N900

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
A mogoc pozna kdo resitev za tole :

Dam telefon filat , se polni ... 2ure :p pol napise batery is full , odklopim iz omrezja zapiska in pokaze da je baetrija prazna , restartam telefon in pokaze spet polno baterijo , in dela spet use tk ko je treba

pa zanima me še nalozu sm si ta widget da povecas frekvecno rocno tk ko mas ti pa zdj pise kao 600 pa na levi strani - na desni + pa kliknem na + pa napise pac ce sm ziher da hocem povecat na 700 pa kliknem yes pa se nc ne zgodi , mam nalozeno modificirano jedro pa za xterminal tist da mas dostop do vsega

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Za baterijo se zgodi včasih tudi meni. Pač čip v bateriji narobe sporoči. No big deal. Če si jo napolnil, je polna.

Za drugo vprašanje pa ne vem, ker tega ne uporabljam.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:

Dam telefon filat , se polni ... 2ure :p pol napise batery is full , odklopim iz omrezja zapiska in pokaze da je baetrija prazna , restartam telefon in pokaze spet polno baterijo , in dela spet use tk ko je treba

pa zanima me še nalozu sm si ta widget da povecas frekvecno rocno tk ko mas ti pa zdj pise kao 600 pa na levi strani - na desni + pa kliknem na + pa napise pac ce sm ziher da hocem povecat na 700 pa kliknem yes pa se nc ne zgodi , mam nalozeno modificirano jedro pa za xterminal tist da mas dostop do vsega

Za napako pri prikazu stanja baterije bi mogoče lahko bila kriva kakšna aplikacija, mogoče tista, ki ti v statusni vrstici prikazuje procente (advanced power, lahko tudi kakšna druga), če jo imaš ali si jo imel prej nameščeno. Le ugibam.

Widget za navijanje bi ti moral delati. Kaj pa navijanje v X Terminalu, a ti to deluje? Npr.:
Koda:
sudo gainroot
kernel-config load ulv
kernel-config limits 500 750

Nato preveri kaj imaš nastavljeno:
Koda:
kernel-config show
Med drugim ti mora izpisati:
min. frequency: 500
max. frequency: 750

Če to dela, potem poizkusi reinstalirati widget.
Koda:
apt-get install --reinstall maxcpu

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sem brskal o tem pa nisem ničesar našel. Kadar me kdo kliče imam v portrait mode naštiman prikaz in se mi dogaja, da mi kar display ugasne vmes, telefon pa še kar zvoni. Ali pa se ka hoče v landscape postavit pa malo brejka.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Zaslon se izklopi, ker proximity senzor (za bližino) zazna, da si šel verjetno s prstom blizu in izklopi zaslon.

Da pa se ti obrača zaslon in pri tem "brejka" je tudi normalno..zato pa imam jaz phone aplikacijo zaklenjeno na portrait ali landscape. Odvisno , po želji.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Sem brskal o tem pa nisem ničesar našel. Kadar me kdo kliče imam v portrait mode naštiman prikaz in se mi dogaja, da mi kar display ugasne vmes, telefon pa še kar zvoni. Ali pa se ka hoče v landscape postavit pa malo brejka.

se mi je isto zgodilo ko sm na star sw novga nalozu gor brez flesanja , pa sm vse skupi sflesu pa dal zadn sw gor in je delalo ok.

ps. cim si dal novo sim not je neki cajta blo ok pol pa spet zacelo bit cudno ....

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:

Za napako pri prikazu stanja baterije bi mogoče lahko bila kriva kakšna aplikacija, mogoče tista, ki ti v statusni vrstici prikazuje procente (advanced power, lahko tudi kakšna druga), če jo imaš ali si jo imel prej nameščeno. Le ugibam.

Widget za navijanje bi ti moral delati. Kaj pa navijanje v X Terminalu, a ti to deluje? Npr.:
Koda:
sudo gainroot
kernel-config load ulv
kernel-config limits 500 750

Nato preveri kaj imaš nastavljeno:
Koda:
kernel-config show
Med drugim ti mora izpisati:
min. frequency: 500
max. frequency: 750

Če to dela, potem poizkusi reinstalirati widget.
Koda:
apt-get install --reinstall maxcpu

sm ugotovil ka je blo : Nalozeno sm mel aplikacijo QCPUFreq pa je bil tam minimu nastiman ,

ali mogoce ves kaj pomeni v tej aplikaciji qcpufreq opcija load bq27x00_batery module in pa enable smart reflex?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
load bq27x00_batery module
to pomeni da ti naloži modul, kater mora bit naložen za odčitavanje temperature procesorja, no, v bateriji je ta senzor, ampak naj bi bil najbolj podoben temperaturi procesorja.

in potem vidiš temperaturo s tem ukazom:
echo `cat /sys/class/power_supply/bq27200-0/temp`

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
What is SmartReflex technology?
SmartReflex is an advanced, multi-level and multi-parameter power management approach that can be found at some TI DSPs of the OMAP35x series.

Samo večini, kot berem, vklop le tega povzroči nestabilno delovanje telefona.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
TouchSearch widget.

Sam uporabljam ta widget, kjer sem si dodal iskalnike z ikonami za Yahoo, Bing, Bolho, Najdi.si in Najdi.si zemljevid. V priponki so ikone in tekstovna datoteka z URL-ji navedenih iskalnikov. Mogoče komu pride prav.

Lp!

tswidget.png

Priponke

• 1137835-TouchSearch.zip
    20,8 KB · Ogledi: 286
Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Soboto sm si nalagu ene programe gor cca. 10. In zdj vedno ko pogledam cpu obremenitev mi kaze 10-20% tud ponoci ko telefon prosto lavfa. A se da kje pogeldat kera aplikacija je to kera mi porabala tt cpu ..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če hočeš daljši seznam aplikacij in procesov, ki tečejo, pa vtipkaj v x-terminalu ukaz "top". Za izhod iz tega prikazovalnika pa samo pritisni kombinacijo tipk "ctrl+c".

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Ful je blo cudno vse skupi :/ skoz tam 20% pa gledam na conky pa je blo tk 5procesov po 4% . Pa itak sm mel povno neke krame pa sm kr flashu
smile-1.gif
itak ni panike bom zdele na novo vse dal gor.

A drugac je normalno recimo ko dodas pod app manenger Repositories da recimo 5 novih katalogov da pol ful ful bol pocasi dela , recimo po tem ko ti instalira aplikacijo da se na novo refresa , a se da to kk nardit da gre hitrej?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Posnameš "Faster application manager" (FAM) in teh problemov ni.

Je pa to normalno oz. pri vseh se to pojavi...

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jaz ovi storea nikoli ne uporabljam. Saj pa imaš vse v repozitorjih
wink-1.gif
Nekatere so programi, drugo teme...

EDIT: te programe vidiš v Application managerju, da se razumemo

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
App. manager je aplikacija, Ovi store pa spletna stran. V App manager si moraš dodati posamezne kataloge iz katerih ti potem razbere katare aplikacije so na voljo. Glavni so extras, extras-testing, extras-devel (ta se ne priporoča) in od Nokie (za posodabljanje sistema), poleg njih pa imajo določene aplikacije svoj katalog (opera mobile, firefox...).Tako, če ne bi imel nastavljenega nobenega kataloga, ne bi imel v App managerju nobene aplikacije na voljo, medtem ko je Ovi store spletna stran in uporabnik si ne rabi ničesar predhodno nastavljati na telefonu. Sicer pa imaš v App managerju že privzeto nastavljen katalog extras in za posodabljanje sistema. Samo v extras se mi zdi, da je na voljo okrog 600 aplikacij in dodatkov. Aplikacije, ki so na voljo v katalogu extras, se nahajajo tudi na spletni strani http://maemo.org/downloads/Maemo5/.

Nazadnje urejeno: