iPad Mini

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lahko nastaviš encoding za podnapise, zato šumniki verjetno delajo.

HW decoding pa deluje verjetno samo za mp4 in mov datoteke.

Drugače pa taki programi stanejo par kav, ali škatlo ali dve cigaret. Vanje je pa vloženega par mesecev dela. V službi tudi delaš zastonj. Ne?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
na vseh napravah od 50€ dalje, ki niso jabolcnega porekla, to dela zastojn in je povsem samoumevno da zadeva predvaja video. in tudi v tiste programe je vlozenega par mesecev dela. pri napravi za 500,600,700€ jabolcnega izvora pa se moras vlozit za par kav in skatl cikov, da opravi tako osnovno funkcijo kot je predvajanje videa. zanimivo. se bolj zanimivo pa je to da se vam uporabnikom zdi povsem logicno da je to treba doplacat

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Stock player na mojem androidu ne predvaja mkv-jev, še manj pa podnapisov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Težko te je zadovoljiti. Zastonj dobiš ipada, potem ga pa vrneš, ker ti je škoda dati za dva kofeta.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mah jaz sem pred dobrim mesecem vzel Note 10.1 in sem izredno zadovoljen.
Niti enkrat še ni zmrznil, dela res hitro, glede filmov in podnapisov; gor sem naložil BS player, ki mi avtomatsko najde podnapise.
Baterija drži 7-8 ur ob non stop vžganem 3g itd... raketa v glavnem.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz vem ko sem za iPada iskal spodoben program, ki je ustrezal mojim zahtevam sem se namučil. Potem sem ga končno našel in sem moral najti še nekaj za Galaxy Nexus, ki sam po sebi ne zna predvajati .avi, .mkv datotek. Pred Nexusom sem ves čas imel Samsunge so imeli že sami po sebi podporo za divx. No za Nexusa sem potem našel Dice player, ki je prav tako predvajal vse kar sem dal vanj, ima tudi HW decoding ob enem pa je bil še free. Kar nisem mogel verjeti da sem na Appstoru moral plačati za program, na Play Storu pa sem program, ki ima prav tako vse potrebne funkcije dobil zastonj. Pa ne gre se za tisti dober €, ki sem ga dal za app za iPada ampak gre se za princip.

Kar se pa tiče tablic, sem pred kratkim tudi sam iskal tablico, ker je začel HP Touchpad kar dobro laagati in na vidiku ni bilo nobene rešitve. Že dobra 4 leta sem na Android telefonih in sem začel gledati Android tablice, ampak nisem našel nič pametnega. Galaxy Tab 2 je štekal kot sam hudič ko sem ga probal, Asus-i so delovali dokaj OK ampak mi niso bili nič posebnega, Acer me tudi ni navdušil tako sem potem nekje zvohal rabljenega iPada 2 in sem ga vzel. Dela tekoče, do zdaj se še ni usul ima pa kdaj pa kdaj kakšne težave sam s sabo,tako da brez napak ni pa tudi kakšna stvar mu še manjka ampak OK, ker ga uporabljam zgolj za brskanje, kakšno igro in glasbo je OK. Kakšno shranjevanje dokumentov na različne konce pa postane kar zamudno delo... V prihodnosti vem da bom vzel Nexus 10, ker je poezija. Že Galaxy Nexus je poezija v primerjavi z Galaxy S3, ki ga imam sedaj.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
O razlogih, zakaj je za android več aplikacij zastonj, je že bilo veliko napisanega, zato ne bi o tem tukaj. Velja pa pravilo, da je večina takšnjih aplikacij slabših od iOS alternativ, ki niti niso vedno plačljive. Konkretno so vsi ti zastonj appi, slabši od OPlayerja. Vsaj zame, ker večina (nisem probal vseh) ne zna predvajati preko smb, ali ftp. Karje za mene deal breaker. Ker ne mislim priklaplat tablice/telefona, na računalnik, da bom gor snemal datoteke. Pa tudi škoda je prostora gor za filme, ker tablico itak uporabljam 99% doma, kjer sem na dosegu wifi.

Mi je pa zanimivo, kako ste droidfani, apple haterji, whatever, uspeli zagnati famo proti Applu. Zadnjič me je sestrična spraševala, če je res, da na iPhonu ni mogoče instalirati nobenih aplikacij?? Uporablja seveda androida. Ko sem ji razložil, da je največja razlika samo v tem, da ni mogoče uporabljati widgetov, me je pa vprašala, kaj to sploh so?
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Lepo si povzel bistvo androida.
smile-1.gif

Že na telefonu je podobno. Velikokrat potrebuje skoraj 10 sekund, da odpre imenik ali call log. Vem, da je moj trenutni telefon hardversko "podhranjen", ampak tudi na kolegovem precej močnejšem Samsungu ni bistveno drugače. Sistem si očitno velikokrat vzame čas za razmislek. Pred tem sem imel dva Windows telefona, ki sta bila hardversko še veliko bolj zadaj, ampak so osnovne funkcije vedno delale kot šus. Kakšen app se občasno iz ljubega miru sesuje, s sabo potegne še cel desktop, ki potem potrebuje spet cca. 10 sekund, da se postavi nazaj (do takrat ni na njem nič razen ozadja). Tudi na kolegovi Android tablici ni bistveno drugače. Vse skupaj me malo spominja na Windows ME (za tiste, ki se jih še spomnite).
evil.gif

Kot si sam rekel - vesel sem za vse tiste, ki jim Android dela tako, kot mora. Mene je prepričal v nasprotno, tukaj sem se odločil za iOS in trenutno mi ni niti malo žal.

Enako. Pa de ne bo kdo rekel, da so bili podghranjeni telefoni: SGS, SGS2, SGS3.

To, da se zgodi FC aplikacije, se pač zgodi. Na Androidu in na IOS. Vendarle so to računalniki. Ampak da postane neodziven sistem, da se osnovne stvari zatikajo ipd, me pa pač preveč moti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Bistvo je, da ločiš android in sranje, ki ga tlačijo gor proizvajalci. Še na vsakem android telefonu sem videl čisto svojo implementacijo imenika. Meni na HTC-ju phone aplikacija od sensa, ki ravno ne slovi po brzini, zloži imenik instantno.

Android je zame tisto, kar dobim na android telefonu in kar se na njem kolikor toliko samodejno pososdobi.

Me ne zanima, kaj je kdo po njem sral. To je, koec koncev, Googlov problem, da vsakemu k... pusti, da nekaj po svoje dela.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja ne, on edini v Sloveniji ima (je imel) ipada in ni imel kreditne kartice.

Zastonj ipad, ukradeni filmi, 5€ je pa preveč za plačat, potem je pa apple vse kriv. Verjetno tudi baterijo polni samo v službi.

In potem omenjajo neke principe. Kakšne principe? Roparske?

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Konkretno so vsi ti zastonj appi, slabši od OPlayerja. Vsaj zame, ker večina (nisem probal vseh) ne zna predvajati preko smb, ali ftp. Karje za mene deal breaker. Ker ne mislim priklaplat tablice/telefona, na računalnik, da bom gor snemal datoteke. Pa tudi škoda je prostora gor za filme, ker tablico itak uporabljam 99% doma, kjer sem na dosegu wifi.
:

Glej, ogromna razlika je v načinu razmišlanja. Android je linux in na linuxu preprosto zmountaš share in je problem rešen v vseh aplikacijah. Sicer pa znajo aplikacije tudi same direktno dostopat, recimo bsplayer je že tak, če ti ne najdeš.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Glej, ogromna razlika je v načinu razmišlanja. Android je linux in na linuxu preprosto zmountaš share in je problem rešen v vseh aplikacijah.

In kako to storiš brez roota?

Citat:
Sicer pa znajo aplikacije tudi same direktno dostopat, recimo bsplayer je že tak, če ti ne najdeš.

Nisem niti resno iskal. Na hitro sem jih par pregledal, ko me je kolega spraševal kako naj predvaja avi na telefonu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Glej, ogromna razlika je v načinu razmišlanja. Android je linux in na linuxu preprosto zmountaš share in je problem rešen v vseh aplikacijah.

In kako to storiš brez roota?

Kupiš napravo, ki ima cifs modul že v kernelu in uporabiš konzolo
tongue-1.gif

Citat:

Citat:
Sicer pa znajo aplikacije tudi same direktno dostopat, recimo bsplayer je že tak, če ti ne najdeš.

Nisem niti resno iskal. Na hitro sem jih par pregledal, ko me je kolega spraševal kako naj predvaja avi na telefonu.

Kaj pol pišeš pol romana o prednostih IOSa, če teh prednosti ni?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kupiš napravo, ki ima cifs modul že v kernelu in uporabiš konzolo
tongue-1.gif
Daj ti to razloži moji sestrični, ki je predkratkm zvedela, da njen telefon podpira widgete.

Citat:

Kaj pol pišeš pol romana o prednostih IOSa, če teh prednosti ni?

Če pa v temi o iPadu ne smem pisati o iPadu potem pa res ne vem, kje lahko. Jaz se ostalih temih izogibam komentiranja problemov, ki jih imajo uporabniki s svojimi androidi. Če pa še tukaj ne smem pisati pa bolje, da se iz opisa foruma omakne iOS. Jaz se pa bom z alterja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Težko te je zadovoljiti. Zastonj dobiš ipada, potem ga pa vrneš, ker ti je škoda dati za dva kofeta.

da imas mozgansko kapaciteto omejeno, si ze vec krat dokazal. zdaj pa idi lepo pocasi nazaj brat, kdo je napisal da je dobil zastojn ipada

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
doto ti pa nisi nobene referenca za delit mnenje kaj je vredu in kaj ne. ker tebi ce bi apple drek zamotal v celofan bi bilo mega super. jaz sem znal napisat kaj je super na iosu in kaj me moti, ti in tebi podobni verniki niste sposobni spustit iz sebe ene kritike, ker da je z iosom kaj narobe, se ne govori, ker vedno vse dela. to je kot neki kodeks pri vas. poglej si malo nazaj. film z cudovito reklamo gor in vam se zdi to povsem ok!? in potem se blesave primerjave da so placljivi video playerji na ios boljsi kot tisti zastojn na androidu. tudi ce so, vseeno znajo tadrugi opravljat bistvo: predvajat vse zive formate in to s podnapisi. ce pa nima zraven miljon nastavitev, pa to samo tebe briga, ker vidis v tem blazno prednost in opravicilo zakaj si moral dodatno placat za osnovno funkcionalnost masine za 500€

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Mi je pa zanimivo, kako ste droidfani, apple haterji, whatever, uspeli zagnati famo proti Applu. Zadnjič me je sestrična spraševala, če je res, da na iPhonu ni mogoče instalirati nobenih aplikacij?? Uporablja seveda androida. Ko sem ji razložil, da je največja razlika samo v tem, da ni mogoče uporabljati widgetov, me je pa vprašala, kaj to sploh so?
bonk.gif

ce imas ti butasto sestricno smo zdaj mi krivi?