Policisti...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Policist začetnik dobi nekje med 1000 in 1100€ mesečno.

Od tega napravi kot je povedal Apollo pribiližno 50% nočnih in vsaj 2 vikenda + 20 nadur.

Da ne omenjamo, da imajo kandidati za policiste prvo leto in pol le 75% plače.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ko si v tacnu imas cca 550 eur

ker malico imas tam in prevoz je placan le v pon in pet

razen ko si na praksi na postaji, takrat ti krijejo malico in prevoz po dejanskem stanju.

Začetniki nimajo kar vsi med 1000 in 1100. Morda kdo ki se dalec vozi (cca 70% zacetnikov). policist ki zivi v lj in dela v lj in je zacetnik ima cca 800 - 850...

No potem so tu se dodatki ce si v posebni enoti itd.... no pa nadure nekaj prinesejo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Zdaj vam bom nalepil nekaj lepih tabel spodaj in sicer:
POVPREČNE BRUTO PLAČE JAVNIH USLUŽBENCEV (PO POKLICIH)

Poleg teh podatkov vsebujejo tudi število zaposlenih, od katerih se je to povprečje izračunalo, plačni razred, naziv delovnega mesta, osnovna plača in podobno. Bruto plača je tista zadnja odebeljena številka.
Celoten spisek je na tej strani: http://www.mju.gov.si/fileadmi...cni_podatki.zip

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Koliko golazni in s kaksnimi placami mora hraniti Gospodarstvo z vsaj 2x manjsimi placami od teh pohajaskih trotov.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Mejčken off-a še...

A še nisi ugotovil, da se Synthman po tistem, ko ugotovi poraz v debati (kar je praktično v vsaki temi) lepo umakne in nadaljuje svoje butalščine drugje?

Konec off-a...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.008
10.756
113
kod Džej-Zija
Potem je pa najbolje, da model1a hodi po vseh debatah za njim in mu povsod servira isto vprašanje. Sčasoma bo sintič morda celo dojel.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Nisem pa našel podatkov o policistih, zgleda so jih nekam skrili.

PS: Ravno gledam neko oddajo na SLO1, kjer se zobozdravniki pritožujejo, da imajo premajhno plačo. To je res prov komedija. Naj dajo odpoved pijavke ene.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
V teh tabelah je kar nekaj delovnih mest ki jih ne zaseda veliko ljudi.

Tudi v policiji so policijski svetniki, vendar je to "generalski" kader in jih gledano v celoti ni veliko (jih je pa se zmeraj prevec)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Synthman... ŠE VEDNO čakam tvoj veleumni komentar, da se lahko mladoletnike denarno kaznuje... Ker si verjetno že pozabil, za kaj se gre ti malo svežim spomin... Pa ne spet "poniknit no"
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz pa še kar čakam na odgovor od Synthmana, kje točno je v zakonu, da mladoletnik plača oz dobi položnico?

Jest pa od modela1a, kje je v zakonu da mladoletni smejo kršit zakone, ne da bi kdo za te prekrške plačal kazen.

Zopet te isto vprašam... KJE in KDAJ mi prosim navedi, da sem jaz to trdil!

PS:
Še vedno čakam tvoj prejšnji odgovor. Zdajšnjega mi tako ali tako ne moreš dati, vsaj takega ne, da te en dobim na laži.

In evo, da ti dokažem, kako prodajaš prazne buče in se lažeš po forumu!!!

Zakon o prekrških pravi glede mladoletnika (v najinem primeru je konkretni bil star 15 let, a ne) takole:

Izrekanje sankcij mladoletnikom
31. člen

(1) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi.

ter še:

Vrste vzgojnih ukrepov
33. člen

(1) Mladoletnemu storilcu prekrška se lahko izrečejo naslednji vzgojni ukrepi:
- ukor;
- navodila in prepovedi;
- nadzorstvo.

(2) Mladoletnemu storilcu se sme izreči samo eden od ukrepov iz prejšnjega odstavka

Torej.... najdi mi prosim sedaj DENARNO kazen..... Ne bo šlo, a ne??? Da vidim sedaj tvoj argument, seveda podkrepljen z ustreznimi zakonskimi citati..... Itak ga ne bo.
B U S T E D!

[/QUOTE]

Ja zdej si me pa pritisnil ob zid. Zakon je povsem jasen in policaji ga brez dvoma spoštujejo. Vse sem si izmislil. Zdej vem, da policaji ne kaznujejo za prekrške, ki jih povzročijo mladoletni, pa tudi tale mulc (glej priponko) je danes še živ. Se opravičujem za napačne navedbe, da se je mulc obesil potem, ko so mu policaji zagrozili s kaznijo.

Si mi pa dal odlično idejo, ko me bo naslednjič dobil pošto s kaznijo, bom rekel da je vozil sosedov mladoletni mulc :) za nekaj €€ bo tud on priznal, kaznovan pa ne bo nihče. Genialno a ne? Na ukor, nadzorstvo se pa požvižgamo.
769449-sl1r.jpg

Priponke

• 769449-sl1r.jpg
    769449-sl1r.jpg
    124,8 KB · Ogledi: 97

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Pa kje hudiča si to našel? A imaš doma vsa dokazna gradiva proti policistom od osamosvojitve Slovenije?

Poskeniraj cel članek, da vidimo, kaj se je dejansko dogajalo...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
sedaj pa je policija kriva če se en mulo obesi
bonk.gif

krivi so starši, ker so napačno vzojili otroka.
policija je hotela preprečiti, da bi pubec počenjal neumnosti in verjetno bi jih še danes z večjim motorjem in potem končal kot madež nekje na asfaltu

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Tole je pa res iz naftalina ven potegnjeno.

Fant pač ni zdržal pritiska. Res je, da piše, da so mu policisti napovedali veliko kazen, samo nihče ne pomisli na to, kaj so mu potem še starši rekli, da fant ni zdržal. Sodnik pa bi mu po vsej verjetnosti izrekel ukor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja pa ne ve se a je bil se v kako nesrecno zaljubljen itd.... Kdor si vzame zivljenje zato ker ve da ga bo doletela kazen za njegovo pocetje, ta pac nima vsega urejenega na podstrehi. tudi ce je mladostnik...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz policiste spoštujem. Približno si predstavljam kaj vse morajo prenašati za te denarje in zato si zaslužijo spoštovanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja pa ne ve se a je bil se v kako nesrecno zaljubljen itd.... Kdor si vzame zivljenje zato ker ve da ga bo doletela kazen za njegovo pocetje, ta pac nima vsega urejenega na podstrehi. tudi ce je mladostnik...
Seveda. Najbrž ga je punca pustila, ko je izvedela da je naredil prometni prekršek. Samo to še ni jasno, zakaj je čakala do torka, ko so ga obiskali policaji, saj je prekršek naredil že v nedeljo.
Jasno da policaji in visoke kazni nimajo nič s tem. Le kako lahko kdo pomisli, da se je mulc obesil iz obupa, kako odslužit (smešno nizko) kazen.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
On ne more dobiti denarne kazni. Mogoče bi jo dobili njegovi starši, on pa je ne more.Zaj pa se že enkrat petelina spokajta ker samo drekata s tem
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jaz policiste spoštujem. Približno si predstavljam kaj vse morajo prenašati za te denarje in zato si zaslužijo spoštovanje.
Jaz jih pa ne spoštujem, ker so ključni del sistema, ki gleda samo kako nam izpulit denar iz žepov. in polnit proračun, pri čemer se pogosto poslužujejo tudi goljufij.
Policajem je važno da kasirajo, naša varnost jim je deseta briga. To pa ni spoštovanja vredno.

Vedno sem se spraševal, kakšen človek moraš bit, da nekomu vzameš dobršen del plače (in več) za povsem nepomemben prekršek, ki bistveno ne vpliva na prometno varnost, ali pa da ogrožaš promet in naša življenja, samo da bi kaj pokasiral.