Nadomestilo je običajen legaliziran rip off in si zasluži ukinitev.
Poleg tega me vse skupaj res zabava. Ko še ni bilo interneta so pač ljudje pošiljali CDje po pošti, si jih izmenjavali med sabo, delali kopije in imeli vse, kar so želeli. LE malce dlje je trajalo, da si prišel do materiala. Če bodo totalno zaostrili zakonodajo se bo to ponovilo, le da bom s sabo privlekel 1 TB MyBook Studio, ga vštekal na frendov MacBook Pro in dolpotegnil njegovo robo, on pa mojo. Vmes bova v tiste pol ure spila dve rundi piva in se sladko nasmihala.
Ni blema. Imam Firewire in lahko zaporedno skonektam malo morje eksternih diskov. Se bomo šli pa tako, I'm ready.
Še tole: za glasbo (legalno) sem pripravljen plačevati v trgovinah, kot je npr iTunes. Le cena bi lahko bila pol nižja po komadu in sem takoj za. Pa naj povečajo še bitrate na 256 kb/s. Glasbo dobiš lahko legalno vso, tudi najnovejšo.
Problem so filmi, ki jih na DVD ali BluRay mediju ni, dokler je zadeva še v kinu. Kako naj si torej DOMA ogledam najnovejše filme? V kino ne grem. Vzame mi preveč časa ob tej gneči na cestah, ne morem izbrati svoje ure temveč se moram prilagjat sporedu. Pred filmom moram gledati (prisilno) reklame, četudi sem pred tem plačal vstopnico, vmes ne morem pritisniti pavze in npr oditi na WC, skaditi kakšnega ipd.
F off. KIno stane, terja preveč časa in je povsem user neprijazna rešitev. Raje uživam doma, v vsem razkošju hišnega kina. Oziroma ne morem, če želim ostati na legalni strani, saj filmov ne morem kupiti/sposoditi. Za stara jajca pa raje plačam naročnino na HBO in si jih še z dodatnega pol leta zamude ogledam kar tam.
Skratka, industrija se bo morala prilagoditi in stopiti korak bližje uporabnikom. V tej meri, da ilegalni download ne bo več zanimiv. Dotlej se lahko postavijo na trepalnice, ljudje se bomo znašli, še posebej na "brdovitem Balkanu".