Jaz bom dal "balkonsko" za dopolnitev trenutne. Ob špicah proizvodnje mi manjka glih ene 800W do omejitve soglasja(jebat ga, neoptimalna postavitev), pa še malo standby porabe bajte je za rezervo. Čez par let pa še kakšno, za pokritje degradacije
Kako jo boš zvezal? Se bo uparila z obstoječim razsmernikom?Jaz bom dal "balkonsko" za dopolnitev trenutne. Ob špicah proizvodnje mi manjka glih ene 800W do omejitve soglasja(jebat ga, neoptimalna postavitev), pa še malo standby porabe bajte je za rezervo. Čez par let pa še kakšno, za pokritje degradacije
Ne še, pomladi bom nabavil.Si morda nabavil balkonsko SE?
Kot berem ja.Čisto praktično: je dodatek balkonske k obstoječi SE možen?
Z ozirom na to da si kar dobro na tekočem me zanima kolikšen bi bil izplen balkonske če bi sijalo sonce cca 7h na dan? Na tistem linku (evsvet) ki si ga enkrat prilimal tu na Alterju čitam da z balkonsko dosežejo tam cca 1,5k do 1,8k kwh. Bi v 7h prišel na polovico?Kot berem ja.
Vstekas v vticnico in srecno.
Paziti moras edino to da obe SE ne presežeta skupaj omejitve oddajanja.
Kaj pa, če je odjem manjši od proizvodnje te balkonske? Gre višek direkt v omrežje ali naredi obvod preko razsmernika?Kot berem ja.
Vstekas v vticnico in srecno.
Paziti moras edino to da obe SE ne presežeta skupaj omejitve oddajanja.
Takole samo na pogled, v enem mesecu cca 60kwh, lako napišeš kaj več kje je montirana (lega).....
Kaj so to za ene enote 1.5k do 1.8k kwh?Z ozirom na to da si kar dobro na tekočem me zanima kolikšen bi bil izplen balkonske če bi sijalo sonce cca 7h na dan? Na tistem linku (evsvet) ki si ga enkrat prilimal tu na Alterju čitam da z balkonsko dosežejo tam cca 1,5k do 1,8k kwh. Bi v 7h prišel na polovico?