Policisti...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
And here we go again.... a pa vam se da s tem imbecilom vsak dan iste stvari pregovarjat?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Tokrat se za spremembo ne kregamo...
smile-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Bogi pošteni delavski razred, pač spije kako pivo ali dve preveč in gre pošteno domov, mogoče so tudi hiše v naselju pri 120 na uro zanimivejše kot pri 50, grdi grdi policisti pa ga ustavijo in mu poberejo vse kaj ima!

bonk.gif
Mu poberejo vse tudi če pelje 30km/h po svojem pasu. In je skoncentriran na vožnjo, ne na okoliške hiše.

Bi te prosil, da se držiš enih pravil komunikacije. Ponavljaš stalno isto, ko se pa v neki temi pojavijo vprašanja, na katere ne veš odgovora pa greš.

Citat:

Pravila so pokvarjena, višina kazni pa tudi. Recimo danes je na nekem mestu dovoljena hitrost 90, jutri bo tam 50, pa se razmere niso spremenile, le prekrškarjev je zmanjkalo, pa so policaji razširili področje kaznovanja. To je zame pokvarjeno, policaj, ki tam kasira pa tudi. Al pa postavljanje tabel za naselje sredi polja. Pokvarjeno. Policaj pa kriv, ker ni kaznoval tistega, ki je tablo postavil v nasprotju z zakonom, ampak raje izkorišča situacijo in neupravičeno kasira.

O tem je bilo že veliko govora v eni drugi temi, kjer je ostalo še par vprašanj na katere s tvoje strani ni bilo odgovora. In ne začenjat spet od začetka s svojimi trditvami o tem, kje je naselje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev
crazy1.gif
!
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?

Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?

Žmigovec je treba dat tako, da se pravočasno, jasno in nedvoumno nakaže namera.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev
crazy1.gif
!
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?

Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?

Žmigovec je treba dat tako, da se pravočasno, jasno in nedvoumno nakaže namera.
Jasno in nedvoumno lahko nakažem tud 1m preden zavijem. Jasno za tiste ki me gledajo in nedvoumno za tiste, ki ne zamenjujejo leve in desne. Pa je prižiganje žmigovca 1m pred križiščem dovolj zgodaj?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
stupid-1.gif

vrni izpit za avto, moped, traktor ali kaj pač voziš
začni uporabljati JP bo zate manj stresno
raje peezdi nad poslanci, ki sprejemajo bedaste zakone, ne pa nad izvajalci bedastih zakonov.
če ( policaji ) ne bi izvajali zakonov bi bila pri nas še večja štala kot je, že itak pacienti ne znajo voziti, ne poznate cpp, vozijo pijani, zadrogirani, vozijo po nasprotmem voznem pasu, skozi rdečo luč, omejtve so vam hudi breme, ker s tem nekdo utesnjuje vaše frustracije itd itd
kaj bi šele bilo, če sploh ne bi bilo prometne policije
jaz bi sicer raje imel tak sistem, da ima vsak v avtu avtomat pa paciente kar z mašinko pospravi s ceste. nobene gneče več ne bi bilo po 1 tednu, rešen bi bil problem brezposelnosti, penzij itd

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
jaz bi sicer raje imel tak sistem, da ima vsak v avtu avtomat pa paciente kar z mašinko pospravi s ceste. nobene gneče več ne bi bilo po 1 tednu, rešen bi bil problem brezposelnosti, penzij itd
hysterical-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
stupid-1.gif

vrni izpit za avto, moped, traktor ali kaj pač voziš
začni uporabljati JP bo zate manj stresno
raje peezdi nad poslanci, ki sprejemajo bedaste zakone, ne pa nad izvajalci bedastih zakonov.
če ( policaji ) ne bi izvajali zakonov bi bila pri nas še večja štala kot je, že itak pacienti ne znajo voziti, ne poznate cpp, vozijo pijani, zadrogirani, vozijo po nasprotmem voznem pasu, skozi rdečo luč, omejtve so vam hudi breme, ker s tem nekdo utesnjuje vaše frustracije itd itd
kaj bi šele bilo, če sploh ne bi bilo prometne policije

467716-post_slo.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Imel sem v mislih to, da večina ljudi ne daje žmigovcev, ko izstopa iz krožnega, ko se vključuje, ali pa zapušča avtocesto / obvoznico, menjajo pasove, itd...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
.....začni uporabljati JP bo zate manj stresno........

Khmm, očitno je vožnja za tebe še precej bolj stresna kot zame, da želiš imet kar mašinko v avtu.

Veš zakone se da izvajat tako ali drugače. Naprimer, če nisi pripet, ti policaj lahko da opozorilo, lahko pa tudi kazen. oboje je po zakonu. In o tem ne odloča poslanec, ampak policaj na cesti.
Policaj lahko človeka zajebava in kasira zaradi manjkajoče sponke v prvi pomoči, lahko pa tja sploh ne gleda. In kaj ima poslanes s tem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Imel sem v mislih to, da večina ljudi ne daje žmigovcev, ko izstopa iz krožnega, ko se vključuje, ali pa zapušča avtocesto / obvoznico, menjajo pasove, itd...
Vem kaj si mislil, jaz pa sem vprašal nekaj drugega, namreč približno koliko m ali sekund pred zavijanjem pri vožnji 50km/h je v navadnem križišču priporočljivo dat žmigavec. .
Vsi se nekaj kurčijo, konkretnega odgovora pa nisem zvedel. Je 30m ravno prav, premalo ali preveč?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
težava pri opozarjanju nastane v tem, da se potem itak noben ne bi držal reglcev
pri mentaliteti kot je v sloveniji žal ne zaleže drugo kot neka globa. pa še ta samo za kratek čas. se pa strinjam, da to ni rešitev težav v problematiki s sfrustriranimi zakompleksanimi vozniki

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
pri mentaliteti kot je v sloveniji žal ne zaleže drugo kot neka globa.
To lahko govoriš samo za sebe, za mene in mnoge druge pa ne, ker nas ne poznaš.
Citat:
težava pri opozarjanju nastane v tem, da se potem itak noben ne bi držal reglcev

In koliko misliš da bi morala potem bit zadostna višina kazni v €€€ za nepravilno prečkanje železniške proge, da tisti v Cirkovcih nebi zapeljal direkt pred vlak?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
bonk.gif

s tem samo potrjuješ, da nisi sposoben za na cesto. če bi bil se ne bi obremenjeval s tem, da te policaj oglobi če kršiš cpp
drži se reglcev kot večina folka pa bo
grims-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tako kot so ti že povedali. Jasno nakažeš smer, da daš smernik preden začneš zavirati zaradi vstopa v ovinek. Če je to na avtocesti je lahko že 200m pred izstopom, če je pa v peš coni pa lahko tudi 2m pred ovinkom.
Pri krožnem križišču se pa daje desni smernik samo pri izvozu (takoj, ko prevoziš en izvoz pred tistim, na katerega nameravaš zaviti) in ne pri vožnji v krožišče, kar večina ljudi počne.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Tako kot so ti že povedali. Jasno nakažeš smer, da daš smernik preden začneš zavirati zaradi vstopa v ovinek. Če je to na avtocesti je lahko že 200m pred izstopom, če je pa v peš coni pa lahko tudi 2m pred ovinkom.
Pri krožnem križišču se pa daje desni smernik samo pri izvozu (takoj, ko prevoziš en izvoz pred tistim, na katerega nameravaš zaviti) in ne pri vožnji v krožišče, kar večina ljudi počne.
Torej praviš v praksi nekje med 200m na AC in 2m če zaviraš in je hitrost minimalna. No mene še vseeno zanima koliko m približno je to pri hitrostih okol 50km/h. Kaj pa v navadnih križiščih, kjer pred zavijanjem nič ne zaviram? peljem 50, ovinek lahko speljem s to hitrostjo. A potem ni potrebno dat žmigovca? Dosedaj sem ga dajal, približno 30m pred zavijanjem.
A ni tako, da je treba dovolj zgodaj opozorit na tvoj namen zavijanja tudi druge, ki se vključujejo pred tabo, ne samo tiste za tabo, da se ti ne zaletijo v rit? naprimer peljem 50 in mislim zavit desno brez zaviranja. nekdo pa prihaja iz moje leve in zavija levo - poti se ne križata. A te mora on zdaj čakat dokler ne zavijem, ali sem dolžan dat žmigovec prej (koliko?) da on lahko spelje v križišče hkrati z mano?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Torej praviš v praksi nekje med 200m na AC in 2m če zaviraš in je hitrost minimalna. No mene še vseeno zanima koliko m približno je to pri hitrostih okol 50km/h. Kaj pa v navadnih križiščih, kjer pred zavijanjem nič ne zaviram? peljem 50, ovinek lahko speljem s to hitrostjo. A potem ni potrebno dat žmigovca? Dosedaj sem ga dajal, približno 30m pred zavijanjem.
A ni tako, da je treba dovolj zgodaj opozorit na tvoj namen zavijanja tudi druge, ki se vključujejo pred tabo, ne samo tiste za tabo, da se ti ne zaletijo v rit? naprimer peljem 50 in mislim zavit desno brez zaviranja. nekdo pa prihaja iz moje leve in zavija levo - poti se ne križata. A te mora on zdaj čakat dokler ne zavijem, ali sem dolžan dat žmigovec prej (koliko?) da on lahko spelje v križišče hkrati z mano?

Da se ti ne bo kaj vžgalo pod lasmi od razmišljanja...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
A lahko prosim spi.zdis v kaksno drugo temo? Pardon izrazu. Hvala.
V nasprotnem primeru prosim moderatorje za zaklep, ker je sla tema spet v 3PM zaradi tega deb.ila.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
synthman, imaš avto? Imaš izpit? Ker začenjam dvomit v to.
sprasujem se.gif
Imam izpit, brez skrbi. A ti to zato, ker sem vprašal kako zgodaj prižgat žmigovec, pa mi razen stupota (s precejšnjo nenatančnostjo 2-200m) ni znal nobeden boj natančno odgovorit?