Napad psa

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
rolleyes-1.gif
eno scene ti povzroca probleme. kot kaze se ena generacija vojakov slovenske vojske kjer se naborniki v 6 mesecih v povprecju zredite za 8kg kar vse pove. v tem primeru res bezis pred scenetom in krilis z rokami in vpijes kot majhna deklica. taksne imajo najraje. ker si brez vecjih izkusenj ti povem, da se v povprecju 80% pasem cuckov obrne in zbezi pred clovekom, ki se zapodi naproti in pokaze kdo je kralj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
rolleyes-1.gif
eno scene ti povzroca probleme. kot kaze se ena generacija vojakov slovenske vojske kjer se naborniki v 6 mesecih v povprecju zredite za 8kg kar vse pove. v tem primeru res bezis pred scenetom in krilis z rokami in vpijes kot majhna deklica. taksne imajo najraje. ker si brez vecjih izkusenj ti povem, da se v povprecju 80% pasem cuckov obrne in zbezi pred clovekom, ki se zapodi naproti in pokaze kdo je kralj.

hysterical-1.gif

Ja... jaz se zavedam, da 95% psov niti ne pomisli, da bi kaj naredilo človeku, nadaljnjih 4% morda bi, pa vejo, da ne smejo, od preostalega 1% je tako kot praviš ti (torej pravilo 80-20). Tako, da nevarnih je potencialno teh 0,2% psov in sem mislil, da tema govori le o nevarnih psih.

Ne mi reč, da ste taki psihiči, da bi psa udarili ali pokončali, ker vas le povoha?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
rolleyes-1.gif

še dobro, da si potem tistega pudla zbrcal do amena, ker drugače nebi nikoli zbežal.... oh wait
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem vedel, da se bo slej ko prej pojavila "uradna" statistika.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Vidim, da brezobzirne lastnike psov počasi postaja strah za njihove cucke in prav je tako...in ko bo cucek kasiral vsakič, ko se bo le dotaknil ali skušal dotakniti brez poprejšnega dovoljenja prehajalca, boste mogoče začeli upoštevati zakonodajo in pravice drugih ljudi.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No ja... niso vsi psi nevarni...
aco.jpg

aah.jpg

abb.jpg

aav.sized.jpg

Včasih se celo učijo:
img07_350.jpg

afd.sized.jpg

In so za to nagrajeni:
afw.sized.jpg

In to ni vedno lahko:
aey.sized.jpg

Včasih pa celo delajo:
IMGP0474.sized.jpg

Gorica09_038.sized.jpg

Idrija_012.sized.jpg

In tudi za delo so včasih nagrajeni:
39_G.jpg

Vseh psov ne gre metati v isti koš in pri takih grožnjah in stališčih kot jih berem tu me kar zgrozi.
Vendar da, psi morajo biti pod kontrolo. Zakon opredeljuje povodec, za nevarne pse pa še nagobčnik in to je pač dejstvo. Vendar je treba priznati, da je tu situacija podobna kot drugod pri nas - vsak si postavlja prioritete kje bo riskiral in kje ne. Žalostno?

Je pa dejstvo ... več je ljudi, ki psov (privezanih ali odvezanih) nimajo pod kontrolo in več je takih, ki za svojimi psmi ne pobirajo iztrebkov slabšo luč to meče na vse ostale. In posledično je več somišljenikov tistih, ki so zagovorniki neke skrajnosti.

Drugače pa si jutri ob 19.55 poglejte film na RTV SLO1
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, zdaj so pa na vrsti prispevki uporabnikov, ki me na sprehodu ogovarjajo: " ali je punčka, fantek?"...

Seveda jaz sprehajam psa in ne otroka.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
ggg:
tocno tako. jaz sem danes po dolgem cajtu spet potolkel enega psa, ki me je napadel med tekom po polju. Dvomim, da se bo pobral. Odjutri naprej sem oborozen z lovskim nozem. Prisezem.
Da ne omenjam kako omenjena golazen serje po vseh moznih travnikih in zelenicah pred bajtami in tako svojega otroka (1.6leta) stalno cistim pasjih drekov....

Vidiš tvoje razbiranje postov me res vsak dan bolj preseneča.......
Mogoče nisi psiho, samo slaboumen, kateri ne razbere, kaj uporabniki pravzaprav pišejo........

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ne me smejat... in ljudem s tako logiko hodijo prosti po svetu?
Bogi duhovniki, pa razni prehitri in drugače nevarni vozniki, katerih je recimo ta forum poln, pa učitelji (saj poznaš primer, ko je učitelj zlorabljal otroke), ...
Gre za razmerje med koristmi in tveganjem.
Vozit se je treba, zaradi prehitrih pač ne moreš ukinit prometa (je pa prehitra vožnja prepovedana in sankcionirana). Enako velja za učitelje (je pa njih neprimerno obnašanje prepovedano in sankcionirano). Duhovščino, recimo, pa bi (kar se mene tiče) lahko brez škode preopvedali.
In po tej logiki psi brez izjeme sodijo na povodce. To nikomur nič ne škodi, in če prepreči samo 1 napad, si že "v plusu" ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Bogi duhovniki, pa razni prehitri in drugače nevarni vozniki, katerih je recimo ta forum poln, pa učitelji (saj poznaš primer, ko je učitelj zlorabljal otroke), ...
Vozit se je treba, zaradi prehitrih pač ne moreš ukinit prometa (je pa prehitra vožnja prepovedana in sankcionirana). Enako velja za učitelje (je pa njih neprimerno obnašanje prepovedano in sankcionirano). Duhovščino, recimo, pa bi (kar se mene tiče) lahko brez škode preopvedali.
In po tej logiki psi brez izjeme sodijo na povodce. To nikomur nič ne škodi, in če prepreči samo 1 napad, si že "v plusu" ...

no saj potem tudi alkohol lahko prepovemo? ker itak nima nobene koristi, preprečil pa bi verjetno miljone napadov v letu, vidiš v kakem plusu si šele s tem

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

no saj potem tudi alkohol lahko prepovemo? ker itak nima nobene koristi, preprečil pa bi verjetno miljone napadov v letu, vidiš v kakem plusu si šele s tem
Ni res. Redeče vino, recimo, je v zmernih količinah dokazano zdravo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja ampak ima stranski učinek, in dosti je že, da je eden zaradi popite zmerne količine ni sposoben odreagirat in nekdo umre a ne? oz. tak je tvoj argument

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, po tej tvoji logiki pa pahko na pladenj postavimo še par drugih stvari.
Npr. koliko ljudi psi na svetu rešijo in kolikim pomagajo vs. koliko ljudi poškodujejo oz. ubijejo.

Pa poglejmo:
- odkrivanje eksploziva
- odkrivanje prepovedanih drog
- SAR (ruševine, lavine, pogrešani v naravi)
- vodniki slepih
- psi, ki napovedujejo napade (seisure alert dogs - epilepsija, sladkorna bolezen)
- pomočniki invalidom (aid dogs)
- in vsa socialna delovanja (tačke pomagačke ipd.)

Vendar, SJTV1.... ti na svet gledaš črno - belo iz svojega stališča, kar je po eni strani razumljivo vendar ne nujno za vse sprejemljivo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Pozabil si še policijske ...
Ja in? Kaj ima to zveze s tem, da morajo biti psi vedno na povodcu? Seveda, ko delajo/trenirajo (iskanje pogrešanih, plazovi ipd) so lahko brez, drugače pa pač ne.
Nikjer nisem napisal, da je treba pse "ukinit". Samo, da morajo biti na povodcu (česar ti nočeš dojeti) in da je treba za njimi pospravljati. Zaradi tega niso (v vlogah, ki si jih omenil) nič manj učinkoviti.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Vem samo, da starš ne bo brcnil psa, ki skače v otroški voziček, na podlagi statistike, ampak v refleksni obrambi svojega otroka.

zmaga.gif

Zaščita otroka se ne more meriti z ničemer. Ampak res z ničemer.

Sicer še nisem prebral postov do konca, samo pri ogroženosti svojega 4-letnika za njegovo zaščito nisem in nikoli ne bom izbiral sredstev. Pa naj grem za 1000 let v zapor ali pa umrem.

Mislim, da je tak tudi zakon narave. In to je pravilno. Kako se pa bo otrok branil pred nevarnostmi? Se ne more.

Tako da, ljubitelji spuščenih psov, ste ga pri meni (nekateri že) najeb... Dosedaj je samo nekaj psov dobilo (ob napadu na otroka) mojo 110 kg brco v gobec. Bo pa še kakšen lastnik, ki bo potem še pameten.

Jernej, jasno to leti na pasje imbecile. Samo ker se mi je zdel tvoj post primen (glede reakcij staršev), sem odgovoril nanj.