Policisti...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Bogi pošteni delavski razred, pač spije kako pivo ali dve preveč in gre pošteno domov, mogoče so tudi hiše v naselju pri 120 na uro zanimivejše kot pri 50, grdi grdi policisti pa ga ustavijo in mu poberejo vse kaj ima!

bonk.gif
Mu poberejo vse tudi če pelje 30km/h po svojem pasu. In je skoncentriran na vožnjo, ne na okoliške hiše.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Točno, zato je policija tudi kupila VW transporterje da se vso to robo ki s ejo ljudem pobere lahko naokol prevaza in deli med ostale.... Pa ti se se upas na cesto ob tej roparski policijski bandi?

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Nedko ima pa res globoke frustracije, po vsej verjetnosti še iz otroštva, da je tako nastrojen proti policiji.

Poglej. Pravila "igre" so jasna. Če se jih držiš, se ti denarnica sigurno ne bo spraznila. Če jih pa kršiš in kršiš jih zavedno, potem pa pričakuj ukrep (če se te "ujame").

Pa ne mi sedaj o ponarejanju in goljufanju s s strani policistov, ker to v 99 % primerov ne drži. Seveda so "gnila jabolka," kot v vsaki (večji) organizaciji in je prišel skozi sito izbire, vendar ti lahko zatrdim, da so (smo) slovenski policisti ljudje z visoko stopnjo integracije. Za skoraj vse moje sodelavce in kolege ti lahko rečem, da so vsi več ali manj ljudje na mestu.

Sedaj me lahko popljuvaš kolikor pač hočeš ...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hecno je tudi to, da imajo (imamo) lahko nekateri fer in korektne odnose s policaji, drugi pa skos neki jamrate... Pa če resno mislš, da se jim gre samo za polnenje proračuna-nej se postavijo v krožišča (žmigovci)-dam roko v ogenj, če v enemu delovniku ne nafilajo mesečne norme!

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Nedko ima pa res globoke frustracije, po vsej verjetnosti še iz otroštva, da je tako nastrojen proti policiji.

Poglej. Pravila "igre" so jasna. Če se jih držiš, se ti denarnica sigurno ne bo spraznila. Če jih pa kršiš in kršiš jih zavedno, potem pa pričakuj ukrep (če se te "ujame").

Pa ne mi sedaj o ponarejanju in goljufanju s s strani policistov, ker to v 99 % primerov ne drži. Seveda so "gnila jabolka," kot v vsaki (večji) organizaciji in je prišel skozi sito izbire, vendar ti lahko zatrdim, da so (smo) slovenski policisti ljudje z visoko stopnjo integracije. Za skoraj vse moje sodelavce in kolege ti lahko rečem, da so vsi več ali manj ljudje na mestu.

Sedaj me lahko popljuvaš kolikor pač hočeš ...

467716-post_slo.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Bogi pošteni delavski razred, pač spije kako pivo ali dve preveč in gre pošteno domov, mogoče so tudi hiše v naselju pri 120 na uro zanimivejše kot pri 50, grdi grdi policisti pa ga ustavijo in mu poberejo vse kaj ima!

bonk.gif
Mu poberejo vse tudi če pelje 30km/h po svojem pasu. In je skoncentriran na vožnjo, ne na okoliške hiše.

Ja seveda, jaz sem pa papež
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Nisem pa našel podatkov o policistih, zgleda so jih nekam skrili.

PS: Ravno gledam neko oddajo na SLO1, kjer se zobozdravniki pritožujejo, da imajo premajhno plačo. To je res prov komedija. Naj dajo odpoved pijavke ene.

saj ko te zob boli tud verjetno rečeš jebeštrga te gleda, bom že potrpel?
evil.gif

Sej ravno to počnejo doktorji za svoje plače, grozijo z zdravjem ljudi, češ če ne bom dobil tok pa tok bom zajebal te in te paciente. Po eni strani hlinijo skrb za paciente, po drugi pa brez plačila ne bi pomagali nobenemu, pa naj je še v taki bolečini. To je zato, ker niso kazensko odgovorni, kakor bi mogli biti. Tudi od inženirjev in ostalih strokovnih poklicev je odvisno življenje dosti ljudi. V ZDA lahko pacient iztoži miljone, če ugotovijo, da je zdravnik kej narobe naredil.
Če kdo še ni ugotovil zagovarjam privatno zdravstvo (ne neke koncesije in ne vem kaj), potem pa lahko zaradi mene tak doktor dela kar hoče in dobi kolikor hoče.

če nisi opazil zobozdravniška stavka poteka tako, da se še vedno zdravi nujne primere (beri bolečine), torej se ne igrajo z zdravjem ljudi

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej s sloveniji lahko pacient tudi iztoži milijone, ne sekiraj se glede tega. Ampak hvalabogu nismo v ZDA, ker potemtakem bi lahko tudi tebe kdo tožil za pisanje bedarij po forumu (karikiram).

V sloveniji se izplačujejo mastne odškodnine, saj so prav vse zdravstvene ustanove zavarovane. Samo ker nismo v ZDA se ljudje ne mislijo prav preveč po sodiščih vlačiti in podobno, tako da je veliko izvensodnih poravnav.

V zdravstvu se nikoli ne stavka tako da so ljudje prikrajšani za nujno medicinsko pomoč, ampak se odpovedo recimo nenujne stvari, ali pa se stavka tako simbolično po nekaj ur na dan - recimo od 10h do 12h se ne opravlja nenujnih operacij, nenujnih pregledov, prevozov... take stvari. Saj v zdravstvu, policiji in gasilci nemorejo stavkati tako kot ostali narod.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:

Pravila so pokvarjena, višina kazni pa tudi. Recimo danes je na nekem mestu dovoljena hitrost 90, jutri bo tam 50, pa se razmere niso spremenile, le prekrškarjev je zmanjkalo, pa so policaji razširili področje kaznovanja. To je zame pokvarjeno, policaj, ki tam kasira pa tudi. Al pa postavljanje tabel za naselje sredi polja. Pokvarjeno. Policaj pa kriv, ker ni kaznoval tistega, ki je tablo postavil v nasprotju z zakonom, ampak raje izkorišča situacijo in neupravičeno kasira. In kolk je takih policajev? Skoraj vsi. Pokvarjeno je tudi, da nekdo plača kazen, čeprav ni storil prekrška - kar so vnesli celo v zakon. (ne more dokazat). A je smisel takega kaznovanja polnjenje proračuna al kaznovanje prekrškarjev ( ki to ni).

Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Pa ne mi sedaj o ponarejanju in goljufanju s s strani policistov, ker to v 99 % primerov ne drži. Seveda so "gnila jabolka," kot v vsaki (večji) organizaciji in je prišel skozi sito izbire, vendar ti lahko zatrdim, da so (smo) slovenski policisti ljudje z visoko stopnjo integracije. Za skoraj vse moje sodelavce in kolege ti lahko rečem, da so vsi več ali manj ljudje na mestu. ...
Kar imam jest izkušenj s policaji, ta procent tud slučajno ne drži.
Saj verjamem, da jih šefi silijo v kasiranje - tudi nepomembnih prekrškov, ampak mene je kaznoval policaj, ne šef, zato jezo stresam nanj. Če bi vprašal šefa, bi mi ta odgovoril- policaj te je kaznoval, ne jaz. Je treba pač izpolnit normo.

Vsekakor narobe je to, da je cel sistem namenjen čimvečjemu kasiranju, namesto zagotavljanju varnosti. Policaji pa neživljenski, pač strogo po črki zakona.
V starih časih miličnikov je bilo stanje precej drugačno, takrat so policaji skrbeli za varnost in red in mir, ne pa tako kot danes, ko skrbijo za državno blagajno. Ugled policije pa se je temu primerno zmanjšal.
.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Hecno je tudi to, da imajo (imamo) lahko nekateri fer in korektne odnose s policaji, drugi pa skos neki jamrate... Pa če resno mislš, da se jim gre samo za polnenje proračuna-nej se postavijo v krožišča (žmigovci)-dam roko v ogenj, če v enemu delovniku ne nafilajo mesečne norme!
S tem se pa popolnoma strinjam! Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev
crazy1.gif
!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev
crazy1.gif
!
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?

Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Površn si.. Krožišče ni isto križišče!

@Stupo: Potem imaš še srečo.. Jaz imam do službe 2 krožišča-enega v Ivančni in enega v Grosuplju. Odkar tuki delam, ti lahko na prste obeh rok preštejem ljudi, k je sploh uporabl žmigovc za izhod iz krožišča...

...najboljša je bla pa ženska učeri.. Pride pred krožnga in da LEVI žmigovc in krožišče zapusti na 3jem izvozu. Seveda brez desnega žmigavca. Ko je zapeljala ven, je pa levga ugasnla
hysterical-1.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Iluzije.

Zakonov ne piše policija, jih samo izvršuje. Zakaj so tako visoke kazni? Na to vprašanje ti bodo odgovorili snovalci zakona.

Zgleda imaš ti res "srečo" pa imaš opravka samo z "pokvarjenimi, neciviliziranimi ..." policisti. Še vedno imaš na voljo več pravnih možnosti oz. "orodij", s katerimi lahko sprožiš postopek in tekom postopka dokažeš da si nedolžen oz. da je policist ravnal nezakonito in v nasprotju s pravnimi pravili.

Vseeno ti pa predlagam, da greš na policijsko postajo in najdeš policista zaradi katerega si zafrustriran in omejen, ter se odkrito pogovoriš in sprazniš svoj "žolč". Potem boš lažje zadihal. Še boljši nasvet pa je, da se oglasiš pri kakšnem strokovnjaku s področja psihologije.

Spominjaš pa me zelo na mojega soseda, ki v vsaki stvari vidi zaroto in za svoje "bolezensko" stanje vedno krivi druge in ne sebe. Malo mu mankja pa bo nosil folijo na glavi ,da mu ne bo kdo preko satelita bral misli in gledal v možgane.
hysterical-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Slaba polovica vozil, ki jih srečam ne zna pravilno uporabljati žmigovcev
crazy1.gif
!
Pa nam ti razloži,približno koliko metrov oziroma koliko sekund pred zavijanjem v navadnem križišču je pa treba dat žmigovec?

Ker jest dam žmigovec vedno najmanj 30m pred zavijanjem. Je to prezgodaj? prepozno?

Ni pravilo, koliko prej ga daš. Logično je, da ga daš takšen čas, da se lahko tisti zadaj pripravi na tvoj manever. V vsakem primeru pa pred tvojim zaviranjem. Najbolj me razkuri narod, ki na polno zavira iz 90-20, potem pa vzporedno s pričetkom zaviranja vklopijo smerokaz. V glavnem pa ga pri večji hitrosti vklopiš prej, kot recimo v coni 30.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Iluzije.

Zakonov ne piše policija, jih samo izvršuje. Zakaj so tako visoke kazni? Na to vprašanje ti bodo odgovorili snovalci zakona.

:
Snovalci zakona sedijo na policiji. vlada predlagala, parlament sprejel, policaji kaznujejo, sodniki obsojajo.... vsi delajo skupno v cilju čim več pokasirat. Ja policaji zvračajo krivdo na tiste, ki so zakon sprejeli, parlamentarci na tiste ki so predlahali, oini na tiste ki so snovali drugi spet na sodnike...kar je samo zvračanje odgovornosti na nekoga drugega.
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Še vedno imaš na voljo več pravnih možnosti oz. "orodij", s katerimi lahko sprožiš postopek in tekom postopka dokažeš da si nedolžen oz. da je policist ravnal nezakonito in v nasprotju s pravnimi pravili

Vse te pravne možnosti delujejo na sistemu kadija te duži, kadija te sudi. Možnost uspeha posameznika proti državnemu aparatu pa ničelna. Interes države je pa vzeti meni denar iz žepa. Jasno da sodišča sodijo v skladu s svojimi interesi.

Saj zato pa je tolk prekrškov in nesreč, ker država ustvarja takšne pogoje, saj od prekrškov in nesreč, od namreč dobro služi.
Koliko od prekrškov si preberi v prvem postu te teme.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Vem da ni isto. Vprašal sem za križišče in želim odgovor za križišče.
Ja, saj je soulMan dobro napisal, vseeno pa pogrešam vsaj približne metre ali sekunde - recimo da pelješ 50km/h.
A je približno 30m pred zavijanjem - kot dam jest uredu, prezgodaj ali prepozno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Vem da ni isto. Vprašal sem za križišče in želim odgovor za križišče.
Ja, saj je soulMan dobro napisal, vseeno pa pogrešam vsaj približne metre ali sekunde - recimo da pelješ 50km/h.
A je približno 30m pred zavijanjem - kot dam jest uredu, prezgodaj ali prepozno.

Odvisno, ali se boš pred zavijanjem ustavil, ali ne...ali boš zaviral, ali ne. Ne moreš na takšno vprašanje podati univerzalnega odgovora. Naj ti bo glavno merilo tisto, kar sem ti zgoraj napisal.