N900

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Zanimivo
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Po pravici povedano RSS novice nastavljene za par strani, pošteno poenostavijo spremljanje dogajanja.
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
MaxCPU widget

Datoteka je tukaj, deluje pa s titanovim jedrom. Prenesite jo v MyDocs oz. N900/ v File managerju in namestite v x-terminalu.
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs
dpkg -i maxcpu*

Fotka malce zavaja, ker je mogoče imeti smo en widget.

maxcpu.jpg

Android 2.3.1 (Gingerbread) na N900

Nazadnje urejeno:

japajade

Zelenc'
26. dec 2010
2
0
1
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
MaxCPU widget

Datoteka je tukaj, deluje pa s titanovim jedrom. Prenesite jo v MyDocs oz. N900/ v File managerju in namestite v x-terminalu.
Koda:
sudo gainroot
cd MyDocs
dpkg -i maxcpu*

Mi lahko prosim pošleš link do tega titanovega kernela, da bom lahko tudi jaz uporabljal zgoraj naveden widget.

Hvala

japajade

Zelenc'
26. dec 2010
2
0
1
Sem namestil obedvi zadevi. Sedaj imam na namizju ta widget vendar ko kliknem plus se ne zgodi nič, kaj bi lahko bilo narobe?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Verjetno moraš še prej nastaviti enega izmed profilov (lv, xlv, ulv ali ideal). Odpri x-terminal in zaženi npr. "sudo kernel-config load ideal".

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To ni moj screenshot. Za takšen prikaz temperature in stanja baterije si moraš namestiti Queen BeeCon aplikacijo, ki ti omogoča postavljanje takšnih widgetov na namizje. Slednje si moraš sam nastaviti, oziroma mislim, da je za stanje baterije že obstaja nastavitev. Obliko widgeta si sam poljubno nastaviš, za kar imaš kup nastavite. Privzeta oblika je šestkotnik. Za prikaz temperature pa moraš najprej le to aktivirati (možno le s titanovim jedrom).
V terminalu zaženi naslednje:
Koda:
sudo gainroot 
echo bq27x00_battery >> /etc/modules 
modprobe bq27x00_battery

Nato namesti widget na namizije in ga uredi, tako da pod gumb Add Cmd vpišeš v spodnjem polju naslednje:
Koda:
echo `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp` °C
V zgornjem polju pa vpiši poljubno ime, ki ga bo imela ta funkcija (npr. Temp).

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Enhanced Linux kernel for power users v2.6.28-maemo42 = Titanovo jedro, oziroma njegov avtor je uporabnik Titan iz maemo.org.

Ja, to je modificirano jedro za N900, ki omogoča navijanje z undervoltanjem, tethering z MobileHotSpot, USB hostmode in še marsikaj
wink-1.gif

Preleti to temo za osnovne informacije in tudi kakšno modifikacijo, glavni vir podatkov pa ti je itak talk.maemo.org (TMO).

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Bom preletel vse strani ko pridem nazaj iz silvestrovanja
smile-1.gif
, povej mi se nekaj tsunami ce se ne motim sem nekje v tej temi zasledil da uprablas n900 samo kot tablicni racunalnik in imas vklopeno samo prenos podatkov brez moznosti gsm klicanja? Ali si razmisljal o samsung galaxy tabu?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne, N900 uporabljam primarno kot telefon. Poleg pa tudi čekiram e-pošto in napišem kakšen post na forumu, kot npr. sedaj. Galaxy Tab (ali ipad) se mi zdi predrag, saj toliko že pride prenosnik, ali celo tablični miniprenosnik, npr. Lenovo S10-3t. Če bi že razmišljal v to smer, bi si raje vzel Lenova ali kaj podobnega njemu, s čimer bi ubil 2 muhi na en mah.

Če se prav spomnim, menda Pakul uporablja N900 primarno kot tablični komp.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Naložu sm si modificirano jedro kr preko app manengerja pol pa še tega Queen BeeCon .. pol pa nism mel casa vec se ukvarjat s tem. Za novo leto sm hotu mal posliakat pa mi je cim sm zagnal fotoaprat napisalo error pa vse skupi zaprlo. Pol sm unistaliru Queen BeeCon pa je zdj ok. Itak sm studiru da bi vse na novo naložu gor pa to. A je kak drugac postopek ce mam to modificirano jedro a je isto pac kot prej.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Queen BeeCon Widget (QBCW) nima nobenega vpliva na fotoaparat. Problem ti je najbrž povzročilo modificirano jedro in FCam, QBCW.

Flešanje je povsem enako z originalnim ali modificiranim jedrom.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Dodajanje gumba Reboot v meni gumba za vklop/izkop telefona

1. z Application managerjem si namestite Rootsh in Leafpad, če ju še nimate
2. zaženite X-terminal
3. vtipkajte sudo gainroot in potrdite z enter
4. vtipkajte cd /etc/systemui in potrdite z enter, s čimer se postavite v direktorji systemui
5. ustvarite varnostno kopijo datoteke systemui.xml tako, da vtipkate cp systemui.xml systemui.xml.bak in to potrdite z enter

ko si hocem nardit ta gumbrek mi x-terminal javi pri 5koraku

cp :cannot create 'systemui.xml.bak' : permision deied ?

kako omogocim da bom lahka pisu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kot pravi Miha, predhodno moraš zagnati "sudo gainroot", da imaš popoln dostop do sistema, za kar pa moraš predhodno namestil "rootsh". Verjetno je potrebno po namestitvi "rootsh-a" še resetirati sistem, da ukaz "sudo gainroot" postane funkcionalen.