N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
jamiekarai, khhhm, khhhm!

Mogoče nekateri še ne veste tega, community update (CSSU) omogoča, da si sedaj nastavimo do 9 namizij. Za vsako od njih se da nastaviti lastno ozadje. Ozadja je potrebno pomenovati background-1.png, background-2.png... background-9.png in jih kopirati v direktorij /home/user/.backgrounds.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne to ni noben program, gre za posodobitev sistema in ko jo naložiš lahko potem v meniju zaslona, pod "manage views", določiš koliko namizij bo aktivnih. Link do posodobitve imaš v enem od mojih nedavnih postov, je pa še v testni fazi.

Edit: evo link še enkrat, klik.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
S to posodobitvijo so mogoče tudi takšne reči, kot je pokončna virtualna tipkovica za pisanje sms-ov oz. avtorotacija vseh aplikacij.
grin1.gif

Sam sicer še nikoli nisem rabil virtualne tipkovice, ker mi je fizična bolj priročna.

pokoncnatipkovnica.png

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja meni je super, popravljajo na veliko...

Sicer me malo moti da namenjajo trenutno ogromno časa za "transitions", ampak vredu

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
tsunamimogoče veš kje se nahajajo vse konfiguracijske datoteke od FMMS? Ker sumim da imam težavo prav zaradi tega, ker "nimam dostopa" do teh datotek.

Ravno to je bil problem pri EvilAlarm, ki sem ga rešil z : "chown -R user:users /home/user/.config/"

Pri FMMS pa dobim napako pri pošiljanju mms-a:

Operation failed
13, Permission denied

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
tsunamimogoče veš kje se nahajajo vse konfiguracijske datoteke od FMMS? Ker sumim da imam težavo prav zaradi tega, ker "nimam dostopa" do teh datotek.

Ravno to je bil problem pri EvilAlarm, ki sem ga rešil z : "chown -R user:users /home/user/.config/"

Operation failed
13, Permission denied

Vidim, da si na TMO spraševal avtorja fmms aplikacije za pomoč. Sam ti težko kaj pomagam, ker moje znanje in razumevanje sistem je čisto osnovno. Menda si po reflešu kopiral na telefon staro mapo /home/user/.fmms/, če prav razumem? Edino kar ti lahko pomagam je to, da ti dam moj izpis za ukaz ls -al direktorija .fmms.
Citat:
/home/user # ls -al .fmms
drwxr-xr-x 6 user users 4096 Sep 6 08:24 .
drwxr-xr-x 100 user debian-t 4096 Mar 3 20:01 ..
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Jan 23 17:34 mms
-rw-r--r-- 1 user users 22528 Feb 17 18:20 mms.db
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Jan 23 17:34 push
drwxr-xr-x 4 user users 4096 Feb 17 18:20 sent
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Nov 27 22:34 temp

Kot lahko vidiš je povsod uporabnik user.

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Js sm prejle gledu po temu faster app manengerju pa je sm mel kao set by date , pa je blo kao cist nova verzija FMMS pa sm potegnu dol in začuda je iz prvega poizkusa delalo
smile-1.gif
pod setings so ze vse nastavitve not ble kr same vpisane od mobitela , edin sliko sm dal na small da prej pošle , edin problem je ce mi kdo posle mms napise fail to recive ce je ugasnjen prenos podatkov pa ga sam vklopim in ga sprejme.

Zanima me še sam ta fmms tk koristi prenos podatkov , ni to tist ko pr mobitelu zaracunajo dodatno slikovni prenos?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
MMS ima drugačen APN, tako da se po tem razloči od internetnega dostopa.

Ko si namestiš fMMS, za sprejem MMS-a ni potrebno nič vklapljati. Če imaš kakršnekoli težave s sprejemom, poizkušaš s spremembo "Network mode", kjer so na voljo 3 opcije, katerih pomen je:
Citat:
Polite:
This mode only connects to the MMS APN if no other connection is active.

Rude:
Automatically takes down your current connection, connects to the MMS APN and when it’s done reconnects to the previous connection if possible.

Havoc:
This is what other phone does (albeit much more reliably), it opens a second connection to the MMS APN in parallel with the one currently open. As an added bonus, the MMS APN is hidden from the “Connections” UI in this mode as it does not need to be visible.
Due to the nature of the kernel in Maemo 5 there are some ugly hacks involved in this, so if your current connection and the MMS APN configuration share the same network namespace, things might get ugly. Also, if the application fails in some way when opening/closing a connection in this mode it MIGHT lead to the modem not being able to open a new GPRS connection until a device reboot. You have been warned. Note: I’ve been using this mode for more than 3 months and not yet had it happen to me

Sam imam nastavljeno na Havoc, sem pa na Tušmobilovem omrežju.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če prav razumem, imaš pod "Internet connections" vneseni 2 dostopni točki, za internet in MMS? Tako za sprejmem MMS-a moraš ročno vzpostaviti povezavo z dostopno točko za MMS-e? Če je moje predvidevanje točno, je MMS nastavitev v "Internet connections" nepotrebna in jo lahko izbrišeš. FMMS bi moral vse sam opraviti.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Če prav razumem, imaš pod "Internet connections" vneseni 2 dostopni točki, za internet in MMS? Tako za sprejmem MMS-a moraš ročno vzpostaviti povezavo z dostopno točko za MMS-e? Če je moje predvidevanje točno, je MMS nastavitev v "Internet connections" nepotrebna in jo lahko izbrišeš. FMMS bi moral vse sam opraviti.

tocn tk

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:

Operation failed
13, Permission denied

Vidim, da si na TMO spraševal avtorja fmms aplikacije za pomoč. Sam ti težko kaj pomagam, ker moje znanje in razumevanje sistem je čisto osnovno. Menda si po reflešu kopiral na telefon staro mapo /home/user/.fmms/, če prav razumem? Edino kar ti lahko pomagam je to, da ti dam moj izpis za ukaz ls -al direktorija .fmms.
Citat:
/home/user # ls -al .fmms
drwxr-xr-x 6 user users 4096 Sep 6 08:24 .
drwxr-xr-x 100 user debian-t 4096 Mar 3 20:01 ..
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Jan 23 17:34 mms
-rw-r--r-- 1 user users 22528 Feb 17 18:20 mms.db
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Jan 23 17:34 push
drwxr-xr-x 4 user users 4096 Feb 17 18:20 sent
drwxr-xr-x 2 user users 4096 Nov 27 22:34 temp

Kot lahko vidiš je povsod uporabnik user.

Vseeno hvala, sem že sam popravil
smile-1.gif
nastavil da je povsod uporabnik user in mms-i delajo :D

Očitno s tem kopiranjem sem še veliko več programov zajebal...

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ne vem, nekako mi ne odgovarja ker max glasnost je res preglasno in hrešči. Tako da pomojem bom izbrisal...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kako je pa kaj z zvokom v slušalkah? Mene bolj zanima to, zaradi prostoročne telefonije. A je z AudioBoosterjem kaj glasnejše in ali je zvok na max. čist?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Veš da dejansko še nisem uspel testirat BT slušalke...

Za žične pa če se ne motim hrešči ob max glasnosti...pa imam zelo kvalitetne načeloma.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, zanima me zvok v žičnih, ker je moja "prostoročna" zadevščina narejene prek aux vhoda v avtu. Izkoristil sem prvi del kabla od slušalk za N95, kjer je samo konektor in mikrofon, v katerega se nato priklopi slušalke. Namesto slušalk imam vanj vtaknjen audio kabel, ki je speljan v aux vhod. Preprosto, poceni in dokaj dobro. Ko dobim klic, preklopim avtoradio na aux. Pogosto pa si "vrtim" mp3-je kar iz telefona, tako da sploh več ne pečem mp3 CD-jev. Za predvajanje glasbe imam nameščen program Symfonie, ki zna predvajati komade iz mape, tako da ni potrebno imeti nobenih playlist, ki jih npr. potrebuje Media player.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Evo sem šel poskusit, ampak ne hrešči popolnoma NIČ! Tako da edino interni zvočnik (slušalka) je preslab za max, medtem ko preko externih slušalk dela perfektno...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ravno prebral:

Citat:
The N900 is the Latest Geeks Flag-ship device from Nokia, the Device Started with Maemo 5 and released to the markets on Early 2010, then the Device Got the MeeGo 1.1 Update on October,2010. It looks like Nokia also want to get the MeeGo 1.2 on this Device but this time it will be a Full integrated Update with Many New Features and Improvements from the Previous Update.

Well we have found a Document on MeeGo WiKi shows the release Stages of the MeeGo 1.2 OS for Core Netbooks, Handsets, Car Systems, tablets..etc, the Document shows that the General availability will on 27, April and same as the last time the N900 will get the MeeGo 1.2.0.0 Update on 28, April 2011

Zopet se nekaj govori tudi o PR1.4. Če bo kaj iz teh govoric, v redu, če ne, pa tudi, ker se mi zdi zelo obetavna tudi neuradna podpora (CSSU). Sedaj že skoraj 8 dni uporabljam jedro v46, CSSU maemo12.5, swappolube (oz. nastavitve zaganjam s QBW), frekvenco na 500-805 in skoraj nima pripomb. Pripomba je le čez občasne kreše email aplikacije. Ker pa nisem edini s to težavo, upam da kmalu to popravijo, sicer si bom nazaj namestil verzijo iz PR1.3, s katero se mi to ni dogajalo.

Kot se lahko vidi iz screena, prostora na rootfsu je več kot preveč (67MB), v mirovanju se poraba rama vrti okrog 170 MB, swap pa okrog 130 MB.

Miha, kako ti kaže kaj telefon sedaj, ko si ga reflešal? Sprašujem te, ker sem danes na spletni stani revije Moj mikro videl članek o Desire Z, kjer so med argumenti proti zapisali:

Citat:
Procesor je le 800 MHz in je verjetno krivec za občasno rahlo zatikanje vmesnika. Medijski predvajalnik še vedno ne podpira vseh videodatotek. Tipkovnica je veliko slabša kot pri telefonih Blackberry, a za silo bo že uporabna. A žal le toliko. Poleg tega preklopna tipkovnica ob padcu telefona poveča možnosti zlomov dodatnih mehanskih delov.
.