iPad Mini

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Se boljsa varianta je da kupis recimo GoodPlayer in kar preko wifija nameces filme na iPad.
smile-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Aha, hvala za hiter odgovor
smile-1.gif
A podnapise se pa 100% da uturit zraven?? pri tej aplikaciji recimo.

Kupujem tablico da jo bom imel za brskat po netu doma na kavču, more bit res dober ekran, ne pretežka, zato mi je najbolj padel v oči ta novi iPad. Ko bi ga vzel sabo bi ga pa uporabljal za gledanje filmov....zato je dovolj zgolj wi-fi verzija...

Mogoče pride v poštev še kaka druga tablica? Malo sem gledal Asusov PadPhone, tam je pa zraven še telefon
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ce bi rad imel lagodno zivljenje , pozabi na ipad mini in kupi nexus 7. se precej cenejsi je

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
si probal kdaj opravit na ipadu to kar on zeli? brez itunes, brez đejbrejkanja, brez plačljvih programov?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ce je problem tistih 0,89 € (po novem) naj pac pocaka, ko bo kaksen od programckov free. Jb na ipadu definitivno ne potrebujes (ce ti ni problem dat par eur na mesec). Tisti, ki ipad jb-ka, ga samo zaradi instaliusa. Nexusa 7 se nisem imel cas sprobati, ipad pa je cisto dobra zadeva (ok cena - ce imas, kupis).

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Od vseh ki sem jih jaz probal me je najbolj preprical GoodPlayer. Lahko nastavljas tudi kodiranje podnapisov, da ti normalno prikazuje sumnike, kar drugi programi niso imeli pa sem jih probal malo morje.

Drugace pa moj glas za Nexus 7 in kaksen Dice player. Je free in predvaja vse zivo, nexus pa zato ker je bolj odprt,imas na njemu tudi slovenscino, je ekstremno hiter (tu ipad nima vec prednosti) pa se cenejsi je.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Pri nas majo Nexus 7 v Comshopu in Mercatorju kolko sem do zdaj zasledil.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz sem dal cca. 10 EUR in na iOS naložil:
- FileBrowser (brskanje lokalno in po drugih računalnikih preko WiFi, tudi kopiranje, lahko pozabiš na crappy iTunes)
- Air Video (streamanje video posnetkov iz drugih računalnikov preko WiFi, delajo tudi slovenski podnapisi)
- viPlay (predvajanje video posnetkov neApple formata - npr. avi, mkv in ostali - lokalno na tablici, gre tudi preko mreže, delajo slovenski podnapisi)
Tako je zadeva postala povsem enakopraven član v domačem omrežju med ostalimi Windows mašinami.

Za nakup tablice sem se odločal skoraj leto, "prešlatal" vse možno in na koncu vzel Appla kljub temu, da sem bil prej Apple-hater. Deluje namreč veliko bolj gladko od kateregakoli Androida (ja, tudi "ta hudega" Samsunga sem probal). To se vidi tudi, ko iste strani naložiš v native Safariju in v dodatno nameščenem Chromu / Dolphinu. V Safariju se skrolajo neprimerljivo bolj gladko kot v drugih dveh. To, da je zaklenjen verjetno čisto drži, ampak ne pogrešam nobene od milijona in pol nastavitev, ki so sicer na voljo v Androidu, pa jih nikoli (na telefonu) nisem potreboval. Vse stvari se dajo popolnoma lepo naredit, je pa res, da se je treba nekoliko navadit koncepta iOS-a.

Vsake oči imajo svojega malarja, poskusi obe varianti, pa boš videl.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Tudi sam če bi kupoval tablico (kar jo bom po vsej verjetnosti v kraktkem), bi kupil Applovo tablico.

Tale Mini iPad mi je tako preprosto všeč, oblika in velikost sta prava. Tudi specifikacije so več kot dovolj (moti me morda edino to, ker nima retine ekrana).

Na testu imam trenutno že 3 tedne Samsung Galaxy Tab 2, 10.1 in lahko povem edino to, da je zame ta Android "malo" pod pričakovanji. Ne rečem, da je sam sistem slab, daleč od tega. Sistem ti omogoča mali miljon nastavitev in prilagoditve. Motijo me predvsem aplikacije za Android, ki so TAKO NESTABILNE, da ne moreš verjet. Več krat se razne igrice (kupljene v Google Playu, ali pa Free) kar same od sebe ustavijo in ven iz igrice meče. Enako se dogaja z raznimi programi (recimo navigacija) - kar zmrzne med vožnjo). Tudi ko ga recimo ponovno zaženem, mi takoj ob vnosu PIN kode napiše: "Ta in ta aplikacija se je ustavila" in pritisnem na OK in se nič ne zgodi (wtf??? kdo pa jo je sploh zagnal in zakaj se je ustavila???).

No...potem če nadaljujem. Vesel sem bil, da bom lahko na tablici uporabljal word in excell (za službene namene). Gor sem že imel nameščen nek Polaris, ki ti omogoča pregled in urejanje word in excell datoteke. Ko sem 1 excell datoteko odprt (velikost nekje 300kb), mi jo je odpiralo 10 sekund. Ko sem samo 1 podatek popravil v tej tabeli (recimo v novo vrstico dodal številko 1) in vse skupaj shranil - mi je več kot minuto pisalo na zaslonu: "Shranjujem..."! ???? Ker sem mislil, da je šlo trenutno za neko napako, sem vajo ponovil in štel, koliko sekund potrebuje in preštel sem do 84 sekund
smile-1.gif
torej toliko časa potrebuje, da shrani spremenjen dokument (in to samo 1 črko). Shranjujem pa na sam pomnilnik tablice in ne upam si predstavljat, kako bi bilo v primeru, da bi podatke shranjeval na MMC kartico.

Ker sem videl, da je ta program Polaris, katerega sem prejel v samem sistemu dolg, sem pobral free Quick office, da stestiram še ta program. In ta sploh ni delal
smile-1.gif

Naložil sem si tudi T2 aplikacijo in gledal TV preko kanalov - med šaltanjem kanalov je aplikacija zmrznila več krat in niti nisem mogu na namizje pridet ampak sem moral čakat, da se po nekaj minutah T2 aplikacija "odmrzne" in sama naprava se je resetirala
smile-1.gif

Lahko bi nadaljeval, vendar nima smisla. Dal sem si več krat možnost, in se "silil", da bi mi Android bil všeč, vendar ni šlo.

Mislim, da smo vsi razumeli, kaj želim povedat in roko na srce, to se dogaja na večini Android napravah (imel 2 meseca Galaxy S3, sedaj 3 tedne Tablico 2, kolega ima tablico 1 in ima iste težave, ampak se ne ukvarja s tem). Tisti pa, ki nima teh težav, sem vesel za njega in ga razumem, zakaj ima tablico Androdi.

Mene je do sedaj prepričal samo Apple (tako s svojim iPhonom kot tudi tablico) in bom po vsej verjetnosti nabavil belega minija
smile-1.gif

Zato bi definitivno vzel Appla, saj je delovanje samega sistema in aplikacij čisto drugačno od Androida.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
jaz pa bom povedal to, kar se ni noben apple uporabnik, ker pri applu itak vedno vse dela: aplikacije so se mi sesuvale!
shocked-1.gif
jap, cista resnica.
drugace pa ko primerjate apple z androidom, primerjajte androida od 4.1 dalje. Ker ta verzija je naredila android konkretno stabilnejsi in bolj gladki. nexus je ze iz trgovine ven na 4.1, ostali bodo kmalu sledili

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ti nisi neka refenca .. konec koncev si tud gesel pa tega ne znaš nastavit, pol so pa tudi tam drugi krivi
evil.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Lepo si povzel bistvo androida.
smile-1.gif

Že na telefonu je podobno. Velikokrat potrebuje skoraj 10 sekund, da odpre imenik ali call log. Vem, da je moj trenutni telefon hardversko "podhranjen", ampak tudi na kolegovem precej močnejšem Samsungu ni bistveno drugače. Sistem si očitno velikokrat vzame čas za razmislek. Pred tem sem imel dva Windows telefona, ki sta bila hardversko še veliko bolj zadaj, ampak so osnovne funkcije vedno delale kot šus. Kakšen app se občasno iz ljubega miru sesuje, s sabo potegne še cel desktop, ki potem potrebuje spet cca. 10 sekund, da se postavi nazaj (do takrat ni na njem nič razen ozadja). Tudi na kolegovi Android tablici ni bistveno drugače. Vse skupaj me malo spominja na Windows ME (za tiste, ki se jih še spomnite).
evil.gif

Kot si sam rekel - vesel sem za vse tiste, ki jim Android dela tako, kot mora. Mene je prepričal v nasprotno, tukaj sem se odločil za iOS in trenutno mi ni niti malo žal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bistvo je, da ločiš android in sranje, ki ga tlačijo gor proizvajalci. Še na vsakem android telefonu sem videl čisto svojo implementacijo imenika. Meni na HTC-ju phone aplikacija od sensa, ki ravno ne slovi po brzini, zloži imenik instantno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
polek tega eni primerjajo kitajska android jajca za 50€ in high end naprave za 500€. v smislu saj android je android.
post od slicka me ze spomnija na to. verjtno ima kako android jajcko od telefona za 20€ in pricakuje taksno delovanje kot na ajfonu.
primerjajte primerljivo. v tem primeru nexus 7 in ipad mini.