N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, kaj si ti svojo N900 prodal? Na bolhi, da se da dobiti novo oz. nerabljeno N900 pod 300 EUR, kar se mi zdi super cena.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ne nisem prodal, saj še čakam na Galaxy S II, in tudi ne bom prodal, ker mi ni prodat dober telefon za 180€. Ga bom raje doma imel za sekundarni telefon
smile-1.gif
In spremljal razvoj maemota / meegota.

Te specifikacije o N950 so pa tako napihnjene da je za popizdit
smile-1.gif
da bo to imel telefon bo še nekaj časa trajalo...tega pa jaz ne bom čakal...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Jaz tudi ne mislim prodajati N900, ko bom enkrat presedlal na nov telefon. Kdaj bo to, bo rekel čas. Se pa nagibam h kombinaciji MeeGo + fizična tipkovnica. Upam, da bo tudi Intel kakšno rekel. Specifikacije za N950 pa so čisto natolcevanje. Že Maemo mi pri 805 MHz laufa odlično in samo malo bolj zmogljiv procesor z več rama ter boljšo baterijo bi to zame postala zmagovalna kombinacija za naslednji 2 leti.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Škoda je tako stvarco prodajat. Cena nove se na bolhi giblje med 250 in300 EUR. Pri takih cenah, si dober, če za rabljeno iztržiš 200 EUR. Če se telefona ne uporablja več za telefoniranje, je lahko koristen za druge reči, npr kot mp3 predvajalnik v avtu, priročna kamera, divx predvajalnik, diktafon, žepni netbook...

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
Pred časom sem imel možnost nastavljanja velikost ikon na namizijh...zdaj pa ne najdem več te možnosti.
Verjetno sem nenamenoma izbrisal kak programček, pa se več ne spomnim kako se mu reče.
Imam instaliran CSSU 14.1

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
hmm, samo obe obciji ki dovoljujeta spremembo velikosti sta "neaktivni"...kaj bi to bilo..??
evil.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne bi vedel v čem je problem. Aplikacija mi je sicer poznana, vendar je ne uporabljam, ker mi je originalna velikost ikon i spletnih widgetov pravšnja, poleg tega pa CSSU omogoča, da si nastavimo do 9 namizij. Ker ravno omenjam CSSU, če ga imaš nameščenega, mogoče tu tiči problem. V kolikor si namestil Theme Customizer iz zgornjega linka, poskusu ga posodobiti z novejšo različico iz extras-testing oz. extras-devel.

Za tisti, ki uporabljajo več namizij, priporočam, da si namestijo Active Desktop Statusbar, ki prikazuje na katerem namizju se trenutno nahajate.

statusbaricon.jpg

Ravno kar je bila uradno naznanjena aplikacija Oculo, ki bo verjetno za marsikoga zanimiva. Trenutno še ni kompatibilna s posodobitvijo CSSU.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
danes sem se nekaj hecal z programčkom hermes, vendar vsakič ko hočem sinhronizirati kontakte mi napiše da se program ne odziva, pozna kdo kakšno rešitev za to?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Imamo nekaj novosti. Zunaj je jedro 47. Namestitev sem naredil kar čez 46 in po nekajdnevni uporabi ne opažam nobenih težav.

Druga novost je NITdroid N12 (Android 2.3.4 ). Namestil sem si ga prek N11 in deluje v redu, sistem je dokaj odziven, nalaganje aplikacij z marketa gre prav tako brez težav. Kot berem, deluje tudi pošiljanje in sprejemanje sms-ov, česar nisem testiral. Prav tako nisem poizkusil klicati, ker to še ni povsem funkcionalno.

Za odvisnike od Facebooka pa je na voljo aplikacija Sociality. Neučakani jo dobite v extras-devel.

sociality_facebook_maemo_N900.png

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
En bench NITdroida s procesorjem nastavljenim, da deluje v razponu 500-805 MHz in ULV voltažo (iste nastavitve kot za power-kernel v Maemu).

8051.png

8052.png

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Kako ste drugi rešili problem s pokvarjenim USB priključkom?

Meni se je tudi pojavil problem, kar pa vem da mi bodo garancijo zavrnili kot fizično poškodbo. Ali je kje Nokia izjavil, da je to serijska napaka?