Nov zakon: Boste zaradi piratstva šli sedet?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
V statistiki vidis promet po url/ip/incoming/outgoing/type/... Najbolj enostavno je zadevo omejiti in bo sam nehal. Lahko pa se tudi igras z rulsi...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
V statistiki vidis promet po url/ip/incoming/outgoing/type/... Najbolj enostavno je zadevo omejiti in bo sam nehal. Lahko pa se tudi igras z rulsi...

greva drugač: VSE kar boš v statistiki videl je:
URL: ga ni
IP: 123.123.123.123
outgoing al pa incoming (nima veze)
type: TCP
port: XXXXX
data: binary

in kaj si s tem zvedel?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ponovno. Vidim kdo, koliko, kaj in kje. Sproti, vkljucno z grafi. V primeru spice v outgoing ali ingoing traffica zadevo preveris.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ponovno. Vidim kdo, koliko, kaj in kje. Sproti, vkljucno z grafi. V primeru spice v outgoing ali ingoing traffica zadevo preveris.
kaj boš preveril? vidiš kdo, koliko in kje. KAJ pa ne vidiš. pa tudi če KAJ bi videl, bi videl binarni zapis paketa. kaj točno pa je tisti binarni zapis pa 100% ne boš imel pojma.
in pa še nekaj: za pregledovanje TE vsebine (vsebine paketov) te lahko obtožijo vdora v zasebnost, saj bi lahko videl recimo vsebino elektronske pošte, kar pa je PREPOVEDANO!

torej, kaj bi ti počel?

ps:
KOLIKO ne boš NIKOLI dobil podatka 4gb... preko P2P (če še ne veš) se ena datoteka ali pa več datotek (odvisno od torrent datoteke) prenaša preko segmentov iz večih IPjev. Tako NIKOLI ne boš dobil pravega stanja o velikosti in pa vsebini datoteke.
Zakaj? zato ker lahko uporabnik downloada podatke od mail serverja, zraven ima torrent-e, ob tem pa še brska po netu.
VSE TO je TCP. Zdej pa razčleni kaj točno se dogaja.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
neve kdo.... ve samo kateri priključek.... lahko je pa bilo kdo v tisti ulici ki ima domet
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
neve kdo.... ve samo kateri priključek.... lahko je pa bilo kdo v tisti ulici ki ima domet
grin1.gif

ne, ne...pogovarjamo se v primeru internet caffeja, ko nekdo pride kot obiskovalec, si naroči kavo/sok/whatever ob tem pa prižge svoj notebook, zalaufa uTorrent-e, gre na mail, pa malo na alter.si
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ti rabis podnapise mogoce? Ze vsaj 3x sem ti napisal da sem pristas omejevanja hitrosti, vohunjenje in igranje z filtri je zguba casa.
Stevec je zbiren in ce ima gost caffeja x gb outgoing traffica na dan bos ti zagotovo pomislil da ima malo vecjo priponko v mailu.

p.s.: kolicina podatkov ni podatek zasebne narave.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ti rabis podnapise mogoce? Ze vsaj 3x sem ti napisal da sem pristas omejevanja hitrosti, vohunjenje in igranje z filtri je zguba casa.
Stevec je zbiren in ce ima gost caffeja x gb outgoing traffica na dan bos ti zagotovo pomislil da ima malo vecjo priponko v mailu.

p.s.: kolicina podatkov ni podatek zasebne narave.

sem ti že napisal da, če boš omejil hitrost da pač pljuvaš v lastno skledo. še vedno pa ne boš PREPREČIL pirastva! Torej, vse kar boš naredil je to, da boš sam sebe nat.egnil.
smirk-1.gif

za količino podatkov sem ti že povedal da ne dobiš REALNE vrednosti. zdej, če ti tega ne zastopiš, potem je bv se s tabo pregovarjat.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ni bilo. Al pa citiraj člen.

Je bilo. Navajalo se je (vključno s citatom ustreznega člena), da je pravica reproduciranja izključno avtorjeva pravica. To pomeni, da mora vsak primerek dela dovoliti avtor, po zakonu pa si za privatno rabo lahko izdelaš do tri kopije. Že iz tega je logično, da ne smeš kopirati primerkov, katerih izdaja ni bila dovoljena.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Člen, ki dovoljuje zasebno kopijo, nič ne pove od česa delaš kopijo. Citiram ali boš ti ?

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Člen, ki dovoljuje zasebno kopijo, nič ne pove od česa delaš kopijo. Citiram ali boš ti ?

Ta člen res ne, ti pa drugi členi prepovedujejo, da bi sploh koristil nelegalno kopijo. Vse je napisano
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

tudi download se "vidi" in tudi prepreci se lahko brez brskanja po racunalniku
smirk-1.gif

Vidi se tudi brez brskanja po računalniku, imaš tule prav. Samo pol ti vidiš kdo to počne saj navsezadnje je za tabo in moraš samo obrniti glavo
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
zanimiv komentar:

Citat:
Artplant - 11.11.2008 ob 18:55
Ker z nakupom vsakega novega DVDja oz. CDja plačujem davek na zapisovanje piratskih vsebin, tozadevno nimam slabe karme. Kar se mene tiče, so avtorji s tem mojim prispevkom pokriti - če niso, naj ta davek ali umaknejo ali ga primerno zvišajo. SIcer so pa na združenju izjemno pogoltni in zahtevajo avtorske pravice celo za izvajanje Mozarta (primer Knjižnice ***nje), čeprav so avtorske pravice zanj že zdaaaaavnaj ugasnile.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa so lahko blokirali tisto stran z stavami?

so jo blokirali in ko je lastnik zagrozil z miljonsko tožbo so jo odblokirali po hitrrem postopku 'poznam zadevo'
grims-1.gif

Mislim da pa jo ima mobitel še vedno blokirano, ker se lastnik ni spuščal na področje mobilnega dostopa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.991
6.994
113
Če bi kakšna blokada prišla iz strani EU, potem nobena tožba ne bi bila dovolj.

Problem pa je, če se izvaja nekaj na državni ravni.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
zanimiv komentar:

Citat:
Artplant - 11.11.2008 ob 18:55
Ker z nakupom vsakega novega DVDja oz. CDja plačujem davek na zapisovanje piratskih vsebin, tozadevno nimam slabe karme. Kar se mene tiče, so avtorji s tem mojim prispevkom pokriti - če niso, naj ta davek ali umaknejo ali ga primerno zvišajo. SIcer so pa na združenju izjemno pogoltni in zahtevajo avtorske pravice celo za izvajanje Mozarta (primer Knjižnice ***nje), čeprav so avtorske pravice zanj že zdaaaaavnaj ugasnile.

Komentar kar se tiče praznih CD in DVD nosilcev ni prav nič zanimiv, ker se z nakupom ne plačuje nikakršen "davek na zapisovanje piratskih vsebin", kot je navedeno.
Glede zaračunavanja avtorskih pravic za izvajanje Mozarta pa bi bilo za kakšen komentar potrebnih več podrobnosti oziroma konkreten primer.