Policisti...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Glej to da se je obesil zaradi kakršnekoli kazni govori o tem da v glavi ni bilo vse pošlihtano.

Ljudje se pač moramo soočati s posledicami svojih dejanj.

In ne vem zakaj bi mu šli govorit da bo ne vem kaka kazen... kaj pa bi imeli od tega... Verjetno so pa mu svoje povedali tudi starši ko je policija prišla na obisk.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kar sem gledal tabele nisem še v svoji karieri srečal nekoga s takšno plačo... sploh pa evo ti dam primer gasilca - 1800 EUR ????? Ed kje jim te številke nimam pojma. Gasilec dobi tam 700-900 eur neto z vsemi dodatki, plača pa je odvisna od nočnih, vikendov...

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja pa ne ve se a je bil se v kako nesrecno zaljubljen itd.... Kdor si vzame zivljenje zato ker ve da ga bo doletela kazen za njegovo pocetje, ta pac nima vsega urejenega na podstrehi. tudi ce je mladostnik...
Seveda. Najbrž ga je punca pustila, ko je izvedela da je naredil prometni prekršek. Samo to še ni jasno, zakaj je čakala do torka, ko so ga obiskali policaji, saj je prekršek naredil že v nedeljo.
Jasno da policaji in visoke kazni nimajo nič s tem. Le kako lahko kdo pomisli, da se je mulc obesil iz obupa, kako odslužit (smešno nizko) kazen.

Krivda za smrt tega fanta je izključno na strani njegovih staršev. SPloh pa, kdo pa bere te bedaste novice ??? Tam je itak vsak ki umre skoraj državni heroj
bonk.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ovca jih bere in se hkrati smeji napisanim nebulozam...
tongue-1.gif

Drugače pa. Gasilec začetnik ima cca. 700€. Ob napredovanju v voznika gas. kamiona ima cca. 800-900€ (prazniki, nedelje, etc).
Eni bi rekl, da premal, glede na požare, drugi pa, da je čist dost..

Imajo gasilski, policaji, vojaki še vedno bonificiran staž delovne dobe? Če ja, je to vsekakor dodaten plus...
zmaga.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kar sem gledal tabele nisem še v svoji karieri srečal nekoga s takšno plačo... sploh pa evo ti dam primer gasilca - 1800 EUR ????? Ed kje jim te številke nimam pojma. Gasilec dobi tam 700-900 eur neto z vsemi dodatki, plača pa je odvisna od nočnih, vikendov...

LP

Če bi gledal, bi videl da je to bruto znesek. Sicer pa podatki niso izmišljeni, so uradni podatki, ki so dostopni na strani MJU in sicer so izračunana povprečja, tako da definitivno imaj otako plačo. Ne vsi seveda, zato pa zraven piše št. zaposlenih, ki je prispevalo k tej povprečni plači.

Za prevedbo iz bruto -> neto pa je tu ena priročna stran:
http://www.adecco.si/zaposlitev/izracun_place.html

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Nekej je papir, nekaj pa dejansko stanje. Kolega je v GBL-ju in vem, kako plačo ima...
wink-1.gif

Daleč od te, kar je tam napisan.. Tudi, če je to bruto vrednost...
wink-1.gif

Najbrž ni v njihovem interesu, da bi prikazovali zelo visoke stroške na papirju, prej obratno. Sicer pa tudi vidiš z lista, da imajo nekateri gasilci nižje plače kot drugi in so tudi v drugih plačnih razredih.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Benifikacija je bila ukinjena, sedaj se vplačuje v drugi pokojninski steber... Ima pa še veliko starih policajev pac benifikacijo od prej, tako da upokojitve pri 49 niso nic posebnega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Krivda za smrt tega fanta je izključno na strani njegovih staršev. ..
Pa jasno. Fant bi se zagotovo obesil, tudi če ne bi dobil obiska s policije.
Je pa prav, da se take, ki pri 14-tih kršijo prometne predpise kar pobije, zagotovo bodo ko odrastejo ubili kakega nedolžnega, pa je zdej to prihranjeno.
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Jah ne vem koga bi ti pobijal... A se ti ne zdi možno da je poba zašel na alter prebral par tvojih prispevkov in si rekel da med takimi mentalnimi invalidi pa ne zeli zivet in je storil kar je?

A se cutis kaj krivega... ej ne vem no...dej mals e zaisli na d sabo...v smrt si ga porinil...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
....tako da upokojitve pri 49 niso nic posebnega.
Mi pa bomo do 65.tega. khmm soraj polovico dlje. da ne govorim da bodo tud tok dlje prejemali penzijo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Jap. Tako je. Benifirana delovna doba. Tudi rudarji in vozniki avtobusov so jo imeli.

Zdaj pa hitro v Velenje pa glej da jim poveš par krepkih bandi knapovski

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Nisem pa našel podatkov o policistih, zgleda so jih nekam skrili.

PS: Ravno gledam neko oddajo na SLO1, kjer se zobozdravniki pritožujejo, da imajo premajhno plačo. To je res prov komedija. Naj dajo odpoved pijavke ene.

saj ko te zob boli tud verjetno rečeš jebeštrga te gleda, bom že potrpel?
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

evil.gif
Lahko greš tud v nedeljo na metelkovo, samo če nisi iz LJ moraš plačat, čeprav imaš sklenjeno zavarovanje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Ja zdej si me pa pritisnil ob zid. Zakon je povsem jasen in policaji ga brez dvoma spoštujejo. Vse sem si izmislil. Zdej vem, da policaji ne kaznujejo za prekrške, ki jih povzročijo mladoletni, pa tudi tale mulc (glej priponko) je danes še živ. Se opravičujem za napačne navedbe, da se je mulc obesil potem, ko so mu policaji zagrozili s kaznijo.

Si mi pa dal odlično idejo, ko me bo naslednjič dobil pošto s kaznijo, bom rekel da je vozil sosedov mladoletni mulc :) za nekaj €€ bo tud on priznal, kaznovan pa ne bo nihče. Genialno a ne? Na ukor, nadzorstvo se pa požvižgamo.

Synthman, samo da te spomnim: v eni drugi temi, kjer se je debatiralo o tem, kje se začne naselje, je ostalo še nekaj vprašanj, na katere mi nisi odgovoril. Tako da ta vabim, da v tisti temi odgovoriš na vprašanja.
Sicer bom smatral, da odgovorov ne veš, oziroma, da smo te prepričali, da se naselje začne pri znaku in konča pri znaku.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:

evil.gif
Lahko greš tud v nedeljo na metelkovo, samo če nisi iz LJ moraš plačat, čeprav imaš sklenjeno zavarovanje.

in tam te pozdravi potem avtomehanik al kaj si hotel s tem povedat?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Policisti so definitivno premalo plačani. Ma kaj premalo ni prava beseda, primernejše besede so: katastrofalno, patetično, pomilovanja vredno,... Jebejo jih v glavo ljudje na cesti in še njihovi nadrejeni. Jih popolnoma podpiram in pričakujem še ostrejšo stavko saj so s to dosegli le, da je mogoče kdo dvignil glavo za sekundo in jo naslednjo že spustil nazaj v papirje. Če pa mislijo ta tista klavzula in drobiž da ne smejo stavkati kaj pomeni v praksi... no bodo videli kako to gre, seveda če se bodo policisti organizirali.

In če pomislim da sem skoraj sam postal policist ker sem bil v mladih letih dosti v stiku z policijo (v pozitivnem smislu!). Uf sem se dobro odločil in sedaj tole pišem v klimatizirani pisarni...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
....,... Jebejo jih v glavo ljudje na cesti ...
Čak a policaji ustavljajo ljudi na cesti, jih jebejo v glavo in jemljejo denar ali obratno torej ljudje ustavljajo policaje, jih jebejo?
Jest bi rekel da kvečjemu prvo.

Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Jih popolnoma podpiram in pričakujem še ostrejšo stavko...
Jaz jih tud podpiram pri stavki. Naj čimdlje pišejo samo opozorila. Boš videl, da se pri številu nesreč ne bo poznalo, se bo pa poznalo v proračunu, saj je delo policaja že kar nekaj časa polnjenje proračuna.

Pri gospodarskem kriminalu policaji itak štrajkajo že od nekdaj, pri navadnem kriminalu tud napol - navadne kriminalce raje pustijo pri miru, saj imajo z njimi samo delo in stroške, edino v prometu pridno kasirajo, večinoma za nepomembne prekrške.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Bogi pošteni delavski razred, pač spije kako pivo ali dve preveč in gre pošteno domov, mogoče so tudi hiše v naselju pri 120 na uro zanimivejše kot pri 50, grdi grdi policisti pa ga ustavijo in mu poberejo vse kaj ima!

bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Nisem pa našel podatkov o policistih, zgleda so jih nekam skrili.

PS: Ravno gledam neko oddajo na SLO1, kjer se zobozdravniki pritožujejo, da imajo premajhno plačo. To je res prov komedija. Naj dajo odpoved pijavke ene.

evil.gif

Sej ravno to počnejo doktorji za svoje plače, grozijo z zdravjem ljudi, češ če ne bom dobil tok pa tok bom zajebal te in te paciente. Po eni strani hlinijo skrb za paciente, po drugi pa brez plačila ne bi pomagali nobenemu, pa naj je še v taki bolečini. To je zato, ker niso kazensko odgovorni, kakor bi mogli biti. Tudi od inženirjev in ostalih strokovnih poklicev je odvisno življenje dosti ljudi. V ZDA lahko pacient iztoži miljone, če ugotovijo, da je zdravnik kej narobe naredil.
Če kdo še ni ugotovil zagovarjam privatno zdravstvo (ne neke koncesije in ne vem kaj), potem pa lahko zaradi mene tak doktor dela kar hoče in dobi kolikor hoče.