Kaj vas moti pri vašem avtu?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Of topic.
WiFi zvočnik Denon Home 150 po dolgem času dobil podporo za Amazon Alexo. Fino si mislim, in v meniju grem omogočiti zadevo.
Napiše, "Ta funkcija ni podprta v vaši regiji".
V meniju sem nastavil namesto Slovenije na "UK", in zadeva sedaj dela.
Ni v EU prepovedano omejevanje na regije?

• Všeč mi je
Reactions: ynos

hermann

Guru
19. mar 2014
9.652
6.515
113
Jaz nisem opazil še nobenega ne-omejevanja

Google ti npr. noče prodat svojega telefona v Slovenijo. Niti tega ne dovoli svojim posrednikom.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Kaj me moti pri Avensisu 2018.?
Električna ročna zavora, za katero moram vedno pogledati pod volan, kje je gumb. Gumb je dvosmerni tako, da ga lahko pritisnem, ali s prstom od spodaj potegnem navzgor. Ko ga potegnem gor, se zavora odblokira. Čisto nasprotno od mehanske ročne, katero s potegom gor blokiram.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ni zdaj
Kaj me moti pri Avensisu 2018.?
Električna ročna zavora, za katero moram vedno pogledati pod volan, kje je gumb. Gumb je dvosmerni tako, da ga lahko pritisnem, ali s prstom od spodaj potegnem navzgor. Ko ga potegnem gor, se zavora odblokira. Čisto nasprotno od mehanske ročne, katero s potegom gor blokiram.
Ko speljuješ ti ročno sam spusti avtomatsko, ta da dejansko gumb rabiš samo takrat, ko jo želiš "zategniti".

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Kaj me včasih zmoti. Glupa imena vozil. Škoda je šla v to smer nekih podobnih spačenk za vse modele. Pa reno kadjar, talisman in podobna polomija. Nekje sem prebral da kadjar dobi naslednika z imenom Austral. Hebo te.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Gorički dedek odlično razume poleg slovenščine še nemščino(ker je dolga leta delal v nemško govorečih državah), Hrvaščino in Srbščino (ker je služil v JLA 1-3 let) Madžarščino(ker je žena ravno iz tistih koncev ob Madžarski meji), Angleščino (ker je pol sorodnikov bežala pred komunizmom in se preselila v ZDA, Kanado, Avstralijo....) Tak da ne podcenjevati goričkih ljudi. Je pa fajn, da ko si s prišparanim denarjem kupi nov Peugeot ali Citroen ta govori v domačem jeziku. Ampak zgleda, da to odgovornim pri PSA ne potegne preveč in imajo jaje velajčo kot februar.
Res je... Se strinjam s tvojim zapisom.
Prvo sem na testno vožnjo vzel takrat novo hondo civic (3 leta nazaj) in ke blo vse v slovenščini.... Tudi govorjenje navigacije!
Potem pa grem še na testno s citroenom pa ima hrvaščino. Rečem prodajalcu naj slovensko nastavi pa reče da nima... Jaz pa :oops1:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.652
6.515
113
vsaj meniji v domačem jeziku bi lahko bili zakonsko zahtevani

navigacije pa bognedaj glasovnega upravljanja si ne upam želeti

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.369
2.560
113
Poleg simbolov v (?) logiki, je še kakšno besedilo o varnosti? Torej varnostna opozorila v tujem jeziku. Opozorilo za menjavo olja?
Na hranah imamo napisano energetsko vrednost, škrob, proteini. Je to lahko nevaren over dose?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Ni zdaj

Ko speljuješ ti ročno sam spusti avtomatsko, ta da dejansko gumb rabiš samo takrat, ko jo želiš "zategniti".
Tisto je "hill holder". Ročna je res samo za ročni način. V navodilu je opisano, da ni dobro ročno zategovati po nepotrebnem (imeti na avtomatsko), ker pri nizki temperaturi lahko zmrzne.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Skoraj je enak. Pri mehanski ročni ne rabim nič gledat. Zgrabim in potegnem. Pri električni pa.... "kje je že tisti gumb?, čakaj
malo, aha tukaj je..." :D

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Realno gledano, če se v enem mesecu ne navadiš na to brez, da gledaš, imaš problem ali te pa že starost matra.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Na takem mestu je, da je lažje potegniti ročaj za odpiranje havbe, kot ročno. :valjamse: Uporabljam ročno zelo redko. Mogoče pri kakšnem zastoju na avtocesti, ko mi ni držati nogo dolgo časa na zavori.
Pa še zraven je gomb "start stop" za motor, tako res moraš pogledat...

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Očitno se nekaj premika pri Psa/Stelantis, glede slovenskega jezika klik...Prvi Pežo, drugi Citroen:sprasujemse:. Pozdravljam premik v tej smeri....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Aja, moti me slaba ločljivost kamer spredaj/zadaj (iščem nek premaz -zaščito za stekla kamer, da se nebi tako hitro umazala in še poslabšala vse skupaj, vosek ne pomaga), brisalcem se včasih odpelje ko jih imam na avtomatskem načinu, drugače pa moram potrkat da je vse ostalo bp, po dobrih treh mesecih in 9tkm prevoženih...