Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Mu poberejo vse tudi če pelje 30km/h po svojem pasu. In je skoncentriran na vožnjo, ne na okoliške hiše.Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Bogi pošteni delavski razred, pač spije kako pivo ali dve preveč in gre pošteno domov, mogoče so tudi hiše v naselju pri 120 na uro zanimivejše kot pri 50, grdi grdi policisti pa ga ustavijo in mu poberejo vse kaj ima!
Citat:
Pravila so pokvarjena, višina kazni pa tudi. Recimo danes je na nekem mestu dovoljena hitrost 90, jutri bo tam 50, pa se razmere niso spremenile, le prekrškarjev je zmanjkalo, pa so policaji razširili področje kaznovanja. To je zame pokvarjeno, policaj, ki tam kasira pa tudi. Al pa postavljanje tabel za naselje sredi polja. Pokvarjeno. Policaj pa kriv, ker ni kaznoval tistega, ki je tablo postavil v nasprotju z zakonom, ampak raje izkorišča situacijo in neupravičeno kasira.
Citat:
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev!
Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?
Jasno in nedvoumno lahko nakažem tud 1m preden zavijem. Jasno za tiste ki me gledajo in nedvoumno za tiste, ki ne zamenjujejo leve in desne. Pa je prižiganje žmigovca 1m pred križiščem dovolj zgodaj?Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev!
Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?
Žmigovec je treba dat tako, da se pravočasno, jasno in nedvoumno nakaže namera.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
jaz bi sicer raje imel tak sistem, da ima vsak v avtu avtomat pa paciente kar z mašinko pospravi s ceste. nobene gneče več ne bi bilo po 1 tednu, rešen bi bil problem brezposelnosti, penzij itd
Citat:
vrni izpit za avto, moped, traktor ali kaj pač voziš
začni uporabljati JP bo zate manj stresno
raje peezdi nad poslanci, ki sprejemajo bedaste zakone, ne pa nad izvajalci bedastih zakonov.
če ( policaji ) ne bi izvajali zakonov bi bila pri nas še večja štala kot je, že itak pacienti ne znajo voziti, ne poznate cpp, vozijo pijani, zadrogirani, vozijo po nasprotmem voznem pasu, skozi rdečo luč, omejtve so vam hudi breme, ker s tem nekdo utesnjuje vaše frustracije itd itd
kaj bi šele bilo, če sploh ne bi bilo prometne policije
jaz bi sicer raje imel tak sistem, da ima vsak v avtu avtomat pa paciente kar z mašinko pospravi s ceste. nobene gneče več ne bi bilo po 1 tednu, rešen bi bil problem brezposelnosti, penzij itd
Citat:
.....začni uporabljati JP bo zate manj stresno........
Vem kaj si mislil, jaz pa sem vprašal nekaj drugega, namreč približno koliko m ali sekund pred zavijanjem pri vožnji 50km/h je v navadnem križišču priporočljivo dat žmigavec. .Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Imel sem v mislih to, da večina ljudi ne daje žmigovcev, ko izstopa iz krožnega, ko se vključuje, ali pa zapušča avtocesto / obvoznico, menjajo pasove, itd...
To lahko govoriš samo za sebe, za mene in mnoge druge pa ne, ker nas ne poznaš.Citat:
pri mentaliteti kot je v sloveniji žal ne zaleže drugo kot neka globa.
Citat:
težava pri opozarjanju nastane v tem, da se potem itak noben ne bi držal reglcev
Torej praviš v praksi nekje med 200m na AC in 2m če zaviraš in je hitrost minimalna. No mene še vseeno zanima koliko m približno je to pri hitrostih okol 50km/h. Kaj pa v navadnih križiščih, kjer pred zavijanjem nič ne zaviram? peljem 50, ovinek lahko speljem s to hitrostjo. A potem ni potrebno dat žmigovca? Dosedaj sem ga dajal, približno 30m pred zavijanjem.Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Tako kot so ti že povedali. Jasno nakažeš smer, da daš smernik preden začneš zavirati zaradi vstopa v ovinek. Če je to na avtocesti je lahko že 200m pred izstopom, če je pa v peš coni pa lahko tudi 2m pred ovinkom.
Pri krožnem križišču se pa daje desni smernik samo pri izvozu (takoj, ko prevoziš en izvoz pred tistim, na katerega nameravaš zaviti) in ne pri vožnji v krožišče, kar večina ljudi počne.
Citat:
Torej praviš v praksi nekje med 200m na AC in 2m če zaviraš in je hitrost minimalna. No mene še vseeno zanima koliko m približno je to pri hitrostih okol 50km/h. Kaj pa v navadnih križiščih, kjer pred zavijanjem nič ne zaviram? peljem 50, ovinek lahko speljem s to hitrostjo. A potem ni potrebno dat žmigovca? Dosedaj sem ga dajal, približno 30m pred zavijanjem.Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Tako kot so ti že povedali. Jasno nakažeš smer, da daš smernik preden začneš zavirati zaradi vstopa v ovinek. Če je to na avtocesti je lahko že 200m pred izstopom, če je pa v peš coni pa lahko tudi 2m pred ovinkom.
Pri krožnem križišču se pa daje desni smernik samo pri izvozu (takoj, ko prevoziš en izvoz pred tistim, na katerega nameravaš zaviti) in ne pri vožnji v krožišče, kar večina ljudi počne.
A ni tako, da je treba dovolj zgodaj opozorit na tvoj namen zavijanja tudi druge, ki se vključujejo pred tabo, ne samo tiste za tabo, da se ti ne zaletijo v rit? naprimer peljem 50 in mislim zavit desno brez zaviranja. nekdo pa prihaja iz moje leve in zavija levo - poti se ne križata. A te mora on zdaj čakat dokler ne zavijem, ali sem dolžan dat žmigovec prej (koliko?) da on lahko spelje v križišče hkrati z mano?
Imam izpit, brez skrbi. A ti to zato, ker sem vprašal kako zgodaj prižgat žmigovec, pa mi razen stupota (s precejšnjo nenatančnostjo 2-200m) ni znal nobeden boj natančno odgovorit?Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
synthman, imaš avto? Imaš izpit? Ker začenjam dvomit v to.