Nov zakon: Boste zaradi piratstva šli sedet?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Me prav zanima kdo bi nastradal če bi šel ti v internetcaffe z notebook-om downloadat mp3-je. Lastnik caffe-ja? Ja pa ja de
smirk-1.gif

Teoretično - zakaj pa ne? Lastnik prav tako nastrada, če gost v njegovem caffeju kadi. S svojimi cigareti
grin1.gif

ah daj no...cigaretni dim se vidi...lastnik pa nima pravice ti brskat po tvojem računalniku (zasebnost)

tudi download se "vidi" in tudi prepreci se lahko brez brskanja po racunalniku
smirk-1.gif

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
ah daj no...cigaretni dim se vidi...lastnik pa nima pravice ti brskat po tvojem računalniku (zasebnost)
Saj pravim, bomo videli, kako se bo vsa zadeva kontrolirala, če se sploh bo. Mogoče se pa res ne bo, pa nas bo večina srečnih
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
smirk-1.gif
aja? a res? kaj TOČNO boš pa videl? kako boš pa preprečil? če misliš da bo neki šefe lokala šel nakupovat opremo za nekaj 1000€ samo zato da bo lahko filtriral vsebino, si se krepko zmotil. in za povrhu vsega tega - še vedno mu ne bo uspelo zaustavit kriptiranih podatkov preko - recimo 80 porta ki je načeloma "razpoznaven" kot http port

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Zadevo lahko blokirajo namenski programi, vecina routerjev, ISPji, ... V vsakem primeru je strosek zanemarljiv.
Btw, si kdaj slisal za omejevanje hitrosti?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zadevo lahko blokirajo namenski programi, vecina routerjev, ISPji, ... V vsakem primeru je strosek zanemarljiv.
Btw, si kdaj slisal za omejevanje hitrosti?

hysterical-1.gif

ti enačiš omejevanje hitrosti z filtriranjem vsebin?!? A ti misliš da, če prebereš 1x na leto kakšno računalniško revijo, da dejansko veš vse?
bonk.gif

daj, razloži mi, kako boš omejil en paket (neznan paket) podatkov neke neznane vsebine iz neznanega IP naslova... LEPO TE PROSIM!
Pa recimo da mi to narediš na Linksys routerju (ja, ja...to je tist za domačo uporabo...okol 50€ al kolk že stane)
No daj, da te vidim - maherja na delu
hysterical-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Me prav zanima kdo bi nastradal če bi šel ti v internetcaffe z notebook-om downloadat mp3-je. Lastnik caffe-ja? Ja pa ja de
smirk-1.gif

Teoretično - zakaj pa ne? Lastnik prav tako nastrada, če gost v njegovem caffeju kadi. S svojimi cigareti
grin1.gif

smirk-1.gif

hysterical-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Mislis da je mozno da sem govoril o dveh zadevah? Vsebino se zelo ucinkovito filtrira (na vec nacinov), poleg tega se da omejiti tudi hitrost in postane vsako kriptiranje brezpredmetno. Razen ce bo kdo sel pri 5kb/s vlect 4Gb iso. Glede na ceno ure v baru bo takih zelo malo. Router za gromozanskih 200eur bo kr ok in lahko pocne vse zgoraj nasteto.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Mislis da je mozno da sem govoril o dveh zadevah? Vsebino se zelo ucinkovito filtrira (na vec nacinov), poleg tega se da omejiti tudi hitrost in postane vsako kriptiranje brezpredmetno. Razen ce bo kdo sel pri 5kb/s vlect 4Gb iso. Glede na ceno ure v baru bo takih zelo malo. Router za gromozanskih 200eur bo kr ok in lahko pocne vse zgoraj nasteto.

majster, sem ti napisal da mi prosim povej kako to narediš recimo na linksys routerju ali pa na kakšnem ki je 200€ - ni važno.
Vse kar rabim je to, da mi poveš kako misliš filtrirat.
"Filtriranje na več načinov" - prosim povej mi po katerih načinih. Če si maher, potem to tebi nebi smelo delat težav, kaj ne?

Če boš omejih hitrost na 5kb ti za ziher NOBEN ne bo dol vlekel iso-ta. Ampak to zaradi tega ker ne boš imel NOBENEGA obiskovalca tvojega internetcaffe-ja. Če še nisi v letu 2008, ampak v letu 1992, potem ti moram sporočiti da v letu 2008 povprečen email ki si ga uporabniki pošiljajo v večini primerih vsebuje tudi kakšno multimedijsko vsebino. Če ti misliš da boš imel stranke v svojem internetcaffe baru ki bojo pol ure rabile da si bojo pogledale en klinčev mail, potem se prekleto motiš.
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ce v routerju pokukas pod zavihek Security bos nasel vse sorte zadev, se najbolj so zanimive tiste pod Content filter v kombinaciji z dodatno kartico/narocnino ali custom seznamom.

Hitrost internete povezeve nima nobene povezave z obiskanostjo caffeja (cisto tako btw). KUD FP je bil v casih stalno zabit ceprav so imeli 56k modem. Danes pa caffeji samevajo tudi ce imajo ultrafantasticno povezavo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce v routerju pokukas pod zavihek Security bos nasel vse sorte zadev, se najbolj so zanimive tiste pod Content filter v kombinaciji z dodatno kartico/narocnino ali custom seznamom.
A ti veš kaj tist content filter sploh počne? A ti veš da obstaja več oblik prenosov? No, tisti content filtri v teh cheap crap routerjih so za preprečevanje da bi nekdo šel lahko recimo na www.playboy.com
Če ti rata v ta content filter vpisat VSE IP-je na katerih se da dobit en košček neznane torrent datoteke, pol si CAR! Evo, jest ti podelim naziv L33T 2008, če ti seveda rata in da stvar deluje.
smirk-1.gif

aja, sem pozabil napisat:
vpisati boš moral par milionov IP-jev...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Hitrost internete povezeve nima nobene povezave z obiskanostjo caffeja (cisto tako btw). KUD FP je bil v casih stalno zabit ceprav so imeli 56k modem. Danes pa caffeji samevajo tudi ce imajo ultrafantasticno povezavo.

Če bi začeli zakon izvajati korektno in 100%, potem bi videl kako hitro bi se internet caffeji napolnili. Poleg tega pa bi se začelo skeniranje WiFi omrežij po sloveniji in risanje označb kjer se kakšen "zastonjski" wifi dobi. Če še ne veš, to so včasih počeli. S tem so recimo pirati komot dobili 100mbit linije za prenos raznih vsebin

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Kopiraš lahko torej le tista varovana dela, ki si jih bodisi legalno kupil ali pa si za njihovo razmnoževanje posebej pridobil dovoljenje.
Kje to piše ?
(v zakonu ?)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
V vecini routerjev (tudi prej omenjeni za 200EUR) ima moznost prek placljivih ali custom seznomov blokirati karkoli zelis (po zvrsti, ip, approved listi). Nekateri imajo dedicated add-on kartico v ta namen.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
V vecini routerjev (tudi prej omenjeni za 200EUR) ima moznost prek placljivih ali custom seznomov blokirati karkoli zelis (po zvrsti, ip, approved listi). Nekateri imajo dedicated add-on kartico v ta namen.

ti še vedno ne potegne?
ok, te bom drugače vprašal: kako boš blokiral IP številke NAVADNIH UPORABNIKOV ker imajo en delček piratske vsebine???
Tisti "custom seznami" blokirajo dostop do web strani in pretoka vsebine z nje. Tam notri nimaš nikakršnih spiskov ip-jev navadnih uporabnikov.
rolleyes-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
ti bi rad preprecil X osebi da tvoji osebi ne seeda oziroma uploada chunk?

ti bi rad preprečil da tvoja stranka ne more dol potegnit nekega binarnega paketa (ob tem tudi par paketov gor poslala). povej mi, kako nameravaš to narediti brez da bi prepovedal download legalnih mp3-jev, download legalnih filmov in ostalega sranja...