Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Synthman... ŠE VEDNO čakam tvoj veleumni komentar, da se lahko mladoletnike denarno kaznuje... Ker si verjetno že pozabil, za kaj se gre ti malo svežim spomin... Pa ne spet "poniknit no"
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz pa še kar čakam na odgovor od Synthmana, kje točno je v zakonu, da mladoletnik plača oz dobi položnico?
Jest pa od modela1a, kje je v zakonu da mladoletni smejo kršit zakone, ne da bi kdo za te prekrške plačal kazen.
Zopet te isto vprašam... KJE in KDAJ mi prosim navedi, da sem jaz to trdil!
PS:
Še vedno čakam tvoj prejšnji odgovor. Zdajšnjega mi tako ali tako ne moreš dati, vsaj takega ne, da te en dobim na laži.
In evo, da ti dokažem, kako prodajaš prazne buče in se lažeš po forumu!!!
Zakon o prekrških pravi glede mladoletnika (v najinem primeru je konkretni bil star 15 let, a ne) takole:
Izrekanje sankcij mladoletnikom
31. člen
(1) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi.
ter še:
Vrste vzgojnih ukrepov
33. člen
(1) Mladoletnemu storilcu prekrška se lahko izrečejo naslednji vzgojni ukrepi:
- ukor;
- navodila in prepovedi;
- nadzorstvo.
(2) Mladoletnemu storilcu se sme izreči samo eden od ukrepov iz prejšnjega odstavka
Torej.... najdi mi prosim sedaj DENARNO kazen..... Ne bo šlo, a ne??? Da vidim sedaj tvoj argument, seveda podkrepljen z ustreznimi zakonskimi citati..... Itak ga ne bo.
B U S T E D!