iPad Mini

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, če bi droid fanom (Linux je VSE zastonj, vse je GNU, razvijalci naj delajo zastonj, ti imperialisti ti taki, remember) dali plačljive verzije brez reklam, zastonjske pa omejene z reklamami in podobno navlako bi Goole Play zamrl oz. umrl.
Izgleda, da s(m)o jabloljubci vseeno bolj razumna rasa...
To, da pa imam na droid napravi (četudi z ICS) zunanjo SD kartico samo za multimedijo je pa
stupid-1.gif
. Kaj mi pomaga 1 GB internega pomnilnika, 8 GB drugonivojskega pomnilnika in microSD do 32 GB, če pa je za aplikacije namenjeno samo slabe 8 GB?
Na 16 GB jablofonu ali jablotablici lahko uporabim ves prostor za nameščanje aplikacij. Oba tipa naprav se, kot je že SJTV1 rekel, občasno sesujeta. Samo jabolčne naprave se poberejo ASAP, droid naprave pa pol ure premišljujejo kaj in kako bi...
Pa čisto smo off, ker ste droidfani zopet zasmetili temo, namenjeno mini iPad-u. Še zadnje dejstvo. Tablice s primerljivo resolucijo (tako ogrizki kot robotki) kot velikostjo in zmogljivostmi so tudi cenovno dokaj izenačene...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Odstranitev youtube appa je pa najboljša stvar iOS 6. Mi je šlo pošteno na jetra, da so se vse povezave na youtube odpirale v posebni aplikaciji in te je vrglo iz browserja. Sedaj se lepo video predvaja v safariju. Pa še v nasprotju z androidom, dela predvajanje v ozadju.

Tako je.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
poglej si malo nazaj. film z cudovito reklamo gor in vam se zdi to povsem ok!?

Če si tako škrt, da ti je dati 4eur preveč, je pač na voljo verzija z reklamami. Vsake,u svoje. Za mene podpora za podnapise ni v prvem planu. Bolj so mi pomembni drugi faktorji. Zato prefiriram GoodPlayerja.

Tak ekosistem, kjer se da kaj zaslužiti, je pač vabljiv za resne razvijalce, ki se s tem preživljajo. S tem ponavadi pride tudi kvaliteta. Jaz pač ne zaupam zastonj aplikaciji, za katero ni jasno, kako jo avtorji monetizirajo. Ponavadi pač velja pravilo, če za nekaj ne plačaš, potem nisi stranka, ampak si ti produkt, ki se prodaja. Ali se prodajajo oglasi, ali pa kaj drugega.

Če sem kje napisal, da je iOS brez napak, bi prosil za citat, ker se tega ne spomnim.

Komentarjev glede sestrične pa ne bom komentiral, ker se ne želim spuščati na tvoj nivo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in opravicilo zakaj si moral dodatno placat za osnovno funkcionalnost masine za 500€

Predvajanje filmov na tablici je osnovna funkcionalnost? Meni osebno je se 46" plazma skoraj premajhna in niti ne pomislim, da bi to bila osnovna funkcionalnost tablice ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Itak smo zašli da peče....

Tudi Microsoft preverja appse in tak je prav.Tukaj me prav čudi, kak se množijo appsi v google playu in s tem tudi trojanci in virusi.Kvaliteta vsaj polovice appsov pa je verjetno vprašljiva...
Tudi s poceni androidi si google koplje jamo.Večina uporabnikov ni zadovoljnih, ker je stvar prešvoh za nove verzije androida, dela slabo, šteka... Pa tudi na flagshipih android včasih ne deluje OK in to bo pomojem z leti prevagalo, da bo folk raje šel na wp8 oz. na iOS, sploh če ga bodo v kratkem grafično predelali še na lockscreenu in na namizju.

iOSu manjka tisti srednji zaslon,ki ga ima wp8, med lockscreenom in namizjem z appsi.Zaslon, ki bi mel bližnjice do vsega, kar si uporabnik želi in določena obvestila oz. ta bi bila kar na lockscreenu.Ne vem kaj apple tak dolgo čaka.Pa Scotta so odpustili z mesta programske grafike, tak da more bit nekaj novega v planu.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in opravicilo zakaj si moral dodatno placat za osnovno funkcionalnost masine za 500€

Predvajanje filmov na tablici je osnovna funkcionalnost? Meni osebno je se 46" plazma skoraj premajhna in niti ne pomislim, da bi to bila osnovna funkcionalnost tablice ...

Ja je, ena izmed njih! 3/4 telefonov in tablic danes zna predvajti filme. Boš nosil 46" plazmo s sabo na službeno pot ali pa multimedijski predvajalnik in upal, da boš imel v hotelski sobi spodoben TV? Če pa pogledamo iz drugega zornega kota, a se tablice ne da priključiti na TV? Ampak za to še vedno mora tablica znati predvajati filem da ga lahko potem na TV pogledaš
bonk.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na 10" se da čisto kul kak filmček pogledati za moj okus, 7" pa mi je definitivno premalo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Ja je, ena izmed njih! 3/4 telefonov in tablic danes zna predvajti filme. Boš nosil 46" plazmo s sabo na službeno pot ali pa multimedijski predvajalnik in upal, da boš imel v hotelski sobi spodoben TV? Če pa pogledamo iz drugega zornega kota, a se tablice ne da priključiti na TV? Ampak za to še vedno mora tablica znati predvajati filem da ga lahko potem na TV pogledaš
bonk.gif

Kdo pa je rekel, da ni mozno gledati... ampak da je to osnovna funkcija, pa nisem vedel
hysterical-1.gif
...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tablica je pa meni super za kratkočasenje na dopustu, recimo za na plažo malo muzike, kak film..., prenosnik se skrije zaradi priročnosti in avtonomije tablice.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Tablica je pa meni super za kratkočasenje na dopustu, recimo za na plažo malo muzike, kak film..., prenosnik se skrije zaradi priročnosti in avtonomije tablice.

Na plazo ne nosim takih zadev (se telefon marsikdaj ne) ... Prehitro dobijo noge
smile-1.gif
... pa se polno svinjarije (pesek, mivka,...) se hitro nabere... Ampak OK ... vsak bo zase vedel kdaj, kje in kako uporablja tovrstne zadeve ...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hodim na tak dopust, da imam privat pomol (z el. vtikačem) čez cesto
wink-1.gif

Pa še WIFI vleče iz lastnikove gostilne na plažo - nebesa
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Vsak dan na vlaku par ur... filmi so definitivno osnovna funkcionalnost tablice
smile-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, če bi droid fanom (Linux je VSE zastonj, vse je GNU, razvijalci naj delajo zastonj, ti imperialisti ti taki, remember) dali plačljive verzije brez reklam, zastonjske pa omejene z reklamami in podobno navlako bi Goole Play zamrl oz. umrl.
Izgleda, da s(m)o jabloljubci vseeno bolj razumna rasa...
če hočem razviti aplikacijo za iOS moram imeti tako Maca, iPhone/iPad pa me takoj pride 2000 €.

Medtem kot aplikacije Android je možno sprogramirati na Macu, Linuxu ali WIndowsih. Tukaj je začetni strošek le telefon za testiranje. Najmanjši strošek 200 €.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

To, da pa imam na droid napravi (četudi z ICS) zunanjo SD kartico samo za multimedijo je pa
stupid-1.gif
. Kaj mi pomaga 1 GB internega pomnilnika, 8 GB drugonivojskega pomnilnika in microSD do 32 GB, če pa je za aplikacije namenjeno samo slabe 8 GB?

Kdo pri vragu pa ti je natrobil, da se aplikacij ne da poinstalirat na SD kartico?? In kdo da je 32G maximum? Kot kaže ti je adroid daleeč tuja zadeva.