Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Očitno ne razumeš osnovnega problema te situacije.
Tu se ne gre za človeka, ki je v trajnem vegetativnem stanju. Strinjam se, da je popolnoma vseeno, če ostane še 20 let na mašinah. Tu se gre v prvi vrsti za svojce.
Prekleto dobro razumem situacijo. Samo rabimo dva dni, da do te faze prideš tudi ti. Iskreno čestitam, da ti je uspelo!
Da ima kup ljudi konkreten INTERES, da se nekaj naredi - da zbanaliziram: da se nekoga ubije (ok, odklopi - tu je očitno stvar debate, kaj in kako - tudi zato, ker obstajajo primeri tako na eni, kot tudi na drugi strani tanke črte življenja), ker sorodnike to samo psihično obremenjuje, cele dneve visijo v bolnišnici, pa še račune morajo plačevati. Seveda tega ne morejo narediti "lastnoročno", zato rabijo zdravnike. Ki imajo vsega skupaj (s svojci vred) tudi ... poln pisker. Potem pa imamo neko komisijo, ki zna nekaj zmeriti tako, ali pa drugače. Ki je nihče ne nadzira. Nekateri med njimi so npr. pripadniki RKC in jim vest ne dopušča, da bi izvide brali tako, ampak jih berejo samo drugače. In tako dalje in tako naprej v tem prečudovitem in idealnem svetu, ki ga baje jaz totalno nič ne razumem, ker samo filozofiram in ne znam gledati na problem.
Če bi že na začetku razumel moje naštevanje "bolnišnic, politikov in cerkva", bi prišparali cel dan brezplodne debate.... Tako smo se pa ukvarjali z "znanostjo", namesto s "prakso" odločanja o življenju ali smrti.
Mi je pa vseeno všeč, da si me prisilil napisati en zelo lep argument za nasprotnike evtanazije. Ne dvomim, da ga ne bodo spregledali...
Nazadnje urejeno: