Napad psa

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Morda nisem dovolj poudaril, da pohabljenje živali ni namen, obramba otroka za vsako ceno pa. Če je pudelj skakal V VOZIČEK (kot je napisal) in ne le vohljal okoli, mi je povsem logično, da je odreagiral nasilno do psa (kakorkoli že). To, da neznanega psa ni poizkusil odstraniti z roko (in tvegal ugriz), temveč je uporabil brco, pa se mi tudi zdi smiselno.

Z vrtci sem mislil razne "dinamike", ki se jim zdi, da je omejitev 30km/h pretirana. Če je vrtec ob magistralki z omejitvijo 90, pa je povsem jasno, da problem ni na strani voznikov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, ti si zgoraj s svojim nepoznavanjem predpisov izenačil psa in otroka
smile-1.gif

Da ti pomagam še enkrat. Otroka ni potrebno imeti na povodcu in ni tvoja lastnina.

Predvsem pa je po zakonodaji za razliuko od otroka (ki je oseba) pes stvar.
Oseba ne more biti lastnina, stvar je lahko lasntnina (tako kot ima lastnika deska, ga ima lahko tudi pes).

Koliko je to OK, je druga stvar, ampak ne enačit oseb in stvari, ko govorimio o predpisih.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej trdiš, da lahko policija strelja kar tako???
confused-1.gif

Si ti funkcionalno pismen?

Sem, za razliko od tebe. Trdil si, da moram dokazati, da mi pes skuša pregrizniti vrat. Podal sem link, iz katerega se lepo vidi, da je modri ustrelil dva cucka in mu očitno ni bilo treba dokazovati tega. Po tvoji logiki, če ji sploh tako lahko rečemo, torej modri lahko streljajo okrog po željim, jaz bi pa moral dokazovati smrtno ogroženost.
grin1.gif
Jasno, da mi je ni treba, če bi se jaz znašel v situaciji, kot se je plavec, bi lahko mirno 'kataniziral' cucka, zadostuje, da pes izkazuje agresuvno vednje in gre nate. Spet si se osmešil in spet smo te zatrli. Psihotesti za lastnike bi morali biti nuja!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, ti si zgoraj s svojim nepoznavanjem predpisov izenačil psa in otroka
smile-1.gif

Da ti pomagam še enkrat. Otroka ni potrebno imeti na povodcu in ni tvoja lastnina.

Mogoče pa je njegov cucek zanjga kot njegov otrok, pa ga zato nima na povodcu?
confused-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ok ggg jev poudark je bil, kako je psa zlomil... verjetno tip, drugače ne pride do samopotrditve... Normanlno pa da psu preprečiš, skakanje, ponavadi je dost da se zadereš....

Se pa strinjam psi morajo biti na vrvici, predvsem tisti, kateri niso socializirani in se z njimi nihče ne ukvarja....

Je pa te nestrpnosti do ljudi in živali precej pr nas.... Že na sami cesti vidiš recimo motorista in osebno vozilo, nekateri prav hočejo da se nekdo zvrne, pa čeprav vidiš prepotentneža da iziva....

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Ok ggg jev poudark je bil, kako je psa zlomil... verjetno tip, drugače ne pride do samopotrditve... Normanlno pa da psu preprečiš, skakanje, ponavadi je dost da se zadereš....

Se pa strinjam psi morajo biti na vrvici, predvsem tisti, kateri niso socializirani in se z njimi nihče ne ukvarja....

Je pa te nestrpnosti do ljudi in živali precej pr nas.... Že na sami cesti vidiš recimo motorista in osebno vozilo, nekateri prav hočejo da se nekdo zvrne, pa čeprav vidiš prepotentneža da iziva....

Končno nekdo, ki je dojel.

In zanimivo, da se nihče ne sproži nad razmišljanjem osebkov, ki mislijo, da je normalno s seboj nositi lovske nože ali katane.
Ampak na takem svetu pač živimo.

Gnoja od ljudi je pa povsod preveč.

In vsem osebkom, ki res ne poznajo zakonodaje in tu dokazujejo svojo omejenost: jaz govorim o odgovornosti, vi pa o povodcih. Omejenci, zamislite se.

Aja... ali so starši otrok ali otroci, ki so v Kranju pohabljali in mučili mačke odgovarjali? Ste bili to vi ali vaši otroci? V tej debati ste prav taki neandertalci kot oni.

Off.....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne vem, jaz ljudi, ki imajo otroke, vseeno jemljem z neko dodatno resnostjo. Otrok je nek pomemben mejnik v življenju in njegovega sporočila nisem toliko razumel kot željo po samopotrjevanju. Seveda se lahko tudi motim...

Pes, ne glede na vzgojo, za razliko od človeka še vedno močno ohranja svoje živalske nagone. Niso redki primeri napadov brez provokacije (še posebej na otroke v smislu ljubosumja!) in povsem razumem starša, ki bo nasilno odreagiral do radovednega psa. 2 sekundi, ki jih rabiš, da se zadereš in šele nato dodeliš dobro merjeno brco je točno toliko kot zver potrebuje, da pregrizne dojenčkovo vratno arterijo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, to imaš pa prav, v takem svetu pač živimo. Dokler neki cucki odvezani harajo okol in napadajo folk (mojo sestro je na rolerjih napadel neki kvazi dogo argentino, k sreči se je izmaknila ugrizu), bo očitno res treba hoditi okrog s katano...če lastniki cuckov ne dojamejo, bodo pač nastradali napadajoči psi...mogoče bodo potem dojeli.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne vem, jaz ljudi, ki imajo otroke, vseeno jemljem z neko dodatno resnostjo. Otrok je nek pomemben mejnik v življenju in njegovega sporočila nisem toliko razumel kot željo po samopotrjevanju. Seveda se lahko tudi motim...

Pes, ne glede na vzgojo, za razliko od človeka še vedno močno ohranja svoje živalske nagone. Niso redki primeri napadov brez provokacije (še posebej na otroke v smislu ljubosumja!) in povsem razumem starša, ki bo nasilno odreagiral do radovednega psa. 2 sekundi, ki jih rabiš, da se zadereš in šele nato dodeliš dobro merjeno brco je točno toliko kot zver potrebuje, da pregrizne dojenčkovo vratno arterijo.

Hm... ko si že toliko pameten pa prosim objavi kakšno relevantno statistiko, koliko je primerov:
- ko so psi otroku pregriznili otrokovo vratno arterijo
- ko so starši to preprečili, ker je pes to nameraval storiti

Vsi nekaj lapate o teoretičnih možnostih, dejstva pa govorijo čisto obratno.

Malo se zamislite o čem govorite. ggg-ju verjeti, da je pudelj skočil na voziček in je napadel otroka... LOL!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vem samo, da starš ne bo brcnil psa, ki skače v otroški voziček, na podlagi statistike, ampak v refleksni obrambi svojega otroka.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, to imaš pa prav, v takem svetu pač živimo. Dokler neki cucki odvezani harajo okol in napadajo folk (mojo sestro je na rolerjih napadel neki kvazi dogo argentino, k sreči se je izmaknila ugrizu), bo očitno res treba hoditi okrog s katano...če lastniki cuckov ne dojamejo, bodo pač nastradali napadajoči psi...mogoče bodo potem dojeli.

Ste prijavili policiji, da dajo psa na seznam nevarnih psov?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Vem samo, da starš ne bo brcnil psa, ki skače v otroški voziček, na podlagi statistike, ampak v refleksni obrambi svojega otroka.

In refleksno bodo s seboj nosili katane in lovske nože? Daj ne bluzite.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zakaj, je posmrtne ostanke cucka prevzel higienik...
evil.gif
Pa naj ti še enkrat povem to, kar ti je že snecer napisal, morda boš končno dojel - ljudje NISO dolžni prijaviti, le jih napade pes, LASTNIK je dolžan poskrbeti, da njegov NE napade.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede na to, da tis enačiš psa in otroka, da gre pri obeh za lastnino, ali te naj prijavim?

Očitno imaš otroka, če ga sploh imaš, v suženjskem razmerju, smatraš ga kot lastnino.

p.s. repliciral sem tisu

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma, si ti butast.

Res je, ljudje niso dolžni prijaviti napadov psa je pa to njihova odgovornost, saj se potem pes postavi na seznam nevarnih psov in je poleg povodca lastnik dolžan psu dati tudi nagobčnik. Kapiš? Zanimivo je, kako v SLO osebki ne dojemate pojma odgovornosti.

In pa, če bi bilo res, kar si zapisal bi to kje prebrali. Tako si pa le kot qqq.... si filaš ego?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Glede na to, da tis enačiš psa in otroka, da gre pri obeh za lastnino, ali te naj prijavim?
Očitno imaš otroka, če ga sploh imaš, v suženjskem razmerju, smatraš ga kot lastnino.

p.s. repliciral sem tisu

Kje sem zapisal to, kar trdiš?
Ups... sem pozabil... si nepismen, pa marsikaj razumeš po svoje. Ignore = on; s takimi kre.teni se ne mislim ukvarjati

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

12. januar 2007 ob 11:54
Ljubljana - MMC RTV SLO
Odbor DZ-ja za kmetijstvo je včeraj brez upoštevanja 13 dopolnil opozicije sprejel novelo zakona o zaščiti živali.

Zakon na primer definira kot nevarnega tistega psa, ki je neizzvano enkrat ali večkrat ugriznil, napadel ali se napadalno vedel do človeka oziroma živali. Skrbniki psov, ki so označeni za nevarne, morajo zagotoviti fizično varstvo psov, in sicer s povodcem ali nagobčnikom, lahko jih zaprejo v pesjak ali v ograjen prostor z ograjo, visoko najmanj 1,8 m in obesijo svarilni znak.

Nevarni psi morajo obvezno skupaj z lastnikom opraviti šolanje, hkrati pa ti psi ne smejo biti zaupani v vodenje osebam, mlajšim od 16 let.

Za nevarne spe ne štejejo službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz ali napad je posledica izvajanja službene dolžnosti, in psi, ki so napadli človeka, ki je prišel k njim za označeno ograjo.

Veterinar lahko usmrti psa
Dodan je pogoj, da morajo skrbniki psov na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psov, tako da so ti na povodcu. Največ prahu je dvignil člen, ki pravi, da lahko veterinar usmrti psa, ki je povzročil človeku hude poškodbe. Te mora potrditi zdravnik.

Za vse kršitve so predvidene visoke kazni, tudi več tisoč evrov. Spreminjanje zakona so spodbudili napadi treh bulmastifov, ki so hudo ranili Tržičana.

Ko tis pravi, da ni nobene statistike. Napad nevarnih psov je privedel do spremembe predpisa...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ma, si ti butast.

Res je, ljudje niso dolžni prijaviti napadov psa je pa to njihova odgovornost, saj se potem pes postavi na seznam nevarnih psov in je poleg povodca lastnik dolžan psu dati tudi nagobčnik. Kapiš? Zanimivo je, kako v SLO osebki ne dojemate pojma odgovornosti.

In pa, če bi bilo res, kar si zapisal bi to kje prebrali. Tako si pa le kot qqq.... si filaš ego?

Kakšna odgovornost? Moralna? Ali kakšna druga?
Zakoni predpisujejo odgovornost, ti si pa poznavalec zato nam pojasni.

Pse imam več kot 20 let in do sedaj niso predstavljali nevarnosti za okolico.

I

Izbrisan uporabnik 474

Oboji - tako pasjelubci in njihovi nasprotniki - ste precej prekoračili mejo in zdrav razum.

Lastnik psa mora vedno in povsod poskrbeti, da njegova žival ne bo ogrožala drugih izven njihove ograde oziroma zemljišča. V urbanih okoljih pa mora biti pes vedno na povodnci - ni pomembno ali gre za čivavo ali bullmastifa. Ne vem sicer kako je z nagobčnikom, ampak mislim, da je tudi ta obvezen.

Tisti, ki tukaj zagovarjate brcanje, pretepanje, zabadanje ali celo še kakšne hujše oblike znašanja nad psi v primeru napada, pa niste ravno psihično zreli. Še hujši so osebki, ki zaradi tega nosijo (ali bi nosili) s seboj hladno/strelno orožje v primeru teoretičnega napada podivjane zveri. Tako paranojični še v ZDA niso glede teroristov! V čisto vseh primerih zaleže poprov spray (ali solzivec) in še najbolj lačen pitbull bo oddirjal z repom med nogami. Seveda potem sledi prijava lastnika. tako ste obvraovali sebe (ali svoje bližnje), za psa je bila to stresna lekcija (ki je v vsem skupaj še najmanj kriv) in zajetna kazen za lastnika.

Neodgovorni pa so tudi lastniki psov, ki neprenehoma ponavljajo, da pa njegov pes ne bo nič naredil. Nekdo je tukaj napisal: "če vidim koga, da malo čudno pogleda proti mojemu psu, ga preprosto dam na "zraven", dokler sprehajalci ne gredo mimo." Tipičen primer. Psa je potrebno dati na povodec dovolj na kratko in pika! Ni psa na tem svetu, za katerega bi lahko trdili, da ne bo nič anredil ali da v vsakem trenutku uboga na povelje. Sem imel že dva psa (dobermana) strenirana za napad in obrambo, vendar ne bi dal roke v ogenj, čeprav sta ubogala čisto vsak ukaz in markerja spustila v trenutku.

Pa še tistemu gggg-ju al kaj je že - če si boš dalj časa ponavlajal, da je pudelj hotel napasti tvojega otroka v vozičku, boš mogoče začel verjeti svoji zgodbici. Pudlji so znani kot živčne živali in jih zmoti vsaka stvar. In sem 99.9% prepričan, da malo ščene ni zmotil tvoj otrok (tudi če je kričal), temveč vrteča kolesca otroškega vozička. In prej bi pudeljček (ali bilokateri drugi pes) napadel voziček, tebe ali karkoli drugega, kot pa razposajenega otroka v vozičku.

Če se gibljete v okolju, kjer lahko naletite na spuščene ali celo agresivne pse, jih dajte prijaviti. Naredili boste več koristi, kot pa neko pikanje z noži. Poleg tega so takšna dejanja psihično neuravnovešena in se nikakor ne morejo skriti za masko "zaščite otrok za vsako ceno."
Vsi ostali lastniki psov pa - psa v obljudenih predelih na povodec, ne glede na pasmo, dresuro in miroljubnost. Tako vam/nam veleva zakon in to z razlogom

Pa LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Me prav zanima poprov spray ko bi te popadel pitbull
smile-1.gif
Po moje bi te še bolj scotal.

Tukaj govorimo tudi o skrajnih situacijah, tudi dekorativna sablja katana je hipotetični primer. Poudarek je bil na tem, da bi to bilo primerno orodje za samoobrambo pred nevarnim psom.