Policisti...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
ksz..

Oky osnovna plača je morda res "nizka", kaj pa razni dodatki, popusti za zaposlenega in njegove bližnje?

Razne IPA nalepke, ki omogočajo 'brezplačno' parkiranje, radar free ticket, skoraj jail free ticket.... to lahko znese precej. Če ne nardijo ravno neke blazne traparije majo kr dost popustov.
Glede IPA nalepke si lepo brcnil v temo. Članstvo v IPA res omogča popuste (klik ), vendar ne v takšni obliki kot si ti to zamišljaš.
S prvim delom prvega stavka se delno strinjam, če odstraniš narekovaje pa se bom v celoti.

Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Pa IPA nalepko ma že danes skoraj vsak na avtu napopano....
Seveda v večini primerov nelegalno. Hm, če bi policisti začeli preverjati legalnost bi se proračunska luknja lepo zmanjšala
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
hehehe... sej v primeru, da tazga dobijo verjetno colajo čist vse prekrške oz. ni nič "brezplačno"
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Policisti ne morejo preverjat ali je IPA na avtu legalno ali ne. Ker to ni v njihovi pristojnosti. Taki osebi lahko sicer šteješ vsako sponko v prvi pomoči, nimaš pa kaj sikat zaradi nalepke. IPA je društvo kot vsako drugo in naloga policije ni preverjat kdo je član kakega društva. Sicer imava (predator) verjetno povsem enak pogled na uporabo in ljudi ki do nje niso upraviceni, ampak policistvo naloga ni preverjat kdo je član in kdo ne.

O teh nalepkah smo tudi na tem forumu že pisali in same po sebi v praksi ne pomenijo nič več, morda res kak redar kje stran pogleda ampak nekaj mesecev nazaj so enemu vodniku sluzbenega psa nabili kazen na sipo kljub temu da je imel poleg ipe na voznikovem sedezu opasač in jakno z emblemi.

In ja osebno poznam nekaj policistov ki so odvzeli voznisko vinjem policistom ki so se izkazali s sluzbeno izkaznico.

Toliko o "popustih" po CPP. Je pa res da se na radarju ponavadi pride skozi. Ampak ok to velja ko policist naredi prekršek.

Jaz bi rad slišal o kakih drugih popustih (sploh za družinske člane itd)...Mislim če lahko zrihtaš kaj (IrCAR81) povej pa da se objavi na spletni strani od združenja da se začne koristit te blazne popuste.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kdo pa je pristojen za preverjanje nalepk
confused-1.gif

Če nimaš zraven nalepke članske izkaznice in osebnega dokumenta si v prekršku. Samo se s tem ne da nikomur ukvarjati, da bi šel to preverjat.

Mene tudi zanimajo popusti za družinske člane, bi jih z veseljem izkoristili na veliko.....če ve kdo kaj več o njih naj napiše
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja si v prekršku zoper pravilnike oz statut društva IPA. Samo policija skrbi za spoštovanje zakonov in predpisov ne statutov društev. Sicer pa je kar se tega tiče že davno izgubila svoj pomen. Morda pri kakih redarjih se vzge pa se to dvomim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja ne vem, se mi zdi da govoris o nekih nenapisanih pravilih za katera si slisal itd... dej res povej kje naj bi imeli policaji neke popuste no... Pa govoriva o tem da bi imeli popuste samo zato ker so policiaji. Kar se prometnih rpeklrskov tice smo obdelali zdej pa se ti ostale popuste nastej.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
če kdo krši nenapisana pravila , statute drušev in podobnih jajc nima prometna policija kaj preverjati
če je pravi policaj se bo ravnal po zakonu o cpp ali kaj vem katerem , ki ureja promet, če je kdo naredil prekršek v prometu in se na razne nalepke ne bo oziral
če pa se policaji ozirajo na nalepke, pa smo korumpirana banana država

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Ne vem, nisem policaj, omenil sem kar sem slišal, za kaj več sem računal recimo nate.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
tale ipa nalepka je ratala zelo zelo brezzvezna. v zaačetku je še imela en pomen, sedaj skoraj noben (aja mimogrede obstajata dve vrsti. na eni je serijska št. na drugi ne). včlaniš se lahko tudi kot navadni smrtnik (častni član) dobiš nalepko etc etc... samo ne pomaga pa kaj veliko... osebni dokument in člansko izkaznico pa potrebuješ če želis koristiti popuste (ki so navedeni na spletni strani)

pomaga pri sočlanih pri kakšnem miličniku pa lahko celo dvigne pritisk in je kontra efekt. enako kot eni miličniki prav lovijo stanovske kolege...

je pa tako da pač imajo določene ugodnosti pri prekrških... tako v zvezi z alkotoom kot hitrostjo...

bodimo realni da se marsikaj in v vsakem poklicu so pač določene prednosti in bonitete...

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Tako kot je Apollo8 napisal. Ni pravnega pravila, ki bi določal sankcijo za zlorabo IPA nalepke (uporabljanje le te s strani nečlanov, ponarejena nalepka ...). tako kot lahko jaz nalepim na avto, da sem član lovskega društva, društva pijancev, norcev ... pa čeprav to nisem, nima nobene sankcije.

Pri kontroli jaz IPA nalepke tudi opazim ne, če pa jo pa ji ne pripisujem velikega pomena, saj se mi včasih zdi, da če opazuješ vozila na cesti, ima že vsako drugo vozilo IPA nalepko.

Če si res naš potem pokaži našo službeno izkaznico.

Še nekaj za glodat: Čudno da se tisto društvo za zaščito voznikov ali kaj so že, ni spomnilo narediti podobne nalepke. Če bi imel to nalepko te policisti sploh ne bi ustavljali ampak bi se samo poskrili za vozila
hysterical-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
reply na youtube link:

Hahahahahaha............. Zdej so pa komentarji diseblani, ker ga je folk preveč popluvu! Če je že tak dec, da take kvasi, pol nej bo pa še tolk deca, da prenese komentarje na njegovo da ne rečem kakšno obnašanje (nisem še srečal človeka s tako nizko kulturo vedenja in obnašanja)
bonk.gif