Kazen - jaz nisem vozil

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Me again.
Nič ne rabiš ti dokazovati. Zadeva je ad-acta z odločbo, da se pregon in kazen zavrže. Nihče je ni nič vprašal kako in kaj. Še manj pa mene. Tudi v prvotnem dopisu so napisali, da voznik ni identificiran, da so kazen podelili na osnovi identifikacije vozila (registrska številka -> lastnik), da ima možnost kot lastnik vložiti zahtevo za pravno varstvo in sebe razremeniti krivde z dokazi. Nič ni bilo govora o tem, da mora pokazati na krivca/voznika, pač pa samo sebe razbremeniti krivde.
Mogoče so sedaj začeli izdajati drugačne odločbe, avgusta lani je bila taka. Zahteva za pravno varstvo podana v roku, odgovor v decembru lani.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Na to temo;
V službo in v službi se (večinoma) vozim z avtom, ki je registriran na mojo ženo, ona pa s tistim, ki je pisan name. Pač splet okoliščin.
Če/ko me stisne roomster na Jarški pri šoli s 47kmh torej pošto z količino evrov in točk dobi žena, ki pa lahko DOKAŽE, da je bila tegaintega dne ob 11:42 v službi.
Kaj potem? Nikomur nič? Moram jaz, ki imam teoretično dostop do ključev njenega avta kaj dokazovat?

Ne rabiš. Zadeva je končana.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Je pa zadeva taka, da zna na kaki radarski sliki bit prav super vidno, kdo je vozil.

Zelo redko, vsaj pri redarjih. Sem jih lep kupček videl, pa je odseva v šipi preveč (še niso jemali poli foltrov), niti ene ni bilo, da bi se videlo. Pravijo (redarji sami, namreč), da so zelo zelo redke slike, na kateroih se dovolj jasno vidi voznika.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
No, samo da sem si na jasnem. Hvala vsem. Pa upam, da teh info ne bom nikoli rabil....

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Sem imel isti primer, oziroma ga imam vsak dan, ker hodim v službo z ženinim, žena pa z mojim. Avto slikan od zadaj, se pravi nobene variante da bi voznika prepoznali s slike, zato sem pike dobil jaz, grešila pa v resnici žena (ker sem manj na cesti in bi tudi v primeru kake večje "pyzdarije" čisto shajal s kolesom ali mestnim prometom). Se mi zdi pa enostavno svinjsko potem ko zajebeš se ven mazat, hvatat pravne luknje in se potem še hvalit s tem. Ok, vem, obstajajo večje lumparije, tudi radarji so postavljeni na nemogočih mestih, omejitve skregane z zdravo pametjo, blablabla.......ampak....1x na pet let požret in plačat kar si si skuhal....a je to res tako zelo težko?

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
467716-post_slo.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
khem sjtv1
jaz sem dobil kazen od redarjev, ker takrat nisem vozil jaz, ampak žena, sva napisala pritožbo, ona je dodala celo izjavo da je ona vozila. sedaj sem dobil s sodišča odločbo v kateri piše da je pritožba utemeljena KER SE NA SLIKI JASNO VIDI DA JE VOZNIK ŽENSKA:) torej so slike dovolj dobre:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Evo..pa imate način, kako se izognete kaznim. Prvo se s osebo ženskega spola zmenita, da zamenjata avtomobile, potem pa ona se naj pobrije in ima možko frizuro, moški pa naj ima žensko, oz lasuljo.

Pa bo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem sjtv1
jaz sem dobil kazen od redarjev, ker takrat nisem vozil jaz, ampak žena, sva napisala pritožbo, ona je dodala celo izjavo da je ona vozila. sedaj sem dobil s sodišča odločbo v kateri piše da je pritožba utemeljena KER SE NA SLIKI JASNO VIDI DA JE VOZNIK ŽENSKA:) torej so slike dovolj dobre:)

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Zelo redko, vsaj pri redarjih.

Kot vidiš, nisem trdil, da je nemogoče. Je pa redko, tudi po besedah redarjev, ki jih vidijo na tisoče.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sem imel isti primer, oziroma ga imam vsak dan, ker hodim v službo z ženinim, žena pa z mojim. Avto slikan od zadaj, se pravi nobene variante da bi voznika prepoznali s slike, zato sem pike dobil jaz, grešila pa v resnici žena (ker sem manj na cesti in bi tudi v primeru kake večje "pyzdarije" čisto shajal s kolesom ali mestnim prometom). Se mi zdi pa enostavno svinjsko potem ko zajebeš se ven mazat, hvatat pravne luknje in se potem še hvalit s tem. Ok, vem, obstajajo večje lumparije, tudi radarji so postavljeni na nemogočih mestih, omejitve skregane z zdravo pametjo, blablabla.......ampak....1x na pet let požret in plačat kar si si skuhal....a je to res tako zelo težko?

Ja, za nekatere je (glede na višino kazni) težko.
In predvsem: to, da se hvališ, da si plačal za prekršek, ki ga nisi storil, je vsaj toliko blesavo, kot se hvalit, da si nekaj naradil, pa našel luknjo, da legalno ni bilo treba plačat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In predvsem: to, da se hvališ, da si plačal za prekršek, ki ga nisi storil, je vsaj toliko blesavo, kot se hvalit, da si nekaj naradil, pa našel luknjo, da legalno ni bilo treba plačat.

WTF? A česa ne vem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Saj tako bi morali tudi pri nam, kakor v Nemčiji...nobene mutenja na kvadrat.
pri nas je pa v vsakem zakonu luknja, katero lahko uporabius ce najames prave ljudi, ali pa se sam dovolj pozanimas.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ne ne rabiš, ker ona niti ne rabi povedat, kdo bi lahko vozil ta avto takrat.
Ona ubistvu rabi povedat. Razen zoper ozje druzinske člane se ji ni treba izpovedat, po sami Ustavi. Zato rečeš, da ta avto vozijo še mož, mama, pa si rešen.

Citat:
Je pa zadeva taka, da zna na kaki radarski sliki bit prav super vidno, kdo je vozil.
to tveganje vedno obstaja. pomojem je vprašanje časa, kdaj bodo začeli to raziskovati in reda radi potalati par ovadb za krivo pričanje in podobno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
omg, here we go again? samo par postov je bilo potrebnih in se je že nekdo našel, ki širi krivo vero.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

WTF? A česa ne vem?

Napisal si,da si placal in dobil pike za zenin prekrsek. In ce sem prav opazil, si se ponosen na to. Storilec se je pa kazni izognil. Kaksna je ze razlika od tega, da ne storilec ne ti ne bi placala nic?

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ponosen? Wtf? Če ne veš če pravilno razumeš, ti povem da ne razumeš pravilno. Si ti ponosen na to da plačuješ davke? Jaz to jemljem kot nekaj kar je treba, ne nekaj na kar bi človek bil ponosen. Če te pa že tako žuli, plačala je žena (pa tudi če bi jaz, v čem je razlika? Da leva roka ne ve kaj dela desna? Tej vrlini so včasih rekli sprenevedanje in ta luknja gre po točno tem sistemu). Da bi se pa z njimi 2 meseca hebal z dopisi da bi tiste 3 pike preknjižili na ženo,.....še do kaslca mi je težko stopit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Lej, to ni luknja, to je osnovna pravna norma. Človek ne more bit kaznovan za nekaj, česar ni storil. Bolj onsovno v tem delu prava po moje ne gre.