Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Lepo si povzel bistvo androida.
Že na telefonu je podobno. Velikokrat potrebuje skoraj 10 sekund, da odpre imenik ali call log. Vem, da je moj trenutni telefon hardversko "podhranjen", ampak tudi na kolegovem precej močnejšem Samsungu ni bistveno drugače. Sistem si očitno velikokrat vzame čas za razmislek. Pred tem sem imel dva Windows telefona, ki sta bila hardversko še veliko bolj zadaj, ampak so osnovne funkcije vedno delale kot šus. Kakšen app se občasno iz ljubega miru sesuje, s sabo potegne še cel desktop, ki potem potrebuje spet cca. 10 sekund, da se postavi nazaj (do takrat ni na njem nič razen ozadja). Tudi na kolegovi Android tablici ni bistveno drugače. Vse skupaj me malo spominja na Windows ME (za tiste, ki se jih še spomnite).
Kot si sam rekel - vesel sem za vse tiste, ki jim Android dela tako, kot mora. Mene je prepričal v nasprotno, tukaj sem se odločil za iOS in trenutno mi ni niti malo žal.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Bistvo je, da ločiš android in sranje, ki ga tlačijo gor proizvajalci. Še na vsakem android telefonu sem videl čisto svojo implementacijo imenika. Meni na HTC-ju phone aplikacija od sensa, ki ravno ne slovi po brzini, zloži imenik instantno.
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Konkretno so vsi ti zastonj appi, slabši od OPlayerja. Vsaj zame, ker večina (nisem probal vseh) ne zna predvajati preko smb, ali ftp. Karje za mene deal breaker. Ker ne mislim priklaplat tablice/telefona, na računalnik, da bom gor snemal datoteke. Pa tudi škoda je prostora gor za filme, ker tablico itak uporabljam 99% doma, kjer sem na dosegu wifi.
:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Glej, ogromna razlika je v načinu razmišlanja. Android je linux in na linuxu preprosto zmountaš share in je problem rešen v vseh aplikacijah.
Citat:
Sicer pa znajo aplikacije tudi same direktno dostopat, recimo bsplayer je že tak, če ti ne najdeš.
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Glej, ogromna razlika je v načinu razmišlanja. Android je linux in na linuxu preprosto zmountaš share in je problem rešen v vseh aplikacijah.
In kako to storiš brez roota?
Citat:
Citat:
Sicer pa znajo aplikacije tudi same direktno dostopat, recimo bsplayer je že tak, če ti ne najdeš.
Nisem niti resno iskal. Na hitro sem jih par pregledal, ko me je kolega spraševal kako naj predvaja avi na telefonu.
Daj ti to razloži moji sestrični, ki je predkratkm zvedela, da njen telefon podpira widgete.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kupiš napravo, ki ima cifs modul že v kernelu in uporabiš konzolo
Citat:
Kaj pol pišeš pol romana o prednostih IOSa, če teh prednosti ni?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Težko te je zadovoljiti. Zastonj dobiš ipada, potem ga pa vrneš, ker ti je škoda dati za dva kofeta.
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Mi je pa zanimivo, kako ste droidfani, apple haterji, whatever, uspeli zagnati famo proti Applu. Zadnjič me je sestrična spraševala, če je res, da na iPhonu ni mogoče instalirati nobenih aplikacij?? Uporablja seveda androida. Ko sem ji razložil, da je največja razlika samo v tem, da ni mogoče uporabljati widgetov, me je pa vprašala, kaj to sploh so?