Honda Civic Type S 1,4

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ko bi bila ta Honda vsaj kolikor toliko dobro opremljena, ne pa da lahko za 20k o kakšnem xenononu,usnju,naviju,bt-ju samo sanjaš, povrhu vsega pa bo čez par mesecev zastarel model, ker pride nova na trg. Motor pa ima tako ali tako že zdaj zastarel.

Sorry, samo tale nakup je pa res epic fail.

Oprosti, ampak kje pa za 20 jurjev dobiš xenon, usnje, navi, BT?

Avto sicer nima usnja, ima pa z alkantaro obrobljene sedeže (ne klopce), športno podvozje, 17 col platišča, dual klimo, PDC, tempomat, športne obrobe odbijačev in pragov, v usnje oblečen športni multifunkcijski volan, ogrevana in zložljiva stranska ogledala, senzor za dež, USB, iPod priključek, 6 vreč, ABS, ESP, ASR, alarm, meglenke... najsi bo zaenkrat dovolj, da mi poveš, koliko stane golf ali A3 s takšno opremo. Zraven pa prištej še tvoje xenonke, usnje, navigacijo in BT. Seveda s takšnim motorjem, ki čez 5 let (kolikor je zunaj hondin 1.8) ne bo "zastarel". Primerjave z raznimi kiami ipd. me ne zanimajo
wink-1.gif

19300€ je nov A3 sb... xenon, pdc, tempomat, 2 con klima, samo 16 col ALU, ... 300€ je boljši radio, 300€ senzora za luči in dež z notranjim samozatemnitvenim ogledalom, alarm je neuporaben. Sedež ni športen, ampak se pelje odlično... 250€ je MF volan če hočeš.-.. 4 leta garancije in pa zastarel 1.6 motor podobnih zmogljivosti kot honda.... materilai, kakovost ipd pa svetlobno leto pred hondo..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
To ti primerjaš 1.6 102 PS VAG proti 1.8 140ps? Se zajebavaš? Govorim samo za motor.

A3 1,4TSI 125ps pa je takoj 24.000€...

BTW: ne vem kolk strani še rabte, Honda jCivic e bila vedno draga. Izjema je bila samo korito 6te generacije. (bila je celo občuno ceneje kot 5G leta 92)

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
BTW: ne vem kolk strani še rabte, Honda jCivic e bila vedno draga. Izjema je bila samo korito 6te generacije. (bila je celo občuno ceneje kot 5G leta 92)
No ja, sem bolj pristaš nemških avtov, pa vendar se mi je zdela aktualna Honda Civic leta 2006 dosti ugodna, predvsem za to kar je ponujala od dodatne opreme.
Civic 1.4 sport je bil takrat 4.5 mio SIT, 1.8 Sport je bila 4.9 mio SIT, osnovni Golf 1.6 benz s klimo in ESP ter nekaj opreme (pa še vedno precej manj kot Civic) je veljal cca. 4.5 mio SIT, najbolj osnovna verzija Audija A3 1.6 benz je bila 4.9 mio SIT, Opel Astra 1.6 je bila tudi 4,5 mio SIT, Seat Leon 1.6 Stylance je bil 4,2 mio SIT...
S tem, da je bil Hondin 1.8 benz motor relativno poskočen in z dokaj solidno porabo, medtem ko je takrat imela FauVe skupina še požrešne FSI motorje in že takrat stari osnovni 1.6 benz motor, Astra pa tudi slaboten 1.6 motor s 115 KM.

Mitja155 je omenil, da je A3 Sportback svetlobna leta pred Civicom: ker sta pri hiši oba avta, lahko rečem, da je kvaliteta materialov pri A3 res boljša, tudi vozne lastnosti so boljše. Ampak A3 Sportback z 1.4 motorjem, LED paketom in zadnjimi park senzorji je prišel z vsemi možnimi popusti še vedno 23.5k €, kar pa je spet 3-4k € več kot Civic 1.8 Sport.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
To ti primerjaš 1.6 102 PS VAG proti 1.8 140ps? Se zajebavaš? Govorim samo za motor.

A3 1,4TSI 125ps pa je takoj 24.000€...

Nas je koštal 26 jurjev s popustom.

@Mito: Materiali, kakovost svetlobna leta pred hondo? Se vidi, da prodajaš audije. Povej, se še luščijo, lomijo (obvolanske ročke) in takoj spraskajo ti svetlobna leta naprednejši materiali in kakovost? Tkanina na zicih po 50t km ni več "zlizana"?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ko bi bila ta Honda vsaj kolikor toliko dobro opremljena, ne pa da lahko za 20k o kakšnem xenononu,usnju,naviju,bt-ju samo sanjaš, povrhu vsega pa bo čez par mesecev zastarel model, ker pride nova na trg. Motor pa ima tako ali tako že zdaj zastarel.

Sorry, samo tale nakup je pa res epic fail.

Oprosti, ampak kje pa za 20 jurjev dobiš xenon, usnje, navi, BT?

Avto sicer nima usnja, ima pa z alkantaro obrobljene sedeže (ne klopce), športno podvozje, 17 col platišča, dual klimo, PDC, tempomat, športne obrobe odbijačev in pragov, v usnje oblečen športni multifunkcijski volan, ogrevana in zložljiva stranska ogledala, senzor za dež, USB, iPod priključek, 6 vreč, ABS, ESP, ASR, alarm, meglenke... najsi bo zaenkrat dovolj, da mi poveš, koliko stane golf ali A3 s takšno opremo. Zraven pa prištej še tvoje xenonke, usnje, navigacijo in BT. Seveda s takšnim motorjem, ki čez 5 let (kolikor je zunaj hondin 1.8) ne bo "zastarel". Primerjave z raznimi kiami ipd. me ne zanimajo
wink-1.gif

19300€ je nov A3 sb... xenon, pdc, tempomat, 2 con klima, samo 16 col ALU, ... 300€ je boljši radio, 300€ senzora za luči in dež z notranjim samozatemnitvenim ogledalom, alarm je neuporaben. Sedež ni športen, ampak se pelje odlično... 250€ je MF volan če hočeš.-.. 4 leta garancije in pa zastarel 1.6 motor podobnih zmogljivosti kot honda.... materilai, kakovost ipd pa svetlobno leto pred hondo..

Dvomim, da ločiš dve vrsti plastike med seboj, kaj šele pa dabi ocenjeval materiale in kakovost.
Iz kakšnega materiala so ležaji na gredi? kakšni so batni obročki? Kakšna je palstika pri predalih ?

Sami strokovnjaki
frown-1.gif

Verjetno si tudi testiral legure v avtu in seveda izmeril vse dele , da napišeš kako je kaj narejeno ...????
13.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Danes sem končno dočakal svoj S-type. Vzel sem 1.8 mašino, črno barvo. Zaradi slabega vremena niti še nisem kaj dosti testiral zadeve, pa vseeno... avdio sistem oz. akustika je bolj kot ne polom, kljub 6-im zvočnikom. Tako da bom videl, če se tukaj da kaj narediti, mogoče s kakšnim equilizerjem. To se mi zdi največji minus.
Mogoče stvari, ki se pogrešajo ali so nekoliko moteče... da se z zaklepanjem avtomatsko zaprejo tudi šipe, z spreminjanjem osvetlitvije armature se istočasno spreminja tudi osvetlitev notranjosti, boljše bi bilo ločeno.
Na pogled skozi zadnjo šipo se bo treba še malo privaditi, vseeno pa je problem v dežju, saj je vidljivost skoraj nična, brisalca pa ni. Gretje zadnje šipe ni pomagalo, mogoče po pomagal premaz rain-x ali kaj podobnega.
Na splošno pa sem z vsem ostalim zadovoljen.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Na pogled skozi zadnjo šipo se bo treba še malo privaditi, vseeno pa je problem v dežju, saj je vidljivost skoraj nična, brisalca pa ni. Gretje zadnje šipe ni pomagalo, mogoče po pomagal premaz rain-x ali kaj podobnega.
Na splošno pa sem z vsem ostalim zadovoljen.

Ne skrbi, hitro se boš navadil
wink-1.gif

Prefacelift verzija ni imela teh trikov z dviganjem šip in osvetlitvijo. Mogoče se da kako preprogramirat.

Akustika ni ravno bog ve kakšna. Potrebno je tudi malce izolacije, predvsem ko vidiš umestitev zadnjih zvočnikov
stupid-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Po moje je problem slabe akustike zaradi vgrajenega radia, ki ima za štelat samo base in visoke tone. Recimo skoraj 10 let star Pioneer, ki sem ga imel do zdaj, ima veliko več nastavitev za zvok, ki je seveda neprimerno boljši.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Čestitke za nakup.

Jaz sem se ravnokar vrnil z 10-dnevnega dopusta v apartmaju in moram reči, da me je Civic pozitivno presenetil v smislu prostora.
V avto sem spravil dva res velika velika potovalna kovčka, otroški voziček Maxi Cosi s tavelikimi kolesi in košaro, 4 nahrbtnike normalne velikosti, eno veliko Leclerc vrečo s hrano, malo večjo hladilno torbo, pa še en six pack ter 12 flašk z vodo, pa v otroškem avtosedežu je sedela tamala.
shocked-1.gif

Na zadnjih sedežih je bil le spodnji del vozička (za sedežem), en velik kovček ter en nahrbtnik, vse ostalo je bilo v prtljažniku.
smile-1.gif

KTr1sk

Pripravnik
27. avg 2015
68
5
8
Kako pa je kaj naslednjik so uštimal ozvočenje, ker je na teh 2006 modelih res žalost, drugače pa poraba kljub avtomatiku je 6.6 kar je res zelo dobr, aja pa kar pogrešam da nima nobene luči zadaj na stropu nad zadnjimi sedeži morem z lučko svetit