Honda Civic Type S 1,4

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Moje vprašanje je bilo, če je kdo lastnik takega avta in če je, kako je zadovoljen z njim, v praksi ne samo v teoriji.... Eden ali dva sta bila lastnika, še dva pa sta prevozila samo par km z njim.
Kakšna pa je zate potem impresivna oprema? Mogoče avtopilot? Oprema, ki jo ima S-type, je zame čisto dovolj. Kot prvo me je pritegnila oblika. Saj je nekako tako kot pri ženskah, najprej te pritegne zunanjost, karakter pa ima itak vsaka drugačen.
grims-1.gif

In povsod je tako, 100 ljudi, 100 okusov. In pa... kupujem jo za svoj denar.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Moje vprašanje je bilo, če je kdo lastnik takega avta in če je, kako je zadovoljen z njim, v praksi ne samo v teoriji.... Eden ali dva sta bila lastnika, še dva pa sta prevozila samo par km z njim.
Kakšna pa je zate potem impresivna oprema? Mogoče avtopilot? Oprema, ki jo ima S-type, je zame čisto dovolj. Kot prvo me je pritegnila oblika. Saj je nekako tako kot pri ženskah, najprej te pritegne zunanjost, karakter pa ima itak vsaka drugačen.
grims-1.gif

In povsod je tako, 100 ljudi, 100 okusov. In pa... kupujem jo za svoj denar.

...in ne bo ti žal. Vsaj ne boš skoz po servisih... Pa še dobro jo boš prodal, ko boš prodajal...
wink-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Res je gospod scorpion, kupuješ za svoj denar in me čisto nič ne briga, kaj boš kupil. Če pa razgališ svoje namene na znanem forumu in ostali veselo komentiramo ter mogoče "kdo" celo ne deli simpatij s tvojo izbiro, tudi trmasto prepričevanje nevernikov verjetno ni na mestu. Če si tako prepričan v nakup, zakaj torej vprašanje na forumu?

"Impresivna" oprema: beri prispevek uporabnika cizy. Če že omenjaš avtopilota: dodaj še usnjene sedeže
crazy1.gif
.

Vzporednice med avti in ženskami jaz žal tukaj ne vidim. Pa srečno vožnjo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
puste človeku da si je kupi kar mu je všeč in mu privoščite to
ž

Vsekakor mu privoščim. Tudi sam imam rariteto za odločno preveč denarja.

Sem kupil pa mi nikoli ni žal.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Moje vprašanje zato, ker me je zanimalo, kako so zadovoljni lastniki take honde, ne pa, kako nelastniki hvalijo ostale znamke in pluvajo čez nekaj, o čemer so samo prebrali ali slišali. In prepričan v nakup sem bil še preden sem tukaj postavil vprašnje.
Bom pa poročal, kako se kaj pelje, ko jo dobim.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Type S je pri 1.8 bil bolj oskubljen kot Sport. Pomoje to velja še zdaj az 1.4.
Jaz sem dal linke za Sport.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Če se ne motim govorimo zdaj o 1.8 mašini, ki jo je avtor teme nabavil. Zato je višja cena, ki pa ni upravičena, zato Hodna svoj imidž zelo dobro prodaja.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Type S je res bolj oskubljen od Sport variante.
bonk.gif
Edino kar mu fali, so še dvoja vrata in sredinski naslon za roko zadaj.

Drugače pa ima usnjen volan, dodatna visokotonca, športne sedeže, 17-feltne, dvoobmočno avtomatsko klimo, športne stranske obrobe, kar Sport varianta nima.
Razlika med S-type 1,4 in 1.8 pa je v velikosti platišč, seveda mašini in usnjenem volanu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:

Razlika med S-type 1,4 in 1.8 pa je v velikosti platišč, seveda mašini in usnjenem volanu.

Pa kaj se ti hecaš? Novi avto za 16.000€( v razredu kjer se začnejo pri konkurenci cene pri 12.500€) v letu 2011 pa nima usnjenega volana. Ne morem verjeti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Lahko verjameš, da ima na polno opremljene Astra za 21k€ zadnje šajbe za na roko gnat?
Pa da Mercedes in BMW nimata isofixa serijsko v avtih za 100k€?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Še sreča, da nimam 100.000 eur za nakup novega Mercedesa ali BMW.

Opel pa je bil z opremo vedno škrt. Se spomnim Aster(Kadetov) in Vecter. ki so imele opremo isto kot Yugoti(pa vsi vemo kakšno opremo so imeli Yugoti). S tem ko je novi Yugo stal parkrat manj kot astra ( to je bila generacija vozil tam okrog 1990-1992). Pa Opli so bili znani,da so imeli vsi iste armaturke (števce in stikala) od opel astre prek opel vectre do calibre in omege. Pri Oplu verjetno še zdaj žalujejo za vsako serijsko vgrajeno klimo, ker vedo da jim tega pred 20 leti ni bilo potrebno.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Type S. vsaj takrat, ko sem jaz kupil Sport (2007) ni imel:
- senzorjev za dež
- meglenk
- tempomata
- 2 vrata manj in posledično ni imel "magic seatov"
- (mogoče še česa)

bil je 2 jurja cenejši.

Zgleda, da se vsako leto spreminja.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Lahko verjameš, da ima na polno opremljene Astra za 21k€ zadnje šajbe za na roko gnat?
Pa da Mercedes in BMW nimata isofixa serijsko v avtih za 100k€?

...pa da se DS4 ne da zadnjih sip niti spustit? Ne rocno in ne elektricno?
wink-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Da dodam še sam (upam da konstruktivno) mnenje:
žena je lastnica Honde Civic 1.4 5 vrat (še verzija s 83KM) od leta 2006, avto bo torej naslednji teden star 5 let, z današnjim dnem je števec pokazal 80k km.
V tem času z avtom ni bilo nobene težave, le v garanciji (po parih mesecih) so zamenjali prestavno ročico (plastika se je začela gulit) in zadnje luči (ob večjem nalivu so se malenkost rosile).
Povprečna poraba goriva je 6,75 litra, avto ima 6 prestav, z njim se da lepo vozit tudi 140 ali 150 km/h. Motor je za tak avto sicer preslaboten, ampak za normalno uporabo čisto zadostuje, je pa klasičen problem npr. vrhniški klanec.
Ravnokar smo se vrnili s potepanja po Krasu in sem po avtocesti normalno sledil koloni na prehitevalnem pasu. Avto je za svojih 4,24 metra presenetljivo prostoren in upam si trdit, da ima med avti primerljive dolžine največ prostora tako na zadnji klopi kot tudi v prtljažniku.
Malo je zamere le slabi barvi (sprednja havba je kar dosti popikana od kamnov, delno verjetno tudi zato, ker ima velik naklon), pa podvozje je dokaj trdo (različica Sport in poltoga zadnja prema). Drugih zamer pa ni.

Pa še beseda ali dve o ceni:
leta 2006 je prišla honda Civic 1.4 Sport 4,5 mio SIT oz. 19.100 €. Takrat je bil v ožjem izboru še Opel Astra 1.6 115KM 5 vrat (približno enaka cena), Seat Leon 1.9 TDI Stylance (tudi enaka cena) in Citroen C4 (približno enaka cena). Honda Civic je imela takrat za ta denar razen malo bolj slabotnega motorja daleč največ opreme, bil je to takrat celo eden izmed redkih avtov, ki je imel ESP brez doplačila. In pa oblika se je obdržala vse do današnjega dne, pa moram reči, da je še vedno atraktivna (subjektivno mnenje seveda).

Časi pa se seveda spreminjajo, recesija je naredila svoje, aktualni Civic je tik pred koncem svojega življenjskega cikla, konkurenca pa za enak denar ponuja (tudi) več. Če bi se sam zagledal v Civica, bi razmislil o 1.8 bencinski različici, je pa res da je bila 5 let nazaj v podobni dilemi tudi žena, pa sva se nato odločila za 1.4 motor. Razlike je bilo tudi takrat 2k €, pa še žena ni imela nič bonifikacije in bi bilo vsako leto kasko + obvezno cca. 1k € dražje, torej v prvih treh letih nabavna vrednost + razlika v zavarovanju = 5k €.

Če imaš pa še kakšno vprašanje pa kar izvoli.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: