N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Evo, ravnokar sem doniral 5 € in za čuda, še sem živ.
smile-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Men je hudo to pr androidu k spilam pr sosolcih majo kr dost kulsikih igrc gor
smile-1.gif

Morn pogledat doma mam eno karico 2giga pa eno 8giga kok je kej class bomo vidli

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vprašanje je koliko bi te igre laufale na N900. Če je kartica class 4 se ne trudi. Prav tako je lahko recimo class 6 kartica enega proizvajalca, slabša od class 4 drugega. Najbolje je da si daš na eMMC. Na TMO imaš navodilo.

Kar se tiče iger pa imaš WebOS igre, ki delajo na N900. Tu se ti splača narediti executable particijo MyDocs (27 GB) in nimaš problema s prostorom. Zopet oboje imaš na TMO. Če si mi bo dalo bi mogoče lahko spisal navodilo za oboje. Bom videl jutri kakšne volje bom.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nekdo je naredil DEB pakete WebOS iger, tako da je njihova namestitev zelo enostavna, ima pa takšna namestitev eno pomanjkljivost, in sicer OPT (Linux) particija je velika le 2GB tako, da je mogoče namestiti le nekaj iger, nakar zmanjka prostora. Predstavil bom 2 rešitvi, ki sem ju zasledil na TMO, najprej pa si je potrebno iz extras-devel namestiti preenv.

Koda:
sudo gainroot
apt-get install preenv

Prva rešitev je da OPT particijo povečaš in sicer live GParted CD-jem.

Druga, hitrejša rešitev je, da se IPK (original WebOS) datoteko razpakira na PC-ju in potem prenese v MyDocs, katerega se predhodno naredi izvršljivega (executable, kar omogoča zaganjanje aplikacij). MyDocs narediš izvršljiv po tem navodilu, priporočam pa uporabo Leafpada. Z Leafpadom samo spremeniš vrednost fmask v 000 in izbrišeš besedo noexec (z vejico za njo) v 2 datotekah. Pri tem pazi, da ne dodaš kakšnega presledka, ker boš izgubil dostop do MyDocs. Če se to zgodi, boš moral ponovno odpreti datoteki z Leafpadom in poiskati odvečni presledek. Po spremembi resetiraj telefon in nato odpri File Manager, da preveriš, če je MyDocs viden oz. dostopen. Nato na PC-ju razpakiraj IPK (mislim, da je isto z DEB datotekami) in na telefon (nekam na MyDocs, lahko tudi v kako podmapo) prenesi mapo z imenom com.****.app.**** (zvezdice nadomesti z ustreznimi besedami). Sedaj moraš samo še narediti ikono/bližnjico igre v meniju telefona, da jo lahko zaženeš. Odpri xterminal in vpiši sledeče:

Koda:
sudo gainroot
cd home/user/MyDocs/igre/com.****.app.****   <--   če smo mapo "com.****.app.****" kopirali v "igre"
preenv
desktopgen appinfo.json
exit

Sedaj greš v meni in tam boš imel ikono/zagonsko bližnjico igre, ki jo lahko daš tudi na namizje. Določene igre ne bodo delovale takoj, ampak potrebujejo še določene modifikacije, več o tem poglej tukaj (glej stolpec Bugs). Poleg navedene težave, določene igre se ne bo dalo igrati, ker N900 ne podpira multitoucha, a tudi za to je rešitev, in sicer uporaba tipkovnice. Na TMO poišči v temi o WebOS igrah post od Mido Fayada, ki je objavil link do datotek, ki to implementirajo.

Kako do IPK datotek oz. iger? Prava pot je njihov nakup.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Imamo 2 pomembnejši posodobitvi, Opera Mobile 11.0beta1-9

Citat:
- Fix crash in the file and directory selector.
- Don't capitalize first letter when typing passwords.
- Improve handling of multi-line text fields.
- Fix another potential black screen on startup bug.
- Print startup diagnostic messages to console.
- Prevent urlfilter from blocking everything.
- Fix FTP download progress indicator.

in Community SSU 14.1

Citat:
- Qt upgraded to 4.7.2
- Reversed press effect.
- Removed portrait -> landscape rotation when launching apps.
- hildon-control-panel now takes a new splash screenshot at each startup.
- camera-ui replaced with open source clone by Nicolai Hess.
- maemo-statusmenu-fmtx replaced with open source clone by Faheem Pervez.
- Added new contributors' names to control panel applet.
- Portrait mode support in osso-pdf-viewer.
- Modest tree view mode.
- Portrait mode bckgrounds for Hildon Application Manager (default themes only).
- New locales for orientation lock applet.
- Portrait mode task navigator.
- New locale packages for modest (modest-l10n).
- New GConf key to disable menu editor (/apps/osso/hildon-desktop/menu_edit_disabled)
- New GConf keys to set number of rows in hildon-status-menu (/apps/osso/hildon-status-menu/view/number_of_rows and /apps/osso/hildon-status-menu/view/number_of_rows_portrait)
- New GConf key to make the FMTX status menu item always visible (/apps/osso/maemo-statusmenu-fmtx/always_visible)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nova verzija NITDroida je nared, ki bo najbrž oznake 0.1.1 (oz. N11) in ki je v bistvu Android 2.3.3. Ker se omenja ofono, bo nova verzija skoraj gotovo omogočala GPRS prenos podatkov, če ne celo klicanje.

Jaz sem na preizkus že pripravljen, pred dnevi sem že reparticiral telefon po postopku z linka, ki sem ga dal v postu 6.4.2011. Sedaj imam OPT particijo veliko 4 GB, za NITDroid sem si naredil 3 GB particijo, MyDocs pa je zmanjšan na 22 GB.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sinoči sem preizkusil novi NITDroid, ki sem si ga namestil na eMMC (notranji pomnilnik telefona) in lahko povem, da sem pozitivno presenečen nad njegovo odzivnostjo. Pričakoval sem da bo bistveno slabša. Delujeta tako wifi kot gprs povezava, slednja pa le če na SIM kartici predhodno onemogoči koda za zaklepanje. Edini večji minus je, da se telefon bistveno bolj greje kot v Maemu. Klicanje, vsaj meni, ne deluje, oziroma lahko kličem in sprejemam klice, vendar ni glasu. Pošiljanje SMS-ov mi ni delovalo, oziroma poslani SMS niso prispeli na cilj, medtem ko prejemanje deluje brez težav. Ena izmed pomembnih stvari je tudi, da deluje polnjenje telefona.

Težava je z Android Marketom, kjer ne deluje iskanje tako kot bi moralo zaradi česar je market praktično neuporaben. Alternativa je namestitev Applanet-a. S spletne strani Opere sem si naložil Opero Mini v6 in Opero Mobile v11 in oba brskalnika delujta zelo dobro. Z Applaneta sem si naložil igri Angry Birds in Asphalt 5 HD free. Slednja naj bi med nameščanjem prenesla 107MB podatkov. Obe igri sta delovali tekoče, manjša težava je le, da telefon nima multitouch-a in v Angry Birds ni mogoče zumirati. Pri Asphaltu pa je zvok nihal in se občasno izgubljal, drugih težav ni bilo. Šel sem eno hitro tekmo (Quick Race) z Mini-jem in celo zmagal.
grin1.gif

Inštalacija in jedro nove verzije NITDroida se dobita tukaj. Sedaj je na voljo tudi video vodič za namestitev.

Nazadnje urejeno:

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
tsunami: Zanima me, če si že kaj preizkušal meego in kako se ti zdi, predvsem me zanima, če je že toliko stabilen, da se da klicati, itd.?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sem poizkusil, a dolgo nazaj, mislim, da verzijo 1.1, sedaj je zunaj verzija 1.2 DE. Takrat, kot se spomnim, klicanje ni delalo, prav tako strojno pospeševanje sistema. Konec maja naj bi prišla dokončna verzija 1.2. Predlagam, da počakaš do takrat. Trenutno stanje je sledeče (več tukaj):

Citat:
1. UI is smooth.
2. Fennec is slow.
3. Camera needs improvement. Its like a VGA cam picture. Also observed that somehow the cam is not taking the picture infront of lens. it kind of moves the image a little bit right. wierd but u got a try to see wat i mean
4. Wifi connects without a problem
5. Recognized my network
6. Was able to send SMS
7. Was able to make a call but sound is too low
8. Music player is basic but volume is low again
9. picture app has no data. so cldnt check
10. Changeable wall papers and themes
11. battery meter is working fine
12. No lock screen. when we press lock button it shuts of display
13. Did not see how i can turn it off. Had to do a long press to shut the system down
14. Applications are opening very very slow. May be because of SD card
15.. Calender opens a blank screen with bunch of options.
16. Video player is not complete
17. multitasking works good
18. virtual keypad blinks when trying to open. it doesnt even give us a chance to select a character. so needs tweaking

Dont suggest installing for noobs except for the fun and excitement of meego.

Seems ctrl + shift +p is not working to take screenshots. if someone knows a better process let me know. i will post some.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pametno, sicer pa pravijo, da bo tista taprava verzija šele 1.3, ko naj bi bilo za sistem več aplikacij. S to verzijo naj bi menda prišla ven Nokia N950. Ali bom šel na MeeGo ali ne, še ne vem, ker posodobitve, ki jih za Maemo pripravlja tim iz maemo.org so vse boljše. Če bo nova N950 imela vse kar ima sedaj N900 + zmogljivejši procesor, več rama, HDMI izhod in multitouch rezistivni (ne kapacitivni!) zaslon, jo bom verjetno kupil. Pred kratkim sem imel v rokah Nokio C7 in me je njena zunanjost zelo navdušila, ubijal pa me je ekran, ker sem se pogosto spozabil, da tu tapkanje s konico nohta ne deluje, kar počenem na N900. Tapkanje z nohtom ima še eno prednost, ekran se bistveno manj zasvinja, zato upam, da bo Nokia bila tukaj bolj uvidevna in ne bo sledila množičnemu hypu s kapacitivnimi zasloni.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Multitouch in rezistivni ekran ne gresta skupaj
wink-1.gif

Tudi moja punca je najbolj klela čez kapacitativni zaslon, ker ima dolge nohte, ampak druge ni. Prihodnosti za rezistivne ni
wink-1.gif
Sprijazni se...
Sedaj je kupila Galaxy S in je zelo zadovoljna...pač se je privadila takoj iz fizične tipkovnice na virtualno. Jaz pa komaj čakam na Galaxy S 2. To bo bolan stroj...1,2 GHz dual core, 1 GB rama

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Zaenkrat sem samo to našel lastnosti
If Nokia n950 will come 16mp camera,3x optical zoom,64gb internal memory,full 1080p video playback and record, full adobe 10.2 flash player,640 and 1080 resolution,1gb ram, 1.66 ghz intel atom dual core processer, quad speekar,3d gaming,
4.2 inches of capacitive touchscreen display
High screen resolution

3264 x 2448 pixels of high camera resolution
3G and 4G connectivity
1080P HD video playback support
Inbuilt bluetooth v3.0 connectivity
Java support
Pre-installed WAP 2.0/HTML browser
GPS with aGPS support
Multi format music player
Integrated HDMI output
Mini USB port

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, kot mi je znano tehnologija obstaja. Z rezistivnim zaslonom, ki je bolj natančen, se da v xtreminalu zelo lepo označiti zgolj posamezno vrstico. Ne vem kako bo to šlo s kapacitivnim.

TUPLI, bomo videli kaj bo na koncu s to specifikacijo. Mislim, da je preveč optimistična. Naj dajo boljšo baterijo (izboljšajo avtonomijo), malo več rama kot v N900 in procesor vsaj 1,2 GHz, pa ohranijo fizično tipkovnico in vsak, ki ima sedaj N900, bo kupil tudi N950.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ampak zanimivo . Sem pa našel tri ralične lastnosti za ta novi model N950 , nekaj je bilo tudi omenjeno N920 ampak mislim da za USA .

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
TUPLI, pomoje so te specifikacije bolj pobožne želje. Dejansko se ne ve kaj bo imel telefon. Ne ve se niti to ali bo imel fizično tipkovnico ali ne. Marsikdo, ki sodeluje pri razvoju telefona je tudi član foruma TMO, ampak do sedaj še nihče ni dal ven niti ene podrobnosti o telefonu. Ve se samo to, da bo nosil oznako N950.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Bo pa najbrž uspešnost odvisna od MeeGa na N900, oziroma ali bodo sedanji uporabniki N900 prešli na MeeGo in ali bo to povleklo za sabo tudi selitev aplikacij iz Maema na MeeGo. Če bodo z N950 začeli čisti od začetka, se telefonu slabo piše. Repozitoriji (extras, testing, devel) za Maemo 5 imajo sedaj okrog 1.600 paketov. Extras, kjer je sedaj 633 paketov ima čez 75 milijonov prenosov.

Nazadnje urejeno: