Prijaviš se za kuharja in se qrčiš ker smrdiš vsak dan po pohanju ali praženi čebuli.
Ja sej morda zivijo v enaki zablodi kot ti in so sedaj sok doziveli. Neprijetno.Ko bodo padale granate bodo lepo doma na toplem, ne v jarkih, ker naša vojska se že od dneva nič bolj ali manj uspešno usposablja za mir.
Kakšni zablodi? Vsako leto dobimo pozitivno oceno za delovanje v miru.Ja sej morda zivijo v enaki zablodi kot ti in so sedaj sok doziveli. Neprijetno.
Sončke je mamica previla zjutraj in nardila toplega griseka, da malega mucija ne bo zebčkalo ?Evo, še ena dobra novica za slovensko vojsko! Fantje se znajo postavit zase!!!
Slovenska vojska
Ja sej to. S pismom mami pač ne bi reševal izzivov v službi.Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim
Pol si ze nadizurjen ce ga tkole pWnas.Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim
In zjutraj si pozdravil Tita in vedel si kdo si ti in kdo je sovrag (s tem so te filali od vrtca dalje, tudi z disciplino v "družbenem redu"), tako da ti tudi nebi bilo problem it na fronto in se tam borit in umret. Pa vemo da kljub enaki vzgoji, ko je enkrat padel tisti bistveni del "ideala", je bila JNA samo še senca sebe.Lahko rečem da se ne spomnim kdaj sem se tako zabaval kot ob branju anonimke. Oni so utrujeni … sam sem bil 3 mesece tako zjeban zvečer da sem zaspal v 10 sekundah in se zbudil zjutraj natanko tako kot sem se ulegel. 5 mesecev smo zvečer glancali škornje po podplatih. Jebali so me ker sem pri deklamiranju stražarskih dužnosti rekel “stražarskih pasova” namesto “pasa”. In še imam zgodbic … Ampak mamica je bla 800 km daleč. Dole zemlja, gore nebo, oj Pirote bog te jebo!
Edina avtoriteta je baba. Vojska je peechkin dim...
SITNO <001>
Adejnoga srat no. Bogi revčki so delal sklece v vojski, neogreti....škandal.Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim
Dokazal bi, da rabiš več avtoritete, vendar da se znaš postaviti za stvar (tudi če v danem trenutku ni prava)Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim
Taki so skrete pucal z zobno ščetko.Dokazal bi, da rabiš več avtoritete, vendar da se znaš postaviti za stvar (tudi če v danem trenutku ni prava)
Oni so pa dokazali da so .... pi_ke? Taki so naslednjič čistil skret, brez rokavičk, pa tudi brez ščetk. in če ni bil čist so še sklece delali tam. Brez rokavičk.
Ja, ko bo zagustilo boste prevzeli zadevo vi ki zares razumete stvar.In zjutraj si pozdravil Tita in vedel si kdo si ti in kdo je sovrag (s tem so te filali od vrtca dalje, tudi z disciplino v "družbenem redu"), tako da ti tudi nebi bilo problem it na fronto in se tam borit in umret. Pa vemo da kljub enaki vzgoji, ko je enkrat padel tisti bistveni del "ideala", je bila JNA samo še senca sebe.
Danes ima mladina (rojeni leta 2000 dalje) pa kaj? Ni ideala, ni sovražnika, ne poznajo niti discipline. Glede na vse ne moreš pričakovat da bo en za minimalca delal 8h/dan, pri tem pa mu bodo jasno kršene osnovne pravice delavcev. Seveda to ni vojska za vojno. Upam da je jasno, da je v sloveniji mogoče res za vojno usposobljenih (pripravljenih) <1000 vojakov, ostalo se samo svaljka po vojašnicah ker nimajo drugam ali pa grejejo svoj ledersitz na višjih stolčkih. Če/ko bo res vojna bodo za orožje prijeli drugi, ne tile ki sedaj nočejo sklec delat.
Bolj kot kritika sončkov je mogoče to kritika vojske kot take in je boljša debata da se tole ukine oz. zmanjša na minimum ker je itak BZ.