Honda Civic Type S 1,4

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
URL]

evo slike

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Bi rekel, da je to veleprodajna cena, ker je napisano z 31,8 % rabatom. Ampak desno kjer je tekst je pa še ena cena... 16790. Kaj točno piše, se pa ne da prebrati, ker ni ostra slika.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Slika je zanič. 16790 je redna cena. Popusta(rabata) je 31,8% kar znese 11500€. To je maloprodajna cena.
Revija je Autozaitung z dne 22.6.11.

Lp

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
samo meni se res zdi cena 20.000€ za model, ki se poslavlja previsoka cena. Za podoben denar mogoče 1000 € več dobiš Toyoto Auris HSD pa imaš kompletno opremo pa še tehnološko zelo in avto. Pa manjšo porabo pa možnost vožnje samo na elektriko in tako naprej in naprej. Jaz na tvojem mestu nebi niti približno kupoval Honde z "zastarelo" tehnologijo.

TOYOTA AURIS HSD

Verjetno pa še dajo kak popust.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Zakaj se ti pravzaprav tako obremenjuješ s tem, kaj je pameten nakup? Bi se potemtakem morali vsi voziti v istih avtomobilih? Avtorju teme je bil tak avto, kot ga je kupil všeč. Pa če se ti na glavo postaviš s tvojimi golfi in spački. Povej še, koliko bo ta citroen vreden čez 5 let in koliko civic.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glede na to, da je DS4 na trgu mesec ali dva ti bolj težko povem koliko bo vreden čez 5 let, se ti ne zdi? Eni pa očitno res niste pri zdravi pameti, da sprašujete takšna vprašanja.
bonk.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Glede na to, da je DS4 na trgu mesec ali dva ti bolj težko povem koliko bo vreden čez 5 let, se ti ne zdi? Eni pa očitno res niste pri zdravi pameti, da sprašujete takšna vprašanja.
bonk.gif

Ponavadi rabljenim Citroenom cena strmoglavi, to je pomembno, če prodajaš avto čez nekaj let.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
URL]

evo slike

Ma ja, iz oglasa je razbrati, da v Nemčiji radikalno znižujejo ceno ostarelemu modelu, ker je novi že blizu. Pri nas jih bodo pa verjetno prodajali po 20k in več vse dokler ne bo novi Civic že v salonu, potem bodo pa na stare dali kakega jurja popusta. Ali pa mogoče le "specialno ponudbo" - metalik farbo vam šenkamo, kolk smo fajn.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nevem, ampak če primerjaš enake letnike z C4 (prejšnjim modelom, kar spet ni najbolj merodajno), je razlike tam 3-4k v prid Civica. je pa bilo vsaj toliko tudi razlike pri nakupni ceni novega, če ne še več v prid Citroena. Pri tem DS4 pa v 5 letih že toliko itak dobiš noter na porabi če delaš recimo cca. 20k na leto, če več pa še prej.

Zastonj se trudiš to Hondo opravičevati kot dober nakup, ker to preprosto ni.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
A ti si že vozil tega "en mesec" zunaj DS4, da veš toliko o porabi in prihrankih v zvezi s tem? Se pravi če civic pije 5,7 do 9, ima tale DS4 porabo 3,7 do 7. Impresivno. Dodatni stroški pri vzdrževanju turbo dizla napram NA bencinarju so seveda zanemarljivi. Hkrati je 140 konjev v hondi skrajno počasnih, medtem ko je 112 francoskih best buy.

Dobro pustimo to. Torej na podlagi tvojega (in še nekaterih tukaj gor) strokovnega mnenja smo ugotovili, da civic ne upraviči svoje cene. Kako je recimo z A3, ki je od primerljivega civica dražji 5 jurjev in prav tako v odhodu?

Pa če še vedno ne veš, kaj želim povedat, naj ti bo v pomoč oguljeni stavek 100 ljudi 100 čudi, ergo zakaj se obremenjevati s takšnimi zadevami. Vsak bo kupil tisto kar njemu paše in, pazi to, s svojim dnarjem.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
A ti si že vozil tega "en mesec" zunaj DS4, da veš toliko o porabi in prihrankih v zvezi s tem? Se pravi če civic pije 5,7 do 9, ima tale DS4 porabo 3,7 do 7. Impresivno.

Nevem kaj je to tako impresivnega pri modernem turbo-dizlu? Spodnji meji sta že malo extrem pri obeh avtih, ampak kakorkoli obrneš, povprečje je pri Citroenu vsaj 2l manjše. V neke posebne kalkulacije stroškov vzdrževanja se ne mislim spuščati, ker je za to tukaj 5 let garancije pri Citroenu, koliko je pri Hondi nevem. Pri rednem servisu dvomim, da je omembe vredna razlika v ceni.

Sicer pa nihče ni napisal, da je Honidnih 140 konjev skrajno počasnih, sem napisal samo, da ni noben presežek, prav tako kot ni DS4 z tem motorjem, da se z obema lepo normalno dinamično voziti in b.p prehitevati, ampak kakšnega večjega veselja ne bo ne od enega ne od drugega avta, ko boš pohodil stopalko za plin.

Pa pustimo zdaj Citroena, da ne bo kdo mislil, da me daje sindrom značkarja, poglej si še recimo tole;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3638239&show=1

Audija pa tukaj tako ali tako ni smiselno primerjati, ker gre za premium znamko, katera pač ima svojo ceno.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Hondo jebe japonski jen ki se v primerjavi z € krepi

Kaj ima to veze? Cetudi je precej delov z Japonske, je precej narejenega tudi v VB. Sestavljajo pa jih itak v Veliki Britaniji

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
No ma zase vem, da bo naslednji avto DEFINITIVNO bencinski turbinec z do 177 konjskimi mocmi
smile-1.gif

Poraba je pa itak odvisna od tega, kako tezko nogo ima posameznik ... pa naj bo to Alfa ali Opel
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Saj ne rabi imeti vsega naštetega, vsaj nekaj od tega bi pa lahko imela za takšno ceno. Sam sem imel recimo nagledanega Golfa 1.4 TSI Highline 160hp, xenona sicer ni imel, je pa imel DSG (nekaj za kar še pri Hondi itak niso slišali), RNS310 navi, BT, LED zadnje luči, 18 col, Alcantara sedeže in to celo cele, ne samo obrobljene plus vse ostalo kar si naštel pri hondi, edino za poklopna ogledala in alarm nisem prepričan.

Cena bi pa bila natanko 20k eur. Novo Astro recimo dobiš za 20k tudi tako naloženo da je kar hudo in to z 1.4 turbo 180hp.

Manji popravek, gre se za 1.6 Turbo motor in sem tudi jaz razmišljal zakaj si avtor teme ne ogleda nove Astre, ki za to ceno nudi tudl flexride podvozje, xenon, LED dnevne luči, usnje, nekatere imajo tudi veliko navigacijo pa kaj ti še jaz vem. Pa meni osebno je tudi veliko lepša od Civica.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
A ti si že vozil tega "en mesec" zunaj DS4, da veš toliko o porabi in prihrankih v zvezi s tem? Se pravi če civic pije 5,7 do 9, ima tale DS4 porabo 3,7 do 7. Impresivno.

Nevem kaj je to tako impresivnega pri modernem turbo-dizlu? Spodnji meji sta že malo extrem pri obeh avtih, ampak kakorkoli obrneš, povprečje je pri Citroenu vsaj 2l manjše. V neke posebne kalkulacije stroškov vzdrževanja se ne mislim spuščati, ker je za to tukaj 5 let garancije pri Citroenu, koliko je pri Hondi nevem. Pri rednem servisu dvomim, da je omembe vredna razlika v ceni.

Sicer pa nihče ni napisal, da je Honidnih 140 konjev skrajno počasnih, sem napisal samo, da ni noben presežek, prav tako kot ni DS4 z tem motorjem, da se z obema lepo normalno dinamično voziti in b.p prehitevati, ampak kakšnega večjega veselja ne bo ne od enega ne od drugega avta, ko boš pohodil stopalko za plin.

Pa pustimo zdaj Citroena, da ne bo kdo mislil, da me daje sindrom značkarja, poglej si še recimo tole;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3638239&show=1

Audija pa tukaj tako ali tako ni smiselno primerjati, ker gre za premium znamko, katera pač ima svojo ceno.

Pa, da jim jeb**** mater, zadnje šipe so pa še vedno roštilj. Nič jasno, avto nabit z opremo, potem pa zadaj roštilj, ko v stoenki.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Tale Honda Civic za 20.000 EUR je pa res izjemno draga. Človek mora biti res zaljubljen v to znamko, da je pripravljen (v recesijskih časih!) pljunit toliko denarja za... odhajajoči model golfovega razreda z nič kaj impresivno opremo?! Poleg iSomething privržencev, ki slepo kupijo vse, kar pride na trg, imamo očitno tudi H privržence. Honda misli namesto nas, nam ni potrebno.

Vozil takle avto s tem motorjem cca 500-600 km. Saj motor ni slab, kaj več pa ne. Notranjost - na začetku šok, potem se privadiš. Vseeno pa bi raje imel kaj bolj podobnega Golfu. I must be getting old!
crazy1.gif

Ko bi vsaj govorili o premium znamki, bi še nekako lahko upravičili nakup. Sklepam, da ima kupec iz te teme denarja preveč in bo avto tako tali tako menjal čez kako leto ali dve.