Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kolikor je meni znano ni nikjer točno definirano (da eksplicitno piše 10,20,30m.....) kdaj naj se prižge smerokaz.
Je pa logično in zdrava pamet ti pove, da se ga prižge toliko prej, da tvojo namero ostali udeleženci opazijo (govorimo o tistih, ki so z možgani pri vožnji, nekaterim lahko z reflektrojem v glavo svetiš pa ne bo dojel kaj se dogaja).
Recimo imaš primer, ko se voziš po lepi ravni regionalni cesti, nikjer okoli ni hiš. Nekje na "polju" je pa odcep za v vas. Kdaj boš prižgal smernik, če kolona vozil vozi cca. 90km/h. 26m ali 100m pred odcepom? Jaz vem, da že zaradi svoje varnosti raje prižgem, če je treba 200m prej, zaradi tega mi ne bo korna z glave padla.
Pogovarjamo se o vožnji 50km/h. No najbrž ne gre samo zato, da žmigovec opazijo, ampak da na tvojo namero dojamejo in nanjo ustrezno reagirajo, za kar potrebujejo nekaj časa, je tako ali ni? nekateri tud skoz ne buljijo v tebe pa ne opazijo že prvi pomežik.
Ali torej meniš, da je, če daš žmigovec 8m pred zavijanjem prepozno, ker imajo ostali udeleženci premalo časa, da bi vsi na tvojo namero pravočasno reagirali (govoromo o 50km/h)? Da ali Ne?
Vprašanje je, če vidiš, da da nekdo pri 50km/h dal žmigovec 8m pred zavijanjem, a si boš pri sebi mislil, ta je pa dal žmigovec prepozno , al boš mislil da je dal pravočasno?
Jaz osebno mislim, da je to prepozno in da bi ga moral dat vsaj 20m prej približno, če ne več. Zato, ker imajo ostali v teh osmih metrih premalo časa da dojamejo in reagirajo. Kaj pa mislite vi?