Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
23.047
6.807
113
robi karigador e6f829b3070452bc5122_63396803.jpg

Kako novinarji pridejo do take zasebne korespondence?

Vezni člen je širši javnosti manj znani slovensko-češki poslovnež Tomaž Subotič. Prav v njegovi obmorski hiši v Karigadorju je leta 2023 večkrat brezplačno dopustoval predsednik vlade Robert Golob.

Tam je počitnikoval kar trikrat – skupaj s svojo partnerko Tino Gaber in Pino Weisseisen, svetovalko, zaposleno v Kabinetu predsednika vlade. Četrti dopust, načrtovan za avgust, so tik pred zdajci odpovedali zaradi Golobovih službenih obveznosti.

"Tomaž, fantastično smo se imeli. Z veseljem pridemo še. Se morava res pogovoriti o tem. Ali imaš kakšno čistilko, ki jo lahko pokličemo, ko gremo? Ključe vzamem jaz, samo da vem, kako naj pustimo hišo. Še enkrat hvala."

To je sporočilo, ki ga je leta 2023, po enem izmed dopustov, premier Robert Golob poslal Tomažu Subotiču. Subotič mu je odgovoril:"Dragi Robi, sem vesel za vas ... ne rabiš skrbeti za čiščenje.. ključe vzemi, ostalo pa, ko se vidiva. Tomaž."

...

"Gospod Subotič dober dan! Predsednik vlade bi vas želel videti. Imate čas jutri, četrtek 16:10? Hvala. Lep pozdrav"

Dan pozneje je vlada Subotiča imenovala še v svet zavoda Psihiatrične klinike Ljubljana.

Čeprav v vladi trdijo, da je bil Subotič imenovan na predlog zdravstvenega ministrstva, se je takratni minister Danijel Bešič Loredan na vprašanje, ali je on osebno izbral nadzornike, odzval: "To je bilo na predlog vlade."

erikson

Guru
25. avg 2007
23.047
6.807
113
V posnetku pokažejo tudi SMS sporočila, katerim je skupno, da je njihov prejemnik Tomaž Subotič. Meni je to, da ima očitno nekdo dostop do zasebnih sporočil, zelo nenavadno.

Sicer se pod Svobodo dogaja, da razni tajni podatki (bančni izpiski opoziciji naklonjenega medija in zaposlenih, desetletno obdobje podatkov iz FURS-a raznih podjetij in fizičnih oseb) pridejo do poslancev koalicije (in zunanjega sodelavca, novinarja Necenzurirano). Ko ugotovijo, da so prejeli bistveno preveč podatkov, pa jih niti ne smejo izbrisati, ker morajo ostati v arhivu parlamenta.