Policajem končno kapnilo pod kapo, da kazno pobirajo zato, da si drugi višajo plače.
http://24ur.com/novice/slovenija/razmislek-vreden-150-000-evrov.html
http://24ur.com/novice/slovenija/razmislek-vreden-150-000-evrov.html
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Imam izpit, brez skrbi. A ti to zato, ker sem vprašal kako zgodaj prižgat žmigovec, pa mi razen stupota (s precejšnjo nenatančnostjo 2-200m) ni znal nobeden boj natančno odgovorit?Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
synthman, imaš avto? Imaš izpit? Ker začenjam dvomit v to.
Hehe, to je pravi odgovor Žajblju za njegovo vprašanje v neki drugi temi Kjer bi pa on rad vedel za točne metreCitat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ma pusti ga.. Saj vidis, da je en navaden moron, kateremu se ne da nic dopovedati, pa ceprav mu je ze par oseb podalo odgovor na vprasanje.
Kolk je fajn podjebavat veš ti. A potem sledi še vprašanje o teži avta, iztrošenosti zavornih oblog, debelini profila, vidnosti?Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Dez, sneg, suha cesta..? Koliko stopinjski ovinek (krizisce)?
Fajn podjebavat, ane?
OK. super. tudi +- 5m bom štel še za uredu, ne gre za neke hude natančnosti. Torej jest ne spadam med tisto polovico, ki ne zna uporabljat žmigovce.Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
26,47m Bo sedaj ok?
Mogoce bi se enkrat prebral par zgornjih odgovorov, se usedel na kavc in globoko razmislil o njih. Pravilni odgovor se skriva v njih
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Upaj, da bo dojel tale odgovor
Pogovarjamo se o vožnji 50km/h. No najbrž ne gre samo zato, da žmigovec opazijo, ampak da na tvojo namero dojamejo in nanjo ustrezno reagirajo, za kar potrebujejo nekaj časa, je tako ali ni? nekateri tud skoz ne buljijo v tebe pa ne opazijo že prvi pomežik.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kolikor je meni znano ni nikjer točno definirano (da eksplicitno piše 10,20,30m.....) kdaj naj se prižge smerokaz.
Je pa logično in zdrava pamet ti pove, da se ga prižge toliko prej, da tvojo namero ostali udeleženci opazijo (govorimo o tistih, ki so z možgani pri vožnji, nekaterim lahko z reflektrojem v glavo svetiš pa ne bo dojel kaj se dogaja).
Recimo imaš primer, ko se voziš po lepi ravni regionalni cesti, nikjer okoli ni hiš. Nekje na "polju" je pa odcep za v vas. Kdaj boš prižgal smernik, če kolona vozil vozi cca. 90km/h. 26m ali 100m pred odcepom? Jaz vem, da že zaradi svoje varnosti raje prižgem, če je treba 200m prej, zaradi tega mi ne bo korna z glave padla.
Sem dojel in se z njim popolnoma strinjam. In tud sam se ravnam po napisanem.Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Upaj, da bo dojel tale odgovor
Glej.. ce je cesta suha, se ti lahko tistih 8m zdi cisto sprejemljivo, ce pa je cesta zasnezena/ledena, bo pa 8m veliko premalo. Kapiras point?Citat:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kolikor je meni znano ni nikjer točno definirano (da eksplicitno piše 10,20,30m.....) kdaj naj se prižge smerokaz.
Je pa logično in zdrava pamet ti pove, da se ga prižge toliko prej, da tvojo namero ostali udeleženci opazijo (govorimo o tistih, ki so z možgani pri vožnji, nekaterim lahko z reflektrojem v glavo svetiš pa ne bo dojel kaj se dogaja).
Recimo imaš primer, ko se voziš po lepi ravni regionalni cesti, nikjer okoli ni hiš. Nekje na "polju" je pa odcep za v vas. Kdaj boš prižgal smernik, če kolona vozil vozi cca. 90km/h. 26m ali 100m pred odcepom? Jaz vem, da že zaradi svoje varnosti raje prižgem, če je treba 200m prej, zaradi tega mi ne bo korna z glave padla.
Ali torej meniš, da je, če daš žmigovec 8m pred zavijanjem prepozno, ker imajo ostali udeleženci premalo časa, da bi vsi na tvojo namero pravočasno reagirali (govoromo o 50km/h)? Da ali Ne?
Citat:
Hehe, to je pravi odgovor Žajblju za njegovo vprašanje v neki drugi temi Kjer bi pa on rad vedel za točne metreCitat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ma pusti ga.. Saj vidis, da je en navaden moron, kateremu se ne da nic dopovedati, pa ceprav mu je ze par oseb podalo odgovor na vprasanje.
Še najnatančnejši je bil odgovor 2-200m, čeprav sem navedel hitrost, da se v križišču ne zavira, ter da gre za navadno križišče. ter hotel izvedeti približno razdaljo.
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Predvsem zabavni zneski so v tabeli zdravstvo.