No prav, povedal si kako bi ginekologi morali delati, da bi bilo zate moralno sprejemljivo. Kar se mene tiče, je to precej enako... ker v vsakem primeru ne veš, kakšni procesi so zadaj in zakaj se stvari delajo tako kot se. Kot sem ti že povedal - primarni cilj je staršem podariti zdravega otroka. Kar se mene tiče, to kadarkoli pretehta nad parimi zavrženimi zigotami. Ker opravičevanje nižjih uspešnosti umetne oploditve z verskimi načeli se mi zdi bolano.
Ne, nisi mi uspel odpreti oči
. Nobena religija mi nikoli ne bo mogla odpreti oči, ker je ravno point religije zapiranje oči. Zapletel si se v debato o umetni oploditvi, ki jo načeloma podpiraš, samo določene tehnične podrobnosti (ki so pomembne za uspešnost) ti niso všeč. Ti bi imel napredek, ki temelji na 2000 let starih in marsikje zastarelih moralnih naukih. To ni noben napredek.
Nikjer ti nisem rekel verski fanatik. Žal pa tvojih argumentov nikakor ne morem sprejemati kot popolnoma racionalnih. Določena vrata puščaš namerno zaprta svojemu razumu. Razumem, da nekateri ljudje lažje živijo tako, in dokler pustijo mene in moje bližnje na miru s svojimi idejami - to tudi toleriram. Ampak dejstvo je, da obenem sveta ne sprejemajo popolnoma takšnega kot je.
Kdo si ti, da boš nekemu paru preprečeval, da dobita svojega otroka, ki si ga tako želita, samo da bodo zadoščeno TVOJIM moralnim normam?
Kdo si ti, da boš svojcem ženske, ki je 17 let v komi in ne kaže nobenih znakov življenja preprečeval, da ji omogočijo umreti?
Kdo si ti da boš odločal o tem, ali se lahko ženska prosto odloča o svojih nosečnostih ali ne?
In potem ti meni, da bi se igral boga. Takšne stvari mi grejo na živce. V imenu - ničesar racionalnega ali logičnega, niti sočutnega ali razumevajočega - ampak v imenu nečesa fiktivnega bi se nekateri igrali bogove.
Dokler bo obstajala religija, do takrat se bodo dogajali takšni posegi v človekove pravice in dostojanstvo kot smo jim bili priča zadnje dni.
Živi po svojih moralnih normah, ampak obenem pusti tudi drugim to možnost.