N900

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
smile-1.gif
wihaaaaaa dela :p

Zdj grem cez vse do zdj strani cez pa cim je kej kar mi je zanimivo bom kr vprasu
smile-1.gif
upam da nima doben nc proti in hvala za pomoc in info.

Zanima me glede tega titan modificiranga jedra zasledil sm naslednje ukaze

1. kernel-config load lv = nekoliko nižja voltaža za 550 in 600 MHz od privzete;
2. kernel-config load ulv = nižja voltaža od UL za vse frekvence do vključno 850 MHz;
3. kernel-config load xlv = identičen ULV-ju, le nižja voltaža pri 125 in 250 MHz;
4. kernel-config load ideal = procesor deluje na 500-805 MHz, tu enaka voltaža kot XLV.

ce vklucim tega pod 4 ideal
smile-1.gif
a bo uredu al sm ogrozen da se bo kej pokadilo , pa zanima me se tisti ko ste navijali na kok ste? Nekje sem zasledil da je nekdo na 1100 navil ... sam nevem to je ze ful velik.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Navijanje gre do 1150MHz, sam sem največ preizkusil 850, drugače se držim do 805, sicer pa poredko navijam. Za spreminjanje frekvence uporabljam MaxCPU wiget, prej sem to počel z QBCW, s katerim pa še vedno zaženem ulv nastavitev, kar moram vsakič storiti, ko telefon resetiram (npr. po namestitvi kakšne nove aplikacije ali posodobitvi obstoječih). Pač zaradi varnosti in v izogib kakšnim težavam pri zagonu telefona, raje vidim, da se najprej normalo zažene, potem pa mu ročno znižam voltažo in po potrebi navijam.

Kakor vem, do sedaj ni nihče poročal, da bi skuril telefon zaradi tega, je pa pametno, da s spodnjo frekvenco ne greš višje kot 500 MHz . Če npr. zaženeš kernel-config limits 250 805 bo telefon deloval v frekvenčnem razponu 250 - 805 MHz. Težavo ti pa lahko predstavlja prenizka voltaža, zaradi katere lahko telefon postane nestabilen. Tukaj pa moraš imeti že malce smole s procesorjem, ker menda več kot 80% uporabnikov nima nobenih težav z nižjimi voltažami. Predlagam, da najprej začneš z nastavitvijo LV in da ne navijaš preveč, če se sistem izkaže za stabilnega, potem lahko greš eno izmed ostalih variant. Sicer pa ni neke nevarnosti, tudi če greš takoj nižje, saj če se ti telefon zaradi tega resetira, te vrne v normalen način delovanja.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jaz imam 1150MHz 24/7. To pomeni da je najnižja in najvišja frekvenca ista. Upam da bo zdržal, zaenkrat ne kaže nobenih težav. Imam pa tako navito že odkar obstaja navijanje (ok, mesec kasneje)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
JDownloader na N900
grims-1.gif

Mislim, da se skoraj ne najde lastnik PC-ja, ki ne bi slišala za JDownloader, ta odličen pripomoček za dolpoteg datotek.

Program deluje tudi na N900, za kar pa si je potrebno na telefon najprej namestiti podporo za Javo, kar storite po tem navodilu.

Sedaj rabimo samo še JDownloadar za Javo, ki ga dobimo na tej povezavi. Datoteko si prenesite na PC in razpakirajte ter mapo jdownloader prenesite na telefon. Najbolje kar v MyDocs (oz. mapo "Data", če povežemo telefon s PC-jem v načinu "PCSuite mode)

Ko enkrat imamo mapo na telefonu, odpremo x-terminal (ob zagonu smo že v /home/user/) in vtipkamo samo java -jar MyDocs/jdownloader/jdownloader.jar ter to potrdimo z Enter.

Zagon aplikacije traja kar nekaj časa (vsaj pri meni). Sprehajanje po nastavitvah prav tako deluje nekoliko okorno, vendar se da preživeti. Pretakanje podatkov pa šiba normalno, kot na PC-ju, prav tako ni noben problem vmes preklapljati med okni (če imamo hkrat odprte druge aplikacije), vendar pa lahko pri njihovem delovanju pride do kakšnega manjšega zatikanja.

Kako si v aplikacijo naložimo povezavo datoteke, ki jo želimo pretočiti? V spletnem brskalnika Micro-B si s kombinacijo tipk Ctrl+C kopiramo v spomin telefona link do datoteke (njen spletni naslov) in JDownloader ga bo samodejno prepoznal ter uvrsti v zavihek Linkgrabber oz. Sakupljač veza (če si nastavite na srbščino). Se pravi, deluje enako kot na PC-ju. Naj še povem, da je na voljo tudi izbira slovenskega jezika, vendar sploh ni videti, da je kaj prevedenega, oziroma, da je stvar še slabša, vmesnik je, namesto v slovenščini, v neki čudni mešanici angleščine in nemščine. Skratka cela štala. Enaka štala je s hrvaščino.

Ko se prenos datoteke konča, se ta, v kolikor je tipa zip/rar (arhivi), samodejno razpakira (to je nastavljeno po defaultu, se pa da to izklopiti).

Z redečim okvirjem sta označeni prenesena datoteka in mapa, ki je nastala ob samodejnem razpakiranju te datoteke.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nima nič posebnega. Mogoče bi moral malce prevetriti ikone na namizju, ker marsikatero aplikacijo zelo redko uporabljam in kakšno drugo, ki je v meniju, jo bolj pogosto.

Ko smo ravno pri ikonah, mogoče bi si bilo pametno namestiti Media bar for Maemo 5.

Pa OVI navigacija postaja vse bolj zanimiva, ker je očitno "hekerjem" uspelo omogočiti glasovno vodenje in še nekatere dobrote. Berite tukaj!

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To so samo predlogi, kaj bi želeli imeti in koliko folka je za to. Problem je, ker sekcijo Brainstorm uporabniki sploh ne spremljajo. V bistvu cela stran maemo.org je za moje pojme kaotična. Na stotine je tem z enimi in istimi vprašanji, in če kaj iščeš, se dobesedno utopiš v mnoštvu podatkov.

Kot sem ti že omenil namesti si Mediabox, namreč v temi o njem je omenjeno, da podpira LRC datoteke, link.

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To sem zdaj pogruntal in LRC res deluje, samo je pa škoda, ker je treba v timing dat beseedilo. Saj opcija je super, samo je en kup dela s tem za recimo 100 komadov. Ko pa je to narejeno, pa je fensy
smile-1.gif

Raje pa bi videl, da bi se dalo poscrolat.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Dej, če ti ni težko, nalepi kakšen screen kako to zgleda v Mediaboxu.
smile-1.gif

Če sem prav informiran, obstajajo mp3-ji z že integriranim besedilom? Si probal tudi te?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
ali ima maemo aplikacijo, ki preko neta spozna avtorja komada in naslov kot ima to apple in sony ericsson?