Tudi sam če bi kupoval tablico (kar jo bom po vsej verjetnosti v kraktkem), bi kupil Applovo tablico.
Tale Mini iPad mi je tako preprosto všeč, oblika in velikost sta prava. Tudi specifikacije so več kot dovolj (moti me morda edino to, ker nima retine ekrana).
Na testu imam trenutno že 3 tedne Samsung Galaxy Tab 2, 10.1 in lahko povem edino to, da je zame ta Android "malo" pod pričakovanji. Ne rečem, da je sam sistem slab, daleč od tega. Sistem ti omogoča mali miljon nastavitev in prilagoditve. Motijo me predvsem aplikacije za Android, ki so TAKO NESTABILNE, da ne moreš verjet. Več krat se razne igrice (kupljene v Google Playu, ali pa Free) kar same od sebe ustavijo in ven iz igrice meče. Enako se dogaja z raznimi programi (recimo navigacija) - kar zmrzne med vožnjo). Tudi ko ga recimo ponovno zaženem, mi takoj ob vnosu PIN kode napiše: "Ta in ta aplikacija se je ustavila" in pritisnem na OK in se nič ne zgodi (wtf??? kdo pa jo je sploh zagnal in zakaj se je ustavila???).
No...potem če nadaljujem. Vesel sem bil, da bom lahko na tablici uporabljal word in excell (za službene namene). Gor sem že imel nameščen nek Polaris, ki ti omogoča pregled in urejanje word in excell datoteke. Ko sem 1 excell datoteko odprt (velikost nekje 300kb), mi jo je odpiralo 10 sekund. Ko sem samo 1 podatek popravil v tej tabeli (recimo v novo vrstico dodal številko 1) in vse skupaj shranil - mi je več kot minuto pisalo na zaslonu: "Shranjujem..."! ???? Ker sem mislil, da je šlo trenutno za neko napako, sem vajo ponovil in štel, koliko sekund potrebuje in preštel sem do 84 sekund
torej toliko časa potrebuje, da shrani spremenjen dokument (in to samo 1 črko). Shranjujem pa na sam pomnilnik tablice in ne upam si predstavljat, kako bi bilo v primeru, da bi podatke shranjeval na MMC kartico.
Ker sem videl, da je ta program Polaris, katerega sem prejel v samem sistemu dolg, sem pobral free Quick office, da stestiram še ta program. In ta sploh ni delal
Naložil sem si tudi T2 aplikacijo in gledal TV preko kanalov - med šaltanjem kanalov je aplikacija zmrznila več krat in niti nisem mogu na namizje pridet ampak sem moral čakat, da se po nekaj minutah T2 aplikacija "odmrzne" in sama naprava se je resetirala
Lahko bi nadaljeval, vendar nima smisla. Dal sem si več krat možnost, in se "silil", da bi mi Android bil všeč, vendar ni šlo.
Mislim, da smo vsi razumeli, kaj želim povedat in roko na srce, to se dogaja na večini Android napravah (imel 2 meseca Galaxy S3, sedaj 3 tedne Tablico 2, kolega ima tablico 1 in ima iste težave, ampak se ne ukvarja s tem). Tisti pa, ki nima teh težav, sem vesel za njega in ga razumem, zakaj ima tablico Androdi.
Mene je do sedaj prepričal samo Apple (tako s svojim iPhonom kot tudi tablico) in bom po vsej verjetnosti nabavil belega minija
Zato bi definitivno vzel Appla, saj je delovanje samega sistema in aplikacij čisto drugačno od Androida.