N900

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
PA recimo da sem zadovoljen, imam vendar nekaj pripomb (email rabi 15 min da refresha in dela kot mora...), moral sem iz DCEW šaltati na QBW, saj mi z DCEW zašteka telefon ob vsakem klicu.

Drugače pa ql, ampak komaj čakam na Motorolo Atrix 4G
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
A imaš CSSU, ker meni osveži dokaj hitro, imam pa par email računov. Da nisi na 2G povezavi, ker to bi lahko bil razlog počasnega osveževanja. Jaz za net že nekaj časa izključno uporabljam domače omrežje ali 3G. Da se v AutoDisconnectu nastaviti, da ti preklopi iz 2G na 3G, ko greš na net. Ko pa prekine povezavo, te vrne nazaj na 2G.

Jaz pa mislim, da mi telefon ni nikoli deloval bolje. Uporabljam pa 5 namizij, celo razmišljam, da si odprem še enega. Nisem pa še CSSU posodobil na verzijo 13, ostajam na 12,5. Počakal bom na novo posodobitev in odzive na njo.
Edino kar si še želim je, da bi imel klasično videotelefonijo. Ta del sistema je zaprt in če bi Nokia dovolila Maemo skupnosti, da "pokuka vanj", bi to menda bilo izvedljivo.

Sam letos ne nameravam zapravljati za telefon, razen če mi kapitulira N95. Potem bi mogoče kupil kakšnega ne preveč dragega z malo boljšim fotkičem (kak Vivaz). Me pa prav zanima kakšen bo Nokiin N950. Ful so skrivnostni s specifikacijo, ne ve se niti ali bo imel fizično tipkovnico ali ne.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Seveda imam CSSU in nima nobene spremembe pri meni. Ko priklopim na net, mi loada na polno in že ko sporoči da je 10 novih mailov, do le teh ne pridem še kakih 5 min...Tako da raje odprem browser in tam gledam maile. 3G/WiFi, nima veze...

Ah jaz nebi nikoli uporabil videotelefonije, tudi če bi bila...

Jaz pa definitivno zapravim za telefon, takoj ko bo to le mogoče
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdi se kot, da kakšna nastavitev za emaile ni pravilna. Imam več računov pa nimam teh težav. Edino kar se dogaja, odkar imam CSSU posodobitev, so občasna sesutja (sedaj že 2 dni brez, moram nekam potrkati) in včasih se mi kakšen račun ne osveži. Slednje se mi dogaja le kadar sem na domačem wifi-ju, dočim pri 3G tega ni.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ne vem kaj bi bilo za nastaviti?

default account gmail
formatted text
incomming notifications
update automatically @ any connection @ 10 min

in to je to
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Ne vem kaj bi bilo za nastaviti?

default account gmail
formatted text
incomming notifications
update automatically @ any connection @ 10 min

in to je to
smile-1.gif

To imam isto kot ti razen posodabljanja nimam nastavljenega, ker to počnem ročno.

Nastavitve za Gmail pa imam sledeče:

Incoming server (IMAP4): imap.gmail.com
Secure authentication : kljukica
Secure connection: SSL (IMAP4S)
Port: 993

Outgoing server (SMTP): smtp.gmail.com
Secure authentication: Login
Secure connection: SSL
Port: 465
Use connection-specific SMTP servers: brez kljukice

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Imam isto. Zgodi pa se mi takole:
traja kakšno minutko da refresha, pokaže da so novi maili.
traja 15 sekund da se odpre mail (modest).
traja cca 1-5 min da se izpišejo vsi maili
ko se izpišejo, včasih dela takoj, včasih pa še traja dodaten čas da se kao naložijo. mislim obup, ampak drugih email programov ni...oz. je ampak ga nisem uspel nastavit uspešno...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Res nenavadno. Da ne bo na koncu kriva kakšna nastavitev v gmailu, oziroma res ogromno število emailov (več tisoč), ker ti preveri vsebino vseh map.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ma ja, to me res moti, ampak je že od nekdaj tako...

Daj mi povej nastavitve za autodisconnect, da bi mi spremenilo na 3G ko sem na netu, ko pa nisem pa naj da na 2g.
Hvala

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Seveda imam CSSU in nima nobene spremembe pri meni. Ko priklopim na net, mi loada na polno in že ko sporoči da je 10 novih mailov, do le teh ne pridem še kakih 5 min...Tako da raje odprem browser in tam gledam maile. 3G/WiFi, nima veze...

Ah jaz nebi nikoli uporabil videotelefonije, tudi če bi bila...

Jaz pa definitivno zapravim za telefon, takoj ko bo to le mogoče
smile-1.gif

Ali uporabljaš CSSU z ali brez power kernela in ali se da CSSU enostavno odinstalirat ali je potrebno flashat telefon?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Ma ja, to me res moti, ampak je že od nekdaj tako...

Daj mi povej nastavitve za autodisconnect, da bi mi spremenilo na 3G ko sem na netu, ko pa nisem pa naj da na 2g.
Hvala

V 1. zavihku (General) imam nastavljeno, da je AutoDisconnect vedno aktivne in da preklop na 3G traja 10 min.

V 2. zavihku (Network - General) imam vse obkljukano, tako da mi nadzira wifi in gprs povezavo in da ju ne prekine, če teče kakšen od navedenih servisov.

V 3. in 4. zavihku (Netwrok - GPRS in Wifi) imam enako nastavljeno in sicer 15min, 30 sekund in 2 KB/min.

V 5. zavihku (Bluetooth) pa nimam nastavljeno, da mi prekine povezavo ob neaktivnosti.

Včeraj sem si na spominsko namestil NITDroid 0.0.9 (Android 2.2.1). 8GB spominsko imam razdeljeno na 4 particije (3GB fat32, 2GB ext2, 512 MB swap in 2GB ext2 za NITDroid). Enkrat sem si ga že namestil za pokušino, a to je bilo kar nekaj časa nazaj. S to verzijo sedaj sicer ne morem klicati, deluje pa kar veliko funkcij. Z wifi povezavo si lahko iz Android marketa nalagaš aplikacije, imaš dostop do telefonove fat particije (27GB), zvok deluje ipd. Ker nimam neke super hitre spominske ni ravno tekoče, poleg tega se telefon lepo greje (predvsem spominska in njeno ležišče). Ker N900 nima nobenih zaslonskih tipk, ki so značilne za Android aparate, so funkcije le teh dodeljeni drsni tipki za zaklep (menu) in sprožilcu fotoaparata (rahel pritisk = back, pritisk do konca = home, dolg pritisk = long-press home). Za zdaj mi je to zelo tuje, ker sem v Maemu navajen vse početi na ekranu brez tipk.

Včeraj sem tudi poizkusil Greasemonkey za MicroB in prva skripta, ki sem si jo namestil, je za predvajanje videov brez oglasov na 24kur
smile-1.gif
. Priporočam dodatek, nahaja se v extras-testing.

Nazadnje urejeno:

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
imam namen kupiti tale telefon, ima pa naložen gor android 2.2, so kake prednosti pa slabosti? dela normalno ta OS na tej nokiji? baterija naj bi zdržala do 2 dni, sem slišal da ima precej slabo baterijo, je to res?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdej android je lahko naložen na interni spomin, kjer običajno 27GB fat particijo malce skrčijo in naredijo 2GB prostora zanj , ali pa ga namestijo na spominsko. Kako hitro deluje na internem, ne vem. Za spominsko pa mislim, da mora biti vsaj 8 class, za kaj resnejšega. Moja mislim, da je 4 ali 6, zato tudi počasnejše delovanje. Android ni povsem funkcionalen, lahko bi rekli, da mu malo manjka. Vem, da je folk že pošiljal smse in brskal po spletu s 3G povezavo, a menda to še ni čisto stabilno, zato nam v teh paketih to ni na voljo.

Koliko ti bo telefon zdržal, je odvisno koliko ga boš rabil, vsekakor pa ne več kot 2 dni. No, v mirovanju zdrži dlje, vendar nimamo takšnega telefona zato, da bi nam ležal na polici. Ena izmed zelo potratnih stvari je predvajanje flash videa s spletnih strani. Pozna se tudi če uporabljaš 3G povezavo namesto 2G pri brskanju.

Če si tak tip, da rad tudi po kompu kaj šariš, ti ga priporočam, ker boš hiter "padel not". Če ga boš kupil, sporoči, da ti povem katere so "must have" aplikacije, ki ti bodo precej izboljšale uporabniško izkušnjo (da še sam uporabim ta oguljen in raztegljiv pojem).

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
V 1. zavihku (General) imam nastavljeno, da je AutoDisconnect vedno aktivne in da preklop na 3G traja 10 min.
V 3. in 4. zavihku (Netwrok - GPRS in Wifi) imam enako nastavljeno in sicer 15min, 30 sekund in 2 KB/min.

Kaj pomeni v prvem zavihku 10 min in kaj v 3. zavihku 15 min in kaj 30sek? Nekako ne razumem popolnoma kaj mi bo ta program sedaj delal...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
1. zavihek, 10 min pomeni, da če je povezava 10min neaktivna te bo preklopilo iz 3G na 2G.
3. in 4. zavihek 15 min pomeni, če bo povezava 15 minut neaktivna se bo izklopila.
Nekako logično bi bilo, da je v 1. zavihku tudi 15 min (isti čas), vendar je najvišja ponujena opcija za 3G le 10min. Sem pa testiral in po nekativnih 10 min sem še vedno imel 3G povezavo. Ko pa je preteklo neaktivnih 15 min, mi je prekinilo povezavo in preklopilo na 2G.

30 sekund je "obračunski" interval, oziroma, če se v 30 sekundah zabeleži več kot 1 KB prometa (2KB/min), šteje da je povezava aktivna. Drugače povedano, če je povezava npr. 5 minut neaktivna in potem v 6. minuti imaš npr. za 10 KB prometa, potem pa spet nimaš nobenih aktivnosti, ti bo štel 15min za izklop od 7. min naprej.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Torej meni to nič ne pride v poštev, saj imam refresh mailov nastavljen na 10min...

Jaz bi samo rad, da če grem na net mi da na 3G, če nisem na netu mi da takoj 2G (diskonektam se jaz SAM)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če se sam prej izklopim z neta (pred potekom 15min), me prav tako vrže na 2G. Nastavi si pač manjše vrednosti, pa je, recimo 2-3 min.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Delalo ti po točno to kar hočeš imeti. Ko boš šel na net (ročno ali samodejno) bo iz 2G preklopilo na 3G in ko boš povezavo prekinil (ročno ali samodejno) bo iz 3G preklopilo na 2G. Samo predhodno moraš imeti v nastavitvah telefona (meni->Setting ->Phone) nastavljeno pod "Network mode" le opcijo "GSM".

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pravijo, da je to slika leta.
grin1.gif

Ker iphone, v roki tipa skrajno desno, in ipad, ki je v etuiju končal kot podstavek za skodelico kave na levi spodaj, nista mogla nikakor streamati videa, ki je šel v živo prek tamkajšnjega wifi omrežja, je situacijo moral reševati tip z N900. Gledali pa so eno izmed final z nedavnega svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah.

Neprecenljivo!
grin1.gif

Nazadnje urejeno: