Honda Civic Type S 1,4

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Lucky me... v Britofu pri Kranju končno dobil črno varianto 1,8 Type-S... no čez dva tedna pride od poševnookcev. Cena 19990 + metalik barva gratis... kar znese nekaj čez 500 €. Že tako je ta cena akcijska, tako da kaj več popusta niso hoteli dati.

Ni type S, je pa diesel in zelo dobro ohranjena s slovenske obale
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5092023&show=1

Tako, za razmislek
smile-1.gif

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Lucky me... v Britofu pri Kranju končno dobil črno varianto 1,8 Type-S... no čez dva tedna pride od poševnookcev. Cena 19990 + metalik barva gratis... kar znese nekaj čez 500 €. Že tako je ta cena akcijska, tako da kaj več popusta niso hoteli dati.

Mislim, za model v poslavljanju pa držijo ceno. Ni čudno, da prodaja Hond v Sloveniji pada hitreje kot Kozmusovo kladivo.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:

Holzwagnarji lajajo, karavana gre dalje
aplauz.gif

Torej si dobil tisto črno/rjavo metalik varianto. Res huda barva. Cena res da ni nizka, ampak ti ne bo žal. Sem si dotični avto lastil skoraj dve leti in mi ga je kar malo žal, čeprav je accord precej solidna tolažba
grin1.gif
.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
No ni črno rjava, ampak kristalno črna perla... oznaka je NH-731P. Zgleda, da je bila že naročena ta varianta barve in ker bo seveda takoj prodana, so mi metalik dali gratis.

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
KSZ

Ampak ceno pa drži madona. Nova je 19 ali 20, 4 leta stara pa še vedno dobro polovico.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Za 21k€ pa dobiš citroena C5.

Dejansko nas vsi po vrsti ropajo pri belem dnevu.

pozabil dodat. Civic 1.4 v Nemčiji stane 11.500€ pri nas pa več kot 15k€.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ko bi bila ta Honda vsaj kolikor toliko dobro opremljena, ne pa da lahko za 20k o kakšnem xenononu,usnju,naviju,bt-ju samo sanjaš, povrhu vsega pa bo čez par mesecev zastarel model, ker pride nova na trg. Motor pa ima tako ali tako že zdaj zastarel.

Sorry, samo tale nakup je pa res epic fail.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
1.8 Bencinarja imam 4 leto. za sabo imam prevoženh 130k km. Od tega 60% avtocesta.

Plusi:
+ za moje pojme eden najboljših menjalnikov
+ poraba (moj rekord 500km + 200 km avtocesta -> 5.7l/100km). Trenutno 8.3l (mestna voznja 90%)
+ avto potegne zadost dovolj takrat ko je to treba (v casu, ko je prisel ven ta motor, ni blo konkurencnega. 2006 TSIja se ni bilo)
+ prostornost (velik prtljaznik, zlozljivi sedezi v 2 smereh)
+ ketna

Pa še minusi:
- glasnost motorja pri 4500 rpm. (začuda je pri 5000 tišji
smile-1.gif

- uradni servisi so porazni in dragi (MB Avtocomerc) -> po garanciji ga vozim privat
- v garanciji sem menjal (servo, 2x neko vzmet pri sklopki, ročna zavora - serijska napaka)
- cena (takrat ko sem kupoval so se obnašali kot da je avto zlat, ali kupujem najmanj ferarrija - dobenih popustov)
- (ugotovitve pri kolegu : volanski obroč zrabljen po 60k km. Luščenje barve z ročice menjalnika in ročne)

PS. Ko sem kupoval avto sem gledal še za A3. V tistem času so imeli le piškave 1.6 in 2.0 FSI motorje. Ne pozabit, da je to hondin motor iz leta 2006.

PS2. Doben ni omenil "emisij". naj nekdo malo razišče kolko ima kateri motor....in kako vpliva to na performance.

Nov motor: 150ps
308569278132955537412111.jpg

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
20k za tole Hondo je rop pri belem dnevu.
crazy1.gif

Rop je za mene, ko o mi 2007 za A3 sportbacka
- 1.6FSI
- kromirane strešne letve
- potovalni rač.
- električne sprednje šipe

naračunali 25k
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.431
1.430
113
20 jurjev za ta avto je čista neumnost. S starimi hondami nima veliko skupnega. Angleži so uspeli pošteno zjebat kakovost izdelave. 1.8 motor je sicer odličen glede porabe saj pri mrtvoudni vožnji dejansko pije kot dizel. Ko pritisneš gas se zadeva seveda spremeni, poleg tega pa nekih zmogljivosti praktično ni. S težavo boš držal tempo s polovico sodobnih povprečnih dizelašev na naših cestah. Slovenski servisi so zanič, ne znajo niti poravnat NOVEGA avta ki vleče v eno stran. Po njihovem je to znotraj tovarniških toleranc oz. posledica 'kot britev natančnega krmiljenja...' V enem letu pušiš 40procentov nabavne vrednosti, saj ga za višjo ceno ne prodaš prej kot v par mesecih.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
S težavo boš držal tempo s polovico sodobnih povprečnih dizelašev na naših cestah.
Mislim, da ni dizlaša s 140ps, s katerim s tem motorjem nebi mogel držati tempa. (izejma je hondin dizel)
Citat:

Slovenski servisi so zanič, ne znajo niti poravnat NOVEGA avta ki vleče v eno stran. Po njihovem je to znotraj tovarniških toleranc oz. posledica 'kot britev natančnega krmiljenja...' V enem letu pušiš 40procentov nabavne vrednosti, saj ga za višjo ceno ne prodaš prej kot v par mesecih.

resnica

Nazadnje urejeno:

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ko bi bila ta Honda vsaj kolikor toliko dobro opremljena, ne pa da lahko za 20k o kakšnem xenononu,usnju,naviju,bt-ju samo sanjaš, povrhu vsega pa bo čez par mesecev zastarel model, ker pride nova na trg. Motor pa ima tako ali tako že zdaj zastarel.

Sorry, samo tale nakup je pa res epic fail.

Oprosti, ampak kje pa za 20 jurjev dobiš xenon, usnje, navi, BT?

Avto sicer nima usnja, ima pa z alkantaro obrobljene sedeže (ne klopce), športno podvozje, 17 col platišča, dual klimo, PDC, tempomat, športne obrobe odbijačev in pragov, v usnje oblečen športni multifunkcijski volan, ogrevana in zložljiva stranska ogledala, senzor za dež, USB, iPod priključek, 6 vreč, ABS, ESP, ASR, alarm, meglenke... najsi bo zaenkrat dovolj, da mi poveš, koliko stane golf ali A3 s takšno opremo. Zraven pa prištej še tvoje xenonke, usnje, navigacijo in BT. Seveda s takšnim motorjem, ki čez 5 let (kolikor je zunaj hondin 1.8) ne bo "zastarel". Primerjave z raznimi kiami ipd. me ne zanimajo
wink-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Najbrž si gledal rabljene honde.... natanko taka, kot jo bom kupil jaz, stane 23650 €, model 1,4 pa 21590 oz. 22690 €, odvisno od menjalnika. Preverjeno na uradni nemški hondini strani.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj ne rabi imeti vsega naštetega, vsaj nekaj od tega bi pa lahko imela za takšno ceno. Sam sem imel recimo nagledanega Golfa 1.4 TSI Highline 160hp, xenona sicer ni imel, je pa imel DSG (nekaj za kar še pri Hondi itak niso slišali), RNS310 navi, BT, LED zadnje luči, 18 col, Alcantara sedeže in to celo cele, ne samo obrobljene plus vse ostalo kar si naštel pri hondi, edino za poklopna ogledala in alarm nisem prepričan.

Cena bi pa bila natanko 20k eur. Novo Astro recimo dobiš za 20k tudi tako naloženo da je kar hudo in to z 1.4 turbo 180hp.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Citat:
Najbrž si gledal rabljene honde.... natanko taka, kot jo bom kupil jaz, stane 23650 €, model 1,4 pa 21590 oz. 22690 €, odvisno od menjalnika. Preverjeno na uradni nemški hondini strani.

Nova 1.4, kakšna je pa oprema pa ti nevem povedat.
Lahko ti sliko iz revije prilepim.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Saj ne rabi imeti vsega naštetega, vsaj nekaj od tega bi pa lahko imela za takšno ceno. Sam sem imel recimo nagledanega Golfa 1.4 TSI Highline 160hp, xenona sicer ni imel, je pa imel DSG (nekaj za kar še pri Hondi itak niso slišali), RNS310 navi, BT, LED zadnje luči, 18 col, Alcantara sedeže in to celo cele, ne samo obrobljene plus vse ostalo kar si naštel pri hondi, edino za poklopna ogledala in alarm nisem prepričan.

Cena bi pa bila natanko 20k eur. Novo Astro recimo dobiš za 20k tudi tako naloženo da je kar hudo in to z 1.4 turbo 180hp.

Po servisih smo kar dosti slišali o DSG-ju.
evil.gif

Sicer pa VW kupuje menjalnike ( mislim da od Getraga ), medtem ko pa Honda izdeluje svoje. Tako, da o tem kaj kdo lahko naredi ne bi razpravljali.

Ne vem vendar kar sem jaz gledal sploh ni bilo velike razlike med Civicom ali ostalimi. Če upoštevamo dolgoročno vzdržljivost ( veriga) in če ni kakšnih napak , ter če upoštevamo še ceno rabljenega vozila potem postane šel realna računica. Glede na to, da so motorji precej varčni se še tu nekaj privarčuje. Ko sevse to da na tehtnico potem je zanimivo.

Sicer pa se strinjam, vsi ti avti so predragi, medtem ko je še politika posameznega uvoznika lahko samosvoja in doda še nekaj.