Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
@Evrofil
Ko bo Ateist začel s slikanicami se mu pridruži potem pa se javi s kakim pametnim predlogom in idejo in ne takimi primitivnimi.
Me pa prav zanima kako bi spuščal dušo tvojemu bližnjemu - verjetno bi recimo svojo ženo kar takoj pobil da se revca neb matrala ob teb recimo nadalnjih 30 let. Jako kake nebluoze stresaš.
Verjemi ali ne, ja, tocno to bi naredil, ce po par mesecih (kamoli letih!) ne bi bilo izboljsanja. Ker 1) vem, da bi to hotela in 2) ker bi jaz pricakoval isto
milost od nje. Ne pa da bi zganjal zelenjavo nadalnjih XY let. Sorry, sem slab brokoli.
Sem gledal dva deda - prej močna, pokončna človeka, tedaj pa samo senci samega sebe - kako sta počasi in v mukah zaključevala svojo pot - in če bi imel možnost bi vsakemu dal daljinčka za overdose morfija v roke - izvoli, vzemi - ali pa, če bi me prosila, dal vsakemu sam inekcijo, pa naj me potem vzame Kresalova ali pa Satan. Oba sta - Katarina, se opravicujem izrazu - *****. In ce tvoj ljubi Bog slucajno obstaja, in tega ne bi hotel razumeti ko bi se jaz znasel pred njim, bi mu, tik preden bi se odprl prepad v pekel - z veseljem pljunil v obraz.
Pameten predlog in idejo sem ti pa - po TVOJEM lastnem filozofskem prepričanju - ze napisal. Če je res mrtva, in ima duso, potem je duša že v onstranstvu, če pa ni res mrtva, in je samo ujeta v telesu, ki se ne more niti zbuditi pa jo tvoj bog tako ali tako nestrpno pričajuke, in ji sam okrutnost Njegove cerkve preprečuje, da bi lahko žačela uživati svoje novo življenje z Njim.
Aja, pardon, sem pozabil na večino stare zaveze. Saj on je stara, zoprna, zameljiva in zlobna baraba, ki v resnici skoraj uživa v trlpljenju. Mislim, lepo vas prosim, se zadnjemu povozenemu psu ali macku se privosci (od)resitev, zdaj je pa eni ubogi deklici, ki je ze 17-ali-koliko-ze let v komi ne?
P.S.: Sicer pa, za vsak primer - se vedno se lahko odkrito pokesas na svoji smrtni postelji, sprejmes vase Svetega Duha, in Bog, ljubeči oče ti bo, skozi svojega sina Jezusa Kristusa, odpustil tvoje greje zaradi katerih je On umrl na križu.
Spomni se evangelija po Luki, kjer hudodelec umirajočega Kristusa prosi odpuščanja, ta pa mu reče "Resnično, povem ti: Danes boš z menoj v raju. ".
Win-win.