N900

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.248
780
113
EU
Mogoče malo pretiravam, ampak Nokia N900, je nekaj najboljšega kar se mi je zgodilo zadnja leta v tehnično mobilnem smislu, predvsem zaradi maemota seveda ... dejansko sploh nisem imel na trgu druge izbire, če sem resnično hotel imeti pametno mobilno napravo s funkcijo telefoniranja, ki nadomešča moj osebni računalnik na poti (saj v bistvu je še danes ni) ... tako da lahko le upam, da bo meego nadaljeval to pot ... idealno bi seveda bilo, da bi se ga dalo namestiti na čimveč različnih naprav/telefonov (da pač nismo toliko vezani zgolj na eno firmo)
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, a uporabljaš FW (rom), ki podpira slovenščino, ker če je ne, bi lahko bil to problem. Kot sem že omenil preizkusil sem tako Android 2.1 in 2.3 s podporo za slovenščino in ni bilo nobenih težav s šumniki iz N900 vcf datotek.

NekdoK, tudi mene je N900 zelo razvadila in letos ne mislim metati denarja za nov telefon razen, če konec leta ne pride ven kakšen hud MeeGo s tipkovnico.

Zunaj je nova posodobitev - CSSU PR 1.3.3.7-9:

Citat:
camera-ui
  • Fixed a null related segfault
    Use camera key to close preview window
    Added icons for iso 800 / 1600 / Auto mode (fixes #12135)
    Added sound effects (focus done, capture, start recording)
    Fixed 15 seconds timer only going for 10 seconds
    Fixed free device space related errors

hildon-desktop
  • Added landscape application support in portrait taskswitcher

maemo-statusmenu-fmtx
  • code cleanup

osso-pdf-viewer
  • Applied fixes from Diablo CSSU: (closes #12204)
    PDF Reader doesn't support internal document hyperlinks
    PDF Reader needs more zoom levels between 50% and 150%
    PDF Reader page up should go to Bottom of Previous Page (instead of Top)
    PDF Reader doesn't use optimal screen width in fit width mode

qt-x11-maemo
  • Revert to 4.7.0 + patches: (fixes #12137, #12143 and #12226)
    Fix portrait launching of qt applications
    Fix QTBUG-15140: QAbstractKinecticScroller rightscroll scrolls to top

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Uceri sm se neki spilu z titan kernel prek app manengerja sm ga nalozu da mi je prikazovalo temperaturo , dans zjutri pa hocem slikat pa zazenem fotoaparat pa kr črno use pač komande so ble use na levi in desni s trani sam slika se nc ni vidla.

Evo unistaliram krnel iso prek app manengerja restartam telefon in crasha ... noče se vec zagnat ... upam da ni edin izhod formatiranje...

kak nasvet?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kateri kernel si pa naložil? 42, 46 ali 47? Prvi je v extras, drugi mislim, da extras-testing, tretji pa v extras-devel. Vsi trije delajo OK. Težava s fotoaparatom aparatom pa se pojavi, če si slučajno prej namestil fcamera ali blessn900, kar ti je naložilo nov gonilnik fcam-drivers. Če je ta bil verzije 1.0.6-1, bi to lahko bil izvor problema. Z jedrom 42 deluje v redu fcam-drivers v1.0.7-1.

Škoda ker se s problemom kamere nisi takoj obrnil tukaj, preden si šel deinstalirati titanov kernel. Zakaj sedaj ne moreš zagnati telefona sta lahko 2 vzroka. Prvi je da nimaš dovolj polno baterijo. Če ne veš ali ti je baterija dovolj polna jo daj na polnilec par minut. Deinstalacija jedra ne bi smela povzročiti kakšne korupcije, če pa je slučajno prišlo do tega, poizkusi flešati zgolj jedro. Postopek je enak kot pri flešanju celega telefona le ukaz je malce drugačen in sicer:

Koda:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Je bila ja 1/3, ko si ga ugasnil, vendar jo ugašanje zna še kar izprazniti. Pa ne flešaj celege telefona, najprej samo kernel, če ne boš mogel kljub temu zagnati telefona, pa nato samo firmware (brez eMMC-ja).

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
cim dam usb v telefon se przge pa drzim U - za usb mode pa se v desnem kotu ekrana nariše usb kao povezava sam ko vpišem to kar si reku v terminal zlovda en 40vrstic pol pa napise

suitable USB device not found , waiting - ceprav mam osveteln display piše nokia pa usb ikonca desno zgori

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Prvo moraš imeti na računalniku nameščen flasher. V isti mapi kot je flasher moraš imeti tudi firmware. To upam, da imaš. Telefon mora biti ugasnjen. Takrat držiš pritisnjeno tipko U in nato vtakneš USB konektor. Nato pa v Windowsih zaženeš tisti ukaz.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če ti piše "suitable USB device not found", to sporočilo lahko zanemariš. Važno je kaj se zgodi, ko zaženeš tisti ukaz za flešanje.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Lahko tudi flešaša samo bootloader. Če ne bo delalo po flešanju jedra, poizkusi še to:

Koda:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=nolo -f -R

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ko zaženeš ukaz, eden ali oba, ti v winsowsih kaže, da je prišlo do flešanja (mislim, da se kažejo neki procenti)?

Če ti lučka, ki kaže polnjenje, ne dela, kadar je na polnilcu, poizkusi z USB kablom oz. priklopi ga ugasnjenega na PC.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
ne , sem pa zdj prklopu na "omrezje " pa isto dela zaganja se jovo na novo tk ko pa ce ga hocem przagt sploh se ne prze lucka da bi polnu ,

Pusti telefon par minut, da se polni. Sam priklop na omrežje ne zadostuje.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Ja pr obeh ukazih gre skoz , glede baterije pa ko dam not konektor od polnilca ga sploh nepolni telefon se sam zaganja skoz nic se ne zgodi .. ful je cudno... sj studiram da bom kr flasu use skupi

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nekaj zeza forum, dal sem ti odgovor, pa ga sedaj ni videti.

EDIT: očitno sedaj zopet dela vse normalno.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne nima nič informacij o Maemo ali MeeGo, le to da naj bi Nokija do konca meseca predstavila nov telefon (tako pravijo na TMO). Realno gledano, je nakup novega telefona nesmisel, ker N900 dela v redu in ima vse kar rabim. Res je da nima 100.000 igric in po 100 identičnih programov. Vse kar se danes rabi, ima. Večopravilnost, ki jo ima N900, pa je tako pred vsemi sistemi, ki so trenutno na voljo. Poleg moje N900, ki ima gori vse živo, "vzdržujem" še eno, katera pa ima naložene le programe iz extras. Ima jedro 42 in nima CSSU posodobitve, pa telefon dela tekoče. Oba telefona sta navita na 750 MHz z vklopljenim SmartReflexom (aplikacija QCPUFreq), ki naj bi pripomogla k dodatnem varčevanju. Poizkusil sem tudi 805 MHz s SmartReflexom, pa oba telefona takoj resetira. Enim dela SR brez problemov tudi pri 1.000 MHz.

Kar se tiče Maema, mislim da se na TMO pripravlja nova posodobitev jedra in nov CSSU. Počakajmo kaj bo. Pa upam, da nam Nokia ob prihodu novega telefona posodobi navigacijo. Novi telefon naj bi jo imel narejeno v Qt-ju, kar pa podpira tudi naš telefon.