Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To, kar si napisal o olajšanju svojcev, pa potrjuje tezo, ki jo ponavljam že ves čas: smrt bolnika prinaša olajšanje bližnjim, ne vemo pa, kaj prinaša bolniku. Morda smrt sploh ni v njegovem interesu.
Zakaj se venomer spravljaš na zdravnike ko pa ti niso jasne osnove fiziologije in neurofizologije? Ti se zmeraj ni jasno da se iz taksnega telesa nikoli vec ne "prebudi" oseba kot bi jo ti rad videl?
Pri taksni multiorganski odpovedi nadomestno delo opravljajo stroji. Možganske aktivnosti pa se zmeraj ni nikjer. Vcasih tega sploh ni bilo.
In ne obtozuj da zelijo zdravniki imeti nekaj v svojih rokah, ker je to cista nebuloza.
Dragi moj,
krivec je tudi tisti, ki morilcu porine zavestno orožje v roko. Čeprav z njim ni neposredno streljal.
Zato se nehaj sprenevedati - zdravniki so aktivno sodelovali v sodnem postopku za odklop. In na koncu so zmagali in dosegli izključitev strojev. Pika. Če ste tako sveto prepričani v svoj prav, se nehajte mevžasto obnašat, ko je treba dati "jajca na mizo" (stati za svojo odločitvijo in priznati, da ste to naredili zato, ker ste se pač tako odločili).
BTW Pri nas - v Sloveniji - je ta oblika odklopa zakonsko prepovedana. Glede na napisano na tem forumu (in demonstrirano s strani 3 zdravnikov od 3h možnih - skupaj z vsem zaklinjanjem, kako trpite, ko to gledate), me zelo zanima, koliko ljudi na ta način vsako leto nekaznovano in nezabeleženo ubijejo naši "zdravstveni delavci"....
Aja, saj res. Številk ne marate, neradi poročate, s statistiko je eno samo sranje, ker se z njo vseeno ne da tako zelo manipulirati, kot sanjajo tisti, ki o tem nič ne vedo... pa je zato pri nas raje prisotna "presoja zdravnika", ki ni "nikjer zabeležena" ... in ups.... Zgodi se zaplet, ki ga ni bilo mogoče predvideti in nekdo "slučajno" umre.
Vidim, da moram res napisati oporoko.
Tako glede navodil obnašanja "zdravstvenim delavcem", kot tudi pogojev dedovanja, s čimer zavežemo rokice dragim sorodnikom... Da ne bodo komu hodile po glavi kakšne neumnosti, v stilu "meni se to ne da več gledati", "ne maram hoditi po bonišnicah", "to mi samo žre živce", "itak z njo nič več ne bo"....
PS: Nihče vas ne sili, da to gledate. Vedno lahko greste delati kaj drugega. Glede na vrhunsko sposobnost, ki jo baje imate,.... trenutno primanjkuje še kup računalničarjev, elektrotehnikov.... in ostalih poklicev, kjer tega ni treba gledati in se spopadati s težkimi odločitvami, ki vas baje morijo dneve in noči.
Saj res - NISEM VERNA. Če odmislim to bedastočo, da se imam rada in rada živim. In da verjamem, da tudi drugi radi živijo (tudi sama imam precej sorodnikov, ki so se v največjih bolečinah in brezupu oklepali življenja - so se nam smilili, vedeli smo, da bodo itak umrli, ampak smo bili z njimi...).