se malo.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Kaj ti misliš, da tebe kdo jemlje resno s tako sliko na osebni?
Vsem naokoli govoriš, da si ena p****.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kolk pa je to, 2.0 tdi 140 konjev?
pa narediš s 60 litri cca. 800 km? Pa to je porabe cca. 7.5l/100km?
Masa avta je pa 1.400kg...

Moj scenic je teža nekje podobna, če ne še kakih 100kg težji (grand, 7 sedežev), 120konjski, pa s 60 litri naredim preko 1100km...

Hmmmmmmm....
confused-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Če ima 60-litrski tank, potem na rdečo lučko tanka okoli 52L. To pa pomeni porabo okoli 6,5 L/100Km, kar je čisto sprejmljivo.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ma daj, daj. Vsi k majo TDI razlagajo kako jim kante skurijo 4l na 100km, ti pa sanjaš, da je nad 6 sprejemljivo. Le počakaj, te bodo kje dobili in ti že pokazali ...
evil.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.289
198
63
Ksz...

jezek je podal svoje mnenje kakršnokoli že je, ne vidim, kaj je lahko tukaj tako narobe, da vsi sikate eden čez drugega.

Imam pa občutek, da sem edini razumel primerjavo s C2. Kar se tiče prostora za voznika in sovoznika, ga je v C2 res zelo veliko (vozil sem ga in sem dvometraš, zato hitro opazim razlike prostoru, ki mi je na voljo). To seveda ne pomeni, da sta "delovno okolje" C2 in v konkretnem primeru Superba primerljiva, govora je bilo zgolj o prostornosti na sprednjih sedežih in popolnoma nič drugega. In tukaj mu dam - na žalost - kar prav.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ne nisi edini, le nekateri morajo nabijat svojo mantro. Sam sem že večkrat opazil kako so nekateri "mali" avtomobili presenetljivo prostorni, vsaj spredaj, in kako so nekatrei "veliki" avtomobili utesnjeni, pa naj bo to spredaj, zadaj ali povsod.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Narobe je to, da je nekdo skurcal novo slovensko svetinjo, ki se kaže v obliki SuperB. To je narobe. Tisti, ki se dotakne Golfa ali po novem SuperB je primeren za ustanovo. Za nasmejat je tale tema.