N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Govori se, da naj bi v 2. četrtletju dobili posodobitev PR 1.4 , verjetno ob izidu MeeGa 1.2.

Poleg tega maemo.org pripravlja lastno posodobitev. Več lahko preberete tukaj.

Citat:
Seamless Software Update (SSU), is the term Nokia used to brand the over-the-air updates of Maemo.

Community Seamless Software Update (CSSU) is being developed by the Maemo community, for the Maemo community. It aims to deliver fixes which can't be delivered easily through Extras, such as core N900 packages. It won't, however, bundle software which can be installed through the Extras repositories.

Kaj se nam obeta.

Citat:
PR 1.3.3.7-1
hildon-desktop
* TODO

hildon-home
* Added ~/.local/share/applications/hildon to the searchpath for .desktop files
* Fixed a bug where Hildon-home is not responding if theme is changed when all shortcuts are added to home view$
* Tighter D-BUS message matching

hildon-status-menu
* Added portrait mode support

modest
* Modest upgraded from 3.4.8 to 3.90.7.
* Fixed Light pattern
* bug #3700 (Place signature below original text in replies, not above)
* bug #2563 (Replaced "-- Original message --" with "On x, y wrote:")

vte
* Bug #7164
X Terminal was rendering the "bright black" color as black, which could make certain colored console applications hard to use. The fix makes the color rendered as "dark gray", as done with other colors.

* Bug #6009
The Enter key from keyboard presented incorrect behavior on X Terminal on certain applications, such as "less" or Vim running under "screen". The fix makes sure the key works as expected under any X Terminal application.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Noro!

Samo zaenkrat še nisem prepričan če upam to namestiti, saj si ne morem privoščiti reflasha. Preveč časa mi vzame.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Enako razmišljam kot ti, počakajmo, da bo posodobitev dobila oznako "stabilna", čeprav sem pred dnevi že reflešal telefon, ker sem nekaj čaral, in sem glede tega sedaj v formi.
grin1.gif
Ker sem že flešal, sem se določil, da grem na novo jedro, prej sem imel 45, sedaj pa sem šel na 46, oziroma na 46-wl11. Ob tem sem si namestil še fAircrack. Namen mi ni hekati tuja omrežja z WEP enkripcijo, ampak zgolj pobližje spoznati stvar na domačem omrežju in mogoče komu demonstrirati koliko je varna njegova WEP zaščita.

Ena od rešitev glede refleša bi bil backup z BackupMenu V2

Ko bo NITdroid postal povsem funkcionalen, si ga verjetno namestim na spominsko, oziroma razmišljam, da bi reparticiral (zmanjšal) MyDocs in naredil 1 ali 2 particiji za vzporedne sisteme (NITdroid & MeeGo 1.2).

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Istočasno ko sem pisal prispevek tukaj sem že posnel
smile-1.gif

Jaz sem na 46 že od izida...dolgo tega. Edino ta wl11 nisem posnel, ker mi je brezveze hekati. Oz je prezapleteno kakor sem gledal. Ogromno ukazov...
EDIT: sem prebral link in zgleda je sedaj že UI, torej par klikov in voila? Daj mi povej kje si dobil 46-wl11 (da je od tebe preizkušeno hehe)

BackupMenu V2 bom pa posnel, pa da vidimo če res deluje kot je treba. Ker zadnji reflash sem izgubil vse MMSe (lastna krivda, da jih nisem kopiral na varno) ampak sedaj je, kar je.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Free link do 46-w11 je objavil Matan z TMO. Zopet so se zapeli glede GPL licence.
smile-1.gif

Link je tukaj

Namesti si po tem navodilu.

Prav tako si namesti modificiran osso-wlan.

za ikono v meniju si potegni datoteko, ki sem jo pripel, odzipaj jo in prenesi na telefon nato pa namesti po navodilu iz fAircrack teme.

Priponke

• 1121924-hildon.zip
    6,6 KB · Ogledi: 221
Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Popravek, namestiti si moraš "osso-wlan_3.0.20+0m5-1_armel.deb", ki se nahaja v direktoriju "wl1251-maemo/binary/osso-wlan/".

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Tvoja navodila so vedno najboljša!

CSSU posnet s težavami, ampak je šlo. Če komu slučajno napiše da je potrebno s pomočjo Nokia PC Suite urediti je to napačno.
To se pojavi, če imate maemodder in imate modificiran hildon. Tako je potrebno tole:
http://talk.maemo.org/showpost.php?p=931783&postcount=33
http://talk.maemo.org/showpost.php?p=931792&postcount=35

EDIT: kako bom sedaj dobival posodobitve od communitya? Preko HAM-a z updejti?

Najbrž prek HAM in na ta način kot v tem primeru, ja in Nokia naj bi pripravljala 1.4. Sodeč po postih v TMO se telefon še vedno kupuje, repozitorij extras (brez testing in devel) pa ima že več kot 63 milijonov prenosov. Bi bilo zanimivo vedeti koliko nas je z N900. Očitno pa nas ni ravno malo in Nokia se je najbrž začela zavedati, da smo ravno mi prvi potencialni kupci in promotorji MeeGo telefonov in sistema.

Ravno delam backup, bom še sam poizkusil to posodobitev, sploh zato ker so posodobili aplikacijo za e-pošto (modest). Nimam maemodderja, niti modificiranega hildona zato ne bi smel imeti nekih težav.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No super
smile-1.gif

Samo ni mi še popolnoma jasno kdo vse lahko daje posodobitve? Kako prideš do te "pravice"?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sem namestil posodobitev. Po namestitvi mi ni več delalo iskanja kontaktov neposredno z namizja, ki se sproži ko začneš tipkati na fizično tipkovnico.

Rešil me je naslednji ukaz, ki sem ga pobral s TMO

Koda:
sudo gainroot
gconf-schemas --register hildon-desktop-keys.schemas

Trenutno nisem opazil neke razlike v delovanju telefona. Vidim, da mi je inštalacija dodala nov repozitorij in najbrž bodo bodoče community posodobitve šle prek njega, kar si že sam pripomnil.

EDIT: Odobritev posodobitev je najbrž v rokah Community Council-a.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja saj sem slišal nekaj o tem Council-u ampak nisem vedel kdo je to. Hvala za info.

Za iskanje kontaktov iz namizja mi pa zaenkrat deluje...

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Je res potrebno vedno tole ko bom hotel "hekati"? Ker potem mi je neuporabno...

Step 6:
Using the driver:
This procedure is required after every reboot of your phone, if you want to use this driver!

Open X Terminal
Code:
~$ sudo gainroot
* Load the driver
Code:
/home/user # cd MyDocs/wl1251-maemo/binary/compat-wireless
/home/user/MyDocs/wl1251-maemo/binary/compat-wireless # sh load.sh
* Unloading the driver (just in case you run into problems and want to switch back to the stock wl12xx driver)
Code:
/home/user/MyDocs/wl1251-maemo/binary/compat-wireless # sh unload.sh

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne, ne rabiš. To ti v bistvu že naredi gumb Enable pri Injection. Enable ti naloži custom wl1251, disable pa te vrne na stock wl1251. Tako moraš najprej aktivirati injection, šele potem monitor mode. Ne vem zakaj avtor ni obrnil teh tipk. Če pa hočeš spreminjati svoj MAC naslov, si moraš prek repozitorijev naložiti še macchanger (apt-get -i macchanger).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, vse nujno kar rabiš je v tistem paketu iz rapishara, fAircrack je samo grafični vmesnik, ki vse skupaj poenostavi.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Nekaj sem opazil da je danes novega v repozitorjih: mcsp (maemo community service pack). Jaz sem posnel, kaj pa je točno pa ne vem
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, včeraj, no predvčerajšnjem, ker je polnoč že mimo, pa je res prišel popravek za CSSU posodobitev. Sem jo namestil, prav tako sem se vrnil na staro jedro, oziroma jedro 42, ker sem opazil, da mi je sistem z jedrom 46-wl1 v specifičnih situacijah nestabilen. Zdej moram te situacije preveriti z 42, da vidim ali je krivo jedro ali pa mogoče kaj drugega.

EDIT: kakor vidim, sta bili 2 posodobitvi, najprej predvčerajšnjem manjša, nato še včeraj večja.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Android aplikacije na N900 in to zagnane kar iz Maema.
grims-1.gif

Citat:
Myriad Alien Dalvik brings Android applications to non-Android devices, allowing OEMs, operators and application stores to leverage the Android eco-system across a much wider range of mobile devices. Android applications run unmodified and with no loss of performance on non- Android platforms.

Nazadnje urejeno: