N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, moje sožalje. Nimaš kaj, nesi na servis in poizkušaj uveljavljati garancijo oz. 1. sliki tukaj. V postani temi je tudi napotek kako iztakniti konektor, da se ga pri tem čimmanj premika v stran.

Na 3. strani iste teme sta slikci konektorja z zbrušenimi nožicami.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Hja, saj sem se odločil da bom kar nesel v popravilo, ko si kupim Samsung Galaxy S 2, da ne bom slučajno brez telefona toliko časa
smile-1.gif

Ampak resno premišljujem, da pobrusim nogice vsem polnilcem...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če ne gre na lahko noter, malo pobrusi, ne rabiš do konca, da ostane še vedno nekaj "gripa". Jaz sem ravno malce pobrusil tisti problematičen kabel in sedaj sede precej lažje.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če koga zanima, zunaj je nova verzija Backupmenija za Multiboot. Backupmeni je odlična stvar za backup sistema saj z njim lahko shranimo vse kar je na rootfs (228 MB) in opt particijah (2GB) in kasneje lahko v primeru kakšnega neljubega dogodka cel sistem obnovimo.

Miha, to je ravno nalašč zate, če boš telefon nesel na servis, in če ti pri tem zamenjajo "matično" ploščo, se ne boš rabil veliko matrati, da vse povrneš nazaj. Particiji se lahko shrani v MyDocs (oz. eMMC, 27GB) ali na spominsko kartico. Sam shranjujem na spominsko in nato takoj prenesem na PC.

1. Backupmenu-multiboot na TMO

2. Backupmenu na TMO

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ja to uporabljam že dlje časa...in to naredim cca. 1x mesečno in potem to kopiram na PC
smile-1.gif
super zadeva...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Danes sem prebral zanimiv post, ki se nanaša na naslednika N900.

Citat:
Was out for a drink with a friend last night and at a table just across from ours i spotted what looked like an E7.. anyway, while i went up to the bar to get a drink it's owner was there too.. so i said hi and enquired how he was finding the E7 (taking out my N900 at the same time)

He replied, "well, it's not exactly an E7"

It turns out this guy is fairly high up at the Nokia Siemens office and had a N950..

Although it's not officially going to be called that yet "that's for marketing to decide" as he put it..

I had a quick go on the phone...

It feels instantly familiar to the Maemo 5 user.. but.. it doesn't look like it.. or MeeGo for that matter..

I could quickly get around the menu (bear in mind that it was his phone so i had to respect his privacy by not opening everything)

It's as slick as WP7 in terms or speed and how things open.. it's really impressive!

I could see the hdmi port at the bottom.. but i don't know how many MP the camera has.. it looks significantly sharper than the N900 though..

The screen looks huge as well.. maybe more than 4"

I wanted to stalk the guy afterwards.. but it was literally a 2 min conversation so i couldn't get any more info..

Poleg tega, tip, ki dela recenzije aplikacij za N900 na YouTube, je omenil, da ima navigacijo, ki temelji na Qt-ju in je identična tisti za Symbian, kar pomeni, da ima glasovno vodenje. Upajmo, da ta navigacija pride tudi za N900.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Pa saj za N900 je navigacija od Sygic-a odlična! Me še ni razočarala...razen kje pa kje nima vseh ulic in hišnih številk, drugače pa je odlična v vseh pogledih
smile-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.248
780
113
EU
Kaj trdi torej tip v zgornjem komentarju, da je v bistvu videl Nokiin nov model telefona z WP7 (sicer sam ni znal povedati kateri OS je točno videl)?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Pa saj za N900 je navigacija od Sygic-a odlična! Me še ni razočarala...razen kje pa kje nima vseh ulic in hišnih številk, drugače pa je odlična v vseh pogledih
smile-1.gif

Sygica ni več za Maemo 5, prav tako ne podpore. Umaknjen je z njihove spletne strani in iz OVI-ja, njihov repozitorij ne deluje več. Iznajdljivim tako ostane le še travnik in karte, ki bodo prišle za symbian/android.

Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Kaj trdi torej tip v zgornjem komentarju, da je v bistvu videl Nokiin nov model telefona z WP7 (sicer sam ni znal povedati kateri OS je točno videl)?

Ne gre za WP7, tip je WP7 omenil v kontekstu, da je bil OS na telefonu "slick as WP7", ter da je "familiar to the Maemo 5". Nam znana verzija MeeGa za N900 je zgolj osnovna, Nokia pa bo na novem telefonu imela svoj uporabniški vmesnik, ki očitno zelo spominja na Maemo 5.

Junija menda pride telefon za developerje, kasneje pa za rajo. Ni mi pa iz prebranega še jasno ali bo to en in isti telefon ali pa bo za rajo kaj drugačen. Lahko, da bo telefon za razvijalce oznanjen drugi teden na MeeGo konferenci (23.-25. maja v San Franciscu), menda pa Nokia ni edina, ki pripravlja telefon. Počakajmo en teden, pa bo marsikaj jasno.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To naj bi bilo menda to
grin1.gif

Komentar tipa, ki je že videl telefon:

Citat:
It's Harmattan with the new Nokia icons of course, which are also used in Symbian Anna

Harmattan je kodno ime operacijskega sistema. Tako kot Maemo 5 = Fremantle

Pri 11 sekundi se vidi, da je kamera 12MP, oziroma videti je le zgornjo polovico cifre 12.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Sygica ni več za Maemo 5, prav tako ne podpore. Umaknjen je z njihove spletne strani in iz OVI-ja, njihov repozitorij ne deluje več. Iznajdljivim tako ostane le še travnik in karte, ki bodo prišle za symbian/android.

V čem je težava? Samo iznajdljiv moraš biti
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No, ne bomo sedaj o tem.
grin1.gif

Ker bo naslednik N900 imel navigacijo izdelano s Qt-jem, ne vidim pravega razloga, da je ne bi dobili tudi mi, glede na to, da na telefonu že imamo podporo za Qt. Konec koncev, če imajo razna jajca od Nokie doživljenjsko navigacijo, je žalostno, da je nima tudi telefon, ki je bil vsaj 2x dražji. Da je še večja žalost, Nokia si lasti Navteq. Ja, če imaš Sygic s kartami Teleatlasa, si na boljšem, vsaj kar se tiče Slovenije. Sem pa sem videl, da ima iGO še bolje pokrito našo južno sosesko. Mislim, da so to karte od Naviga in Contrasta in če se ne motim ta dva izdelujeta tudi karte za Garmin.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ah ja fantje...ne bom nesramen do N900 in bom rekel da je hitra, ampak Samsung Galaxy S 2 je pa ja...6x hitrejši
smile-1.gif
out of box seveda...kaj bo z novejšimi romi in navitim procesorjem se ne upam pomisliti....

Ampak najprej me čaka prepisovanje imenika :/ Ker seveda N900 ne zna poslat imenika preko BT ali preko SIM in zato lahko edino izvozim v .vcf vsak kontakt posebej, kar pa kar traja za 500+ kontaktev :/

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Miha, miha, vse se da z malo iznajdljivosti. Najprej izvozi imenik v nek folder. Nato s File managerjem pojdi v ta folder in izberi Share, nato tu izberi eno datoteko, da bo označena nato pa drži pritisnjeni tipki Ctrl in FN ter pritisni še črko V, pa ti bo vse označilo (če boš na B pa ti vse odznači) in datoteke lahko pošllješ prek BT. Pred kratkim sem prenašal prek BT kontakte iz N95 na telefon s sistemom Android 2.1 in na žalost so se kontakti prenesli le kot .vcf datoteke, oziroma jih ni shranilo v imenik, ampak nekam bogtigavedi. Potem sem moral posikati to bogtigavedi lokacijo in s pomočjo dodatnega programa, ki sem ga snel na marketu šele uvoziti vse v imenik. Me zanima, če to enako funkcionira tudi pri 2.3.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja to je najbolj enostavno, če to počneš. Jaz pač ne sinhroniziram telefona, ne s poštnim odjemalcem na PC-ju, ne s kakšnim računom na spletu (npr. gmail). Če rabim kontakte prenesti na drug telefon, to storim prek BT. Če slučajno rabim kak e-naslov, ki ga nimam v telefonu (se še ni zgodilo) grem s telefonom prek brskalnika v gmail in tam najdem kar rabi, oziroma, ker določene pošte ne brišem, se itak pomembnejša sporočila in z njimi tudi naslovi pošiljateljev nahajajo v poštnem odjemalcu telefona. Edino kar uporabljam je PC Suite, samo to pride v poštev za prenašanje imenikov le med Nokiami, kar mi zadostuje, sam imam dve Nokii. Pač ne želim imeti vsega na enem mestu, zato ne sinhroniziram, in niti nimam potrebe po tem.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, le imena vcf datotek so brez šumnikov, a to ne vpliva na njihovo vsebino in Android jih prav lepo uvozi. Ravnokar preverjeno na 2 Androidih (en od tega NITdroid v12 = Gingerbread). Če si šel spreminjati imena vcf datotek, si počel Sizifovo delo. Če pa kontakti po uvozu niso imeli šumnikov, se nikar ne jezi na vcf datoteke, ampak na svojo novo igračo.
wink-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Dragi moj, če odprem .vcf datoteko je notri že %A recimo namesto šumnika..zato moja nova igrača žal ne more uvoziti šumnikov...ampak ja. To sem že uredil.

Me pa zajebava imenik na veliko...ta združitev z googlom itd. Ubijal bi za SGS2 z meegotom
smile-1.gif