Policisti...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
synthman, imaš avto? Imaš izpit? Ker začenjam dvomit v to.
sprasujem se.gif
Imam izpit, brez skrbi. A ti to zato, ker sem vprašal kako zgodaj prižgat žmigovec, pa mi razen stupota (s precejšnjo nenatančnostjo 2-200m) ni znal nobeden boj natančno odgovorit?

Zakaj se mi dozdeva, da imaš ti v prometu nasplošno velike probleme? Ene si že sam priznal (rdeča luč, alkohol...)
Očitno si ene stvari napiflan še iz časov, ko si bil v avtošoli, ko pa je v prometu ena situacija mogoče malo drugačna, kot je v učbenikih pa imaš probleme. Zaradi tega tudi čisto razumem, da so zate tvoja srečanja s policaji zelo stresna.

Glede smernika pa: ne da se dat neke točne razdalje, na kateri se ga prižge, ker je to odvisno od več dejavnikov (hitrost, druga križišča oz. ulice pred zavijanjem, ostali udeleženci v prometu...). Če se v prometu ne znajdeš (tako kot ti), ti pa tudi natančni metri ne bodo nič pomagali.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ma pusti ga.. Saj vidis, da je en navaden moron, kateremu se ne da nic dopovedati, pa ceprav mu je ze par oseb podalo odgovor na vprasanje. Pa verjetno ga bo zastavil se parkrat, dokler tema ne bo zaradi njega zaklenjena (ali nekoga, ki mu bo dopizdilo
grin1.gif
)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ma pusti ga.. Saj vidis, da je en navaden moron, kateremu se ne da nic dopovedati, pa ceprav mu je ze par oseb podalo odgovor na vprasanje.
Hehe, to je pravi odgovor Žajblju za njegovo vprašanje v neki drugi temi :) Kjer bi pa on rad vedel za točne metre :)

Še najnatančnejši je bil odgovor 2-200m, čeprav sem navedel hitrost, da se v križišču ne zavira, ter da gre za navadno križišče. ter hotel izvedeti približno razdaljo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Dez, sneg, suha cesta..? Koliko stopinjski ovinek (krizisce)?

Fajn podjebavat, ane?
grims-1.gif
Kolk je fajn podjebavat veš ti. A potem sledi še vprašanje o teži avta, iztrošenosti zavornih oblog, debelini profila, vidnosti?

Zgoraj se je en pritoževal, da slaba polovica voznikov ne zna pravilno uporabljati žmigovcev. Pa sem ga vprašal, kdaj se mu zdi prav pravočasno prižgat žmigavce v navadnem križišču. In zdej vsi nekej bljuzite, komplicirate, se zatekate k diskreditaciji pisca....vsaj približnega odgovora pa dosedaj še noben ni znal napisat. Tudi ti ne.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
26,47m Bo sedaj ok?

Mogoce bi se enkrat prebral par zgornjih odgovorov, se usedel na kavc in globoko razmislil o njih. Pravilni odgovor se skriva v njih
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
26,47m Bo sedaj ok?

Mogoce bi se enkrat prebral par zgornjih odgovorov, se usedel na kavc in globoko razmislil o njih. Pravilni odgovor se skriva v njih
grin1.gif
OK. super. tudi +- 5m bom štel še za uredu, ne gre za neke hude natančnosti. Torej jest ne spadam med tisto polovico, ki ne zna uporabljat žmigovce.

Pa znaš še objasnit, zakaj naj bi bilo kasnejše prižiganje prepozno? recimo da govorimo da daš žmigovec 8m pred zavijanjem tam, kjer je 26,47 idealno ? (a te drugi prepozno opazijo da misliš zavit ali kaj?)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kolikor je meni znano ni nikjer točno definirano (da eksplicitno piše 10,20,30m.....) kdaj naj se prižge smerokaz.
Je pa logično in zdrava pamet ti pove, da se ga prižge toliko prej, da tvojo namero ostali udeleženci opazijo (govorimo o tistih, ki so z možgani pri vožnji, nekaterim lahko z reflektrojem v glavo svetiš pa ne bo dojel kaj se dogaja).
Recimo imaš primer, ko se voziš po lepi ravni regionalni cesti, nikjer okoli ni hiš. Nekje na "polju" je pa odcep za v vas. Kdaj boš prižgal smernik, če kolona vozil vozi cca. 90km/h. 26m ali 100m pred odcepom? Jaz vem, da že zaradi svoje varnosti raje prižgem, če je treba 200m prej, zaradi tega mi ne bo korna z glave padla.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kolikor je meni znano ni nikjer točno definirano (da eksplicitno piše 10,20,30m.....) kdaj naj se prižge smerokaz.
Je pa logično in zdrava pamet ti pove, da se ga prižge toliko prej, da tvojo namero ostali udeleženci opazijo (govorimo o tistih, ki so z možgani pri vožnji, nekaterim lahko z reflektrojem v glavo svetiš pa ne bo dojel kaj se dogaja).
Recimo imaš primer, ko se voziš po lepi ravni regionalni cesti, nikjer okoli ni hiš. Nekje na "polju" je pa odcep za v vas. Kdaj boš prižgal smernik, če kolona vozil vozi cca. 90km/h. 26m ali 100m pred odcepom? Jaz vem, da že zaradi svoje varnosti raje prižgem, če je treba 200m prej, zaradi tega mi ne bo korna z glave padla.
Pogovarjamo se o vožnji 50km/h. No najbrž ne gre samo zato, da žmigovec opazijo, ampak da na tvojo namero dojamejo in nanjo ustrezno reagirajo, za kar potrebujejo nekaj časa, je tako ali ni? nekateri tud skoz ne buljijo v tebe pa ne opazijo že prvi pomežik.

Ali torej meniš, da je, če daš žmigovec 8m pred zavijanjem prepozno, ker imajo ostali udeleženci premalo časa, da bi vsi na tvojo namero pravočasno reagirali (govoromo o 50km/h)? Da ali Ne?

Vprašanje je, če vidiš, da da nekdo pri 50km/h dal žmigovec 8m pred zavijanjem, a si boš pri sebi mislil, ta je pa dal žmigovec prepozno , al boš mislil da je dal pravočasno?
Jaz osebno mislim, da je to prepozno in da bi ga moral dat vsaj 20m prej približno, če ne več. Zato, ker imajo ostali v teh osmih metrih premalo časa da dojamejo in reagirajo. Kaj pa mislite vi?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Citat:
Uporabnik predator pravi:

Ali torej meniš, da je, če daš žmigovec 8m pred zavijanjem prepozno, ker imajo ostali udeleženci premalo časa, da bi vsi na tvojo namero pravočasno reagirali (govoromo o 50km/h)? Da ali Ne?
Glej.. ce je cesta suha, se ti lahko tistih 8m zdi cisto sprejemljivo, ce pa je cesta zasnezena/ledena, bo pa 8m veliko premalo. Kapiras point?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ma pusti ga.. Saj vidis, da je en navaden moron, kateremu se ne da nic dopovedati, pa ceprav mu je ze par oseb podalo odgovor na vprasanje.
Hehe, to je pravi odgovor Žajblju za njegovo vprašanje v neki drugi temi :) Kjer bi pa on rad vedel za točne metre :)

Še najnatančnejši je bil odgovor 2-200m, čeprav sem navedel hitrost, da se v križišču ne zavira, ter da gre za navadno križišče. ter hotel izvedeti približno razdaljo.

Eno je kje se začne naselje, ko je zelo jasno določena točno do metra. Drugo pa koli9ko pred križiščem prižgeš smernik, kar tudi v pravilih ni določeno z metri.
V tisti temi o naselju je s tvoje strani ostalo še par neodgovorjenih vprašanj. In bi te prosil, da nadaljuješ pogovor v tisti temi, ne pa da v vsaki temi na novo začneš temo od začetka. Če pa ne veš odgovorov na vprašanja, pa lahko tudi priznaš.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
ksz..

Oky osnovna plača je morda res "nizka", kaj pa razni dodatki, popusti za zaposlenega in njegove bližnje?

Razne IPA nalepke, ki omogočajo 'brezplačno' parkiranje, radar free ticket, skoraj jail free ticket.... to lahko znese precej. Če ne nardijo ravno neke blazne traparije majo kr dost popustov.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Glede na to, da se lahko vsak odloči, da bo vozil po predpisih teli tvoji "popusti" ne morejo bit plus.... Pa IPA nalepko ma že danes skoraj vsak na avtu napopano....