Planet Golob

tomi

Guru
1. sep 2007
19.083
10.190
113
MB
Ne, ne... Nas nacin je sigurno boljsi. Na stanovanjski politiki se ne dela nic, razen grozi obstojecim lastnikom z... davki. Delovno populacijo se "razbremenjuje" z... visjimi davki. Zato, da lahko dvigujemo...socialne podpore.

Na področju porodniskih in vrtcev kolikor vem, se ni bilo sprememb v tej vladi. Ni bilo se casa za izboljsave na tem podrocju. Ne vem zakaj. Prav to slednje zna imeti velik dearrukcijski vpliv, kar bi vlada kamotlih štela enakovredno k drugimi dosezki, s katerimi se hvali.
noseče slovenke jim pač niso intimna opcija. :D

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

corsol

Guru
11. mar 2010
3.464
1.271
113
Madžarska je v zadnjih letih uvedla več ukrepov za spodbujanje natalitete, saj se sooča z nizko stopnjo rodnosti (okoli 1,6 otroka na žensko) in upadom prebivalstva. Ti ukrepi so del družinske politike, ki jo vodi vlada Viktorja Orbána, z namenom povečanja števila rojstev, zlasti med etničnimi Madžari, in zmanjšanja odvisnosti od migracij. Ključne spodbude vključujejo:Davčne olajšave: Ženske z dvema ali več otroki so doživljenjsko oproščene plačila dohodnine. Od leta 2025 so ženske z enim otrokom, mlajše od 30 let, prav tako oproščene dohodnine.

Nepovratna posojila: Poročeni pari lahko zaprosijo za nizkoobrestno posojilo v višini približno 30.500 evrov. Če imajo tri otroke, posojila ni treba vrniti. Ob rojstvu prvega otroka se obresti odpišejo, ob drugem in tretjem pa se odplačevanje začasno ustavi.

Enkratna pomoč za večje družine: Družine, ki v desetih letih dobijo vsaj tri otroke, lahko prejmejo nepovratno pomoč v višini približno 32.000 evrov za nakup stanovanja ali hiše.

Stanovanjska podpora: Znižanje DDV-ja za nakup novih nepremičnin (s 27 % na 5 %) za stanovanja do 150 m² ali hiše do 300 m². Subvencionirane obrestne mere za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja in neprofitna stanovanja za mlade družine.

Družinske ugodnosti: Brezplačni vrtci, univerzalni otroški dodatki in ugodnejši krediti za nakup avtomobilov za družine z več otroki.

Porodniški dopust in zaposlitev: Ponovno uveden triletni porodniški dopust in spodbude za zaposlitev s krajšim delovnim časom za matere.

Učinkovitost: Stopnja rodnosti se je z 1,2 v letu 2011 povečala na 1,6 v zadnjih letih, kar kaže na delni uspeh ukrepov, čeprav je še vedno pod nadomestno stopnjo 2,1. Kritiki opozarjajo, da so nekateri ukrepi diskriminatorni, saj so pogosto vezani na zaposlitev ali poroko, kar lahko izključuje določene skupine, kot so Romi. Prav tako so ukrepi dragi, a po mnenju vlade cenejši od neukrepanja.

sosedi vsaj probajo nekaj...
V glavnem , tam nekje so kot SLO, pa še marsikatera druga država.
Nekateri za zgled dajajo Poljsko, ki je glede tega v še večji buli, kljub njihivim programom za spodbujanje.

Dejstvo je, da otroci na zahodu trunutno niso na proritetni listi.

Kdor misli, da bo skozi finančne spodbude to bistveno spremenil navzgor, se moti, vsaj tako kaže praksa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.932
7.098
113
V glavnem , tam nekje so kot SLO, pa še marsikatera druga država.
Nekateri za zgled dajajo Poljsko, ki je glede tega v še večji buli, kljub njihivim programom za spodbujanje.

Dejstvo je, da otroci na zahodu trunutno niso na proritetni listi.

Kdor misli, da bo skozi finančne spodbude to bistveno spremenil navzgor, se moti, vsaj tako kaže praksa.
Torej edina rešitev je uvoz južnjakov?

jello

Guru
22. sep 2008
10.684
4.116
113
Ne, ne... Nas nacin je sigurno boljsi. Na stanovanjski politiki se ne dela nic, razen grozi obstojecim lastnikom z... davki. Delovno populacijo se "razbremenjuje" z... visjimi davki. Zato, da lahko dvigujemo...socialne podpore.

Na področju porodniskih in vrtcev kolikor vem, se ni bilo sprememb v tej vladi. Ni bilo se casa za izboljsave na tem podrocju. Ne vem zakaj. Prav to slednje zna imeti velik dearrukcijski vpliv, kar bi vlada kamotlih štela enakovredno k drugimi dosezki, s katerimi se hvali.

Dišì po socializmu. Odgovorite si sami na obe vprašanji:
- bi imeli 6 otrok če bi dobili zastonj stanovanje (nalašč pretiravam)
- bi zaposlili žensko, ki bo v naslednjih 12 letih 6 let na porodniški ali moškega, ki bo vsako leto pol leta na očetovskem.
Enaka vprašanja si zastavite še za svoje otroke, visoko produktivne rojene zmagovalce.

Odgovore že vem. Jaz bomo enega, narod pa naj rešijo drugi. In jasno, država. Vitka država.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.932
7.098
113
Povej raje kaj predlagaš.
Dejstvo je, da višji življenski standard privede do manjše rodnosti. Izumrli ne bomo, le manj nas bo. Kar niti ni slabo. To je neizpodbitno dejstvo.

Širjenje LGBT k temu nič ne pripomore, to je menda jasno. Vegi hrana tudi ne. Hormonski motilci še manj.

Najslabše pa je da uvažaš nekoga, ki ima cilj s številčnostjo prevladat nad drugimi. Videno v muslimanskih manirah, albancih v Kosovu, Makedoniji.... To pelje še večji propad nacije, kot splošna nižja rodnost.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

dandelion

Zelenc'
8. jan 2023
16
-7
3
Moja odločitev, da nimam otrok, je temeljila na mojem videnju razmer v svetu, ki se bodo po mojem mnenju samo še slabšale. Prav nobene vloge ni igrala dostopnost stanovanja, dolžina porodniške, razne olajšave in ostali bombončki, enostavno se mi je zdelo neodgovorno spravljati otroka na ta nori svet.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.083
10.190
113
MB
Moja odločitev, da nimam otrok, je temeljila na mojem videnju razmer v svetu, ki se bodo po mojem mnenju samo še slabšale. Prav nobene vloge ni igrala dostopnost stanovanja, dolžina porodniške, razne olajšave in ostali bombončki, enostavno se mi je zdelo neodgovorno spravljati otroka na ta nori svet.
isto so govorili že pred 100 leti.

svet se pač spreminja, človek pa nima rad sprememb, slovenček pa sploh ne.