Kazen - jaz nisem vozil

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zadeva se zavrže v tem primeru. Samo moraš imeti dokaz, ki bo utemeljeno ovrgel tvojo krivdo. Samo izjava nisem ga vozil ne bo šla skozi...
Če boš pa dokazal da si bil v času prekrška v službi, po možnosti 30 km stran in tvoje delo ni terensko (npr. proizvodnja, šalter, trgovina...) imaš pa vse šanse da se zadeva zavže.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
zdej bom pa avto na ženo prepisal in gasa po AC. Ona pa itaq lohka zmer dokaže da ni bla ona. (joke)
Res je pr nas vse neki extra.
Sam se mi zdi, da bodo eni na vse druge avte pisal, sam na sebe ne.... pa veselo po gasu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja, če je nekdo takšen bedak, da bo to počel, potem pa res.... nimam besed.

Point je, da vozimo po predpisih, ne pa da se išče načine, kako se temu izogniti. Banda.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
se strinjam...
ampak nacionalna kultura je - že po forumu lahko pogledamo teme, kako zbijati kilometre, preverjanje ponarejenih diplom, itd.
Sam se ne strinjam s tem. Če nisi pač vozil, pa povej kdo je!!! Pa bi mal razmislili , komu bo avto posojali.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Na to temo;
V službo in v službi se (večinoma) vozim z avtom, ki je registriran na mojo ženo, ona pa s tistim, ki je pisan name. Pač splet okoliščin.
Če/ko me stisne roomster na Jarški pri šoli s 47kmh torej pošto z količino evrov in točk dobi žena, ki pa lahko DOKAŽE, da je bila tegaintega dne ob 11:42 v službi.
Kaj potem? Nikomur nič? Moram jaz, ki imam teoretično dostop do ključev njenega avta kaj dokazovat?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zdaj ste se tako v to vpiknili, fora pa je, da večina tistih, ki imajo dva avta imajo dva avta z razlogom - ker se oba hkrati uporabljata. In kaj ti pomaga, če te v drugem avtu slikajo med tem, ko je partner vozil z drugim okrog?
rolleyes-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Lepo sem vprašal (iz golega koristoljubja, priznam) kaj lahko naredim, če me radar pritisne z ženinim avtom, v času ko ona lahko dokaže, da ni vozila.
Zanimal me je konkreten odgovor na konkretno vprašanje, hvala. Moraliziranja bi v takem hipotetičnem primeru itak poslušal doma za ene 300 Alterjev skupaj, verjemi
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
To je pa sedaj drugo vprašanje, kaj narediti če te radar slika in je obraz voznika razločno viden.

Kazen vedno dobi lastnik vozila, žena bo sicer dokazala, da ona ni bla, ampak kaj pretirano sposoben detektiv ni potreben, da ugotovi, komu dejansko pripada tisti obraz na sliki.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
zdej se pa že komplicira ...........
KAJ ZDAJ??? Če napišejo kazen lastniku, on dokaže da ni vozil..... ni kaznovan?!?!?!?!
Torej, iščejo po sliki, če se vidi obraz. Ampak na sliki vozniku na čelu ne piše kdo je. Če se ne vidi (slikano od zadaj) kaj zdaj???
Nisem zagovornik raznih pobegov, izmikanja itd, kjer so ugoržena življenja drugih. Ampak, kolk radarjev imamo, pol se pa nekdo na takšno pocen foro izmakne...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Vse skup je mal bosa,kaj pa v primeru kriminala? Avta ne prijaviš, kot ukradeno,ne veš , kdo se je znjim vozil, avto je udeležen v kaznjivem dejanju, ti boš pa sodnike prepričal, da sam pač nisi vozil , ker te je nekaj bolelo, tudi ne veš , kdo je vozil tvoje vozilo?
Misliš, da ti nebi bilo treba tega pojasnjevati? Močno dvomim, sem prepričan, da bi bilo drugače.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Saj pogledajo enostavno ožje družinske člane in primerjajo slike...

ampak tu je vprašanje, če se takšen postopek sploh splača, verjetno odvisno od višine kazni.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ne vem noo.... mislim, da ne bi šlo kar tako.... "jaz nisem bil"
če pa gre, je pa sam en dokaz več, kakšna BANANA smo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Za začetek preberi celotno temo, dovolj je, da dokažeš, da nisi ti bil, ampak rajši preberi celotno temo, je kar nekaj čtiva iz zakonov in odločb sodišč.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Hvala kooperativnim na ZS, sem dal * ...
Še vedno pa me zanima, kar je boldano:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi: Če/ko me stisne roomster na Jarški pri šoli s 47kmh torej pošto z količino evrov in točk dobi žena, ki pa lahko DOKAŽE, da je bila tegaintega dne ob 11:42 v službi.
Kaj potem? Nikomur nič? Moram jaz, ki imam teoretično dostop do ključev njenega avta kaj dokazovat?
Je torej dokaz o tem da ona ni vozila QED, ali je potrebno še kaj? Kaj če imam dostop do ključev, poleg nje seveda, izključno jaz?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ma sej sem jo.....
ne razumem samo, da če lastnik ni vozil in to tudi BP dokaže, ne rabi povedat, kdo je vozil njegov avto s katerim je bil storjen prekršek.
A za takšen prekršek (radar) pride slika iz policije al sodišča???

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
No samo kot zanimivost. Danes je imel sodelavec obravnavo na sodišču, ker se je pritožil na kazen od roomsterja, da je bil on takrat službeno v tujini, predložil je tudi dokument firme iz tujine, kjer potrjujejo, da ga ni bilo v Sloveniji. Ko je prišel na sodišče mu je sodnica predložila barvno sliko kjer se še vidi da ni bil najbolje obrit po desnem licu, ko ga je dobil radar.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Hvala kooperativnim na ZS, sem dal * ...
Še vedno pa me zanima, kar je boldano:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi: Če/ko me stisne roomster na Jarški pri šoli s 47kmh torej pošto z količino evrov in točk dobi žena, ki pa lahko DOKAŽE, da je bila tegaintega dne ob 11:42 v službi.
Je torej dokaz o tem da ona ni vozila QED, ali je potrebno še kaj? Kaj če imam dostop do ključev, poleg nje seveda, izključno jaz?

Ne ne rabiš, ker ona niti ne rabi povedat, kdo bi lahko vozil ta avto takrat.

Je pa zadeva taka, da zna na kaki radarski sliki bit prav super vidno, kdo je vozil.

Ena anekdota iz nemčije pred 20 leti, ko so enega gastarbajterja slikali in je dobil sodišče za odvzem. Pa je rekel, da je žena vozila (ker ni rabila izpita). Pa sodnik pogleda sliko in reče:"a ona tud tk hitro vozi, bomo pa še nje vzeli vozniško", ker je bil na sliki jasno viden on.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Baraba, upam da je fasal tudi kakšno kazen zaradi laganja uradnim osebam in sodišču.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Saj tako bi morali tudi pri nam, kakor v Nemčiji...nobene mutenja na kvadrat.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Se delno strinjam, samo je pa res da je bilo to takrat ko so pošiljali kazni z enoletnim zamikom.