Password manager

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.947
271
83
Slovenija
brane_new, vsi ti password managerji imajo razširitve za brskalnike, tako da ti sugerirajo/samodejno vstavljajo uporabniška imena in gesla na strani, od katerih vstopne podatke imaš shranjene. Hkrati pa ti shranjujejo ostala gesla in podatke, ki jih imaš raje pod ključem. Tudi aplikacijam na telefonu znajo posredovati potrebne podatke.

igi

Guru
13. okt 2007
5.678
1.248
113
Celje
Sem si aktiviral testno Bitwarden in LastPass.

Se nekako ne morem odločiti kaj mi je bolj simpatično. Oboje deluje zelo podobno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.678
1.248
113
Celje
Bom samo zaključek napisal.

Sem malce bolj stestiral LastPass in Bitwarden.

LastPass je LEPši. Pri družinskem upravljanju gesel je odličen, saj res enostavno narediš skupine in potem zlagaš not gesla komur želiš, da so dostopna. Pri večini prijav na spletne strani zna sam napolniti polja, se pa tudi najde kakšna, ki rabi malce pomoči. Sem se že odločil, da ga kupim, ker je bila na njihovi strani oglaševana "novoletna" akcija za nek popust, ki pa ga nisem uspel unovčiti. Suport neodziven. In me je tistih mislim da 33% tako razjezilo, da sem stestiral še brezplačno konkurenco.

Bitwarden hvalijo kar se tiče varnosti. Na prvo žogo se mi je zdelo malce štorasto vse skupaj, ker sem pač najprej stistiral nekaj bolj grafično obdelanega. Po tednu dni testne uporabe sem not nafilal vsa gesla in poskusil vse možne kombinacije. Zadeve enostavno DELUJE. Brez težav.
In zaenkrat ostajam na tem. Bom celo plačal 9€/letno za premium verzijo, čeprav je ne rabim.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.805
9.985
113
40
MB
bump.

je pa imel od posta igi lastpass kar probleme z breachi.

1password ima mogoče kdo? izkušnje?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.126
2.930
113
Jaz se tudi poigravam s to idejo, ampak ne vem malo sem presran. Eno je, da če tukaj izgubiš/pozabiš glavno geslo, ki mora biti seveda precej zaguljeno, si mrzel. Po drugi strani, pa očitno tudi ti ponudniki niso imuni na kakšne vdore, pa še kaj če gre ta cela firma zu grund, vem da je odprokodna, pa da je nek failsafe sam vseen...

igi

Guru
13. okt 2007
5.678
1.248
113
Celje
Ampak kaj pa je alternativa? Pred tem je bila excel tabela. Verjetno še slabše kar se varnosti tiče. In danes je v seznamu 250+ postavk, vsaka svoje “dobro” geslo.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.675
7.328
113
Jaz se tudi poigravam s to idejo, ampak ne vem malo sem presran. Eno je, da če tukaj izgubiš/pozabiš glavno geslo, ki mora biti seveda precej zaguljeno, si mrzel. Po drugi strani, pa očitno tudi ti ponudniki niso imuni na kakšne vdore, pa še kaj če gre ta cela firma zu grund, vem da je odprokodna, pa da je nek failsafe sam vseen...

Iz tega vidika je KeePass dober, ker imaš lokalno datoteko. Če ga uporabljajo d.d. družbe in multinacionalke, zadeva ni švoh.
Za sigurnost si narediš offline kopijo na USB ključku. Master password si natisneš in izvod vložiš v ognjevarni sef oz. kjer doma hraniš ostale pomembne dokumente.