Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.565
4.720
113
Protesti proti butastim ukrepom potekajo že leto in pol vsak petek, pa zadnje tedne tudi ob sredah. Ali si kdaj šel?
Ker kolikor se spomnim, si ti tu lepo podpiral vse vladne ukrepe in tolkel po kritikih janševe vlade, edino ko se je šlo za cepljenje tvojih otrok, si malo pogodrnjal.
Pravilno je, da se protestira pred šolami in da starši ne dajo soglasja za vrtanje po nosu in segregacijo učencev.

Tu se ne gre za zdravje otrok ali reševanje epidemije. Otroci ne zasedajo bolniških postelj.
Zakaj bi jaz protestiral, načeloma nimam težav z ukrepi, čeprav se mi mnogi zdijo neumni. Glede na situacijo v bolnicah in mrtvih me pa še toliko manj motijo ti ukrepi, ki nam še omogočajo migat in da nismo zaprti kot podgane.

"Protesti" v sredah in petkih so nekje v rangu zakaj ponavljaš nekaj in pričakuješ drugačen rezultat.

Vprašal sem te že, kako bi ti rešil popolno odpiranje družbe in situacijo v bolnicah glede na to, da že sedaj kolapsirajo pri mnogih ukrepih?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.565
4.720
113
Poročajo o prvih odkritih okuženih in razredi gredo v karanteno. Ljubljana.
Tu je del, kjer se jaz nikakor ne strinjam. Testiranje otrok bi morali opraviti še preden se družijo, kar bi pomenilo, da negativni mirno nadaljuje šolanje brez karanten. To je rešitev. Žal so mnogi starši navadna svojat, ki otrok doma ni in ne bo testirala (v šolah pa prostorsko/časovno ne morejo urediti testiranja pred druženjem), posledično so nam to sedaj prestavili v šole, kjer bo takih karanten zelo zelo veliko.

Sicer otroci po odloku v karanteno še ne smejo iti takoj. Nadaljujejo s šolanjem in se počaka na PCR test.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.464
1.923
113
Hibridno šolanje bi se lahko izvedlo z minimalno investicijo, samo če bi bila volja. Samo učitelje bi bilo potrebno opremit z nekimi BT wearable mikrofončki in namesto na tablo bi pisali v nek scratch pad ki bi bil projeciran na tablo.
Poročajo o prvih odkritih okuženih in razredi gredo v karanteno. Ljubljana.
Razredi ne gredo v karanteno dokler ni okužba potrjena s PCR.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.516
-3.581
113
Zakaj bi jaz protestiral, načeloma nimam težav z ukrepi, čeprav se mi mnogi zdijo neumni. Glede na situacijo v bolnicah in mrtvih me pa še toliko manj motijo ti ukrepi, ki nam še omogočajo migat in da nismo zaprti kot podgane.

"Protesti" v sredah in petkih so nekje v rangu zakaj ponavljaš nekaj in pričakuješ drugačen rezultat.

Vprašal sem te že, kako bi ti rešil popolno odpiranje družbe in situacijo v bolnicah glede na to, da že sedaj kolapsirajo pri mnogih ukrepih?
Sem že večkrat odgovoril in bo, še enkrat. Daj mi plačo Logarjeve, pa ti povem podrobnosti. Tudi ona ne svetuje zastonj, da so nas njena svetovanja pripeljala na prvo mestu po številu okuženih na miljon prebivalcev. Lahko pa namignem, odstop vlade in podrepniške svetovalne skupina bi bil velik prispevek k zaustavitvi virusa.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Hibridno šolanje bi se lahko izvedlo z minimalno investicijo, samo če bi bila volja. Samo učitelje bi bilo potrebno opremit z nekimi BT wearable mikrofončki in namesto na tablo bi pisali v nek scratch pad ki bi bil projeciran na tablo.

Razredi ne gredo v karanteno dokler ni okužba potrjena s PCR.
Ampak za to bi mogla nesposobna ministrca kej narest. V skor dveh letih, bi lahko mel tud vsa predavanja posneta, pa vemo kje smo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Sem že večkrat odgovoril in bo, še enkrat. Daj mi plačo Logarjeve, pa ti povem podrobnosti. Tudi ona ne svetuje zastonj, da so nas njena svetovanja pripeljala na prvo mestu po številu okuženih na miljon prebivalcev. Lahko pa namignem, odstop vlade in podrepniške svetovalne skupina bi bil velik prispevek k zaustavitvi virusa.
Nejprej predstavi svoje kompetence, potem se lahko pogovarjamo o placi. Aja sej res, ti zvis v svojmu svetu, kjer ti firma, da kes preden vedo kaksna znanja mas.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.516
-3.581
113
Tu je del, kjer se jaz nikakor ne strinjam. Testiranje otrok bi morali opraviti še preden se družijo, kar bi pomenilo, da negativni mirno nadaljuje šolanje brez karanten. To je rešitev. Žal so mnogi starši navadna svojat, ki otrok doma ni in ne bo testirala (v šolah pa prostorsko/časovno ne morejo urediti testiranja pred druženjem), posledično so nam to sedaj prestavili v šole, kjer bo takih karanten zelo zelo veliko.

Sicer otroci po odloku v karanteno še ne smejo iti takoj. Nadaljujejo s šolanjem in se počaka na PCR test.
In kakšen smisel ima testiranje potem, ko se otroci podružijo? Da nebi smeli pred šolo protestirat?
A ta, da gredo potem lahko vsi potem v karanteno? Potem bi lahko bila karantena kar v razredu?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.565
4.720
113
Torej nimaš pojma. Se bojiš, da bo Logarjeva videla tvojo rešitev in si jo prilastila? Ali pa kdo iz vlade?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Ampak za to bi mogla nesposobna ministrca kej narest. V skor dveh letih, bi lahko mel tud vsa predavanja posneta, pa vemo kje smo.
Sicer se strinjam s temle o ministrici...

Ampak mislim, da bi vsak, ki tukaj nekaj pametuje o delu učiteljev, moral najprej v učilnico za kakšen teden, mesec... Učitelji ob začetku kariere niso podpisali, da se strinjajo s snemanjem njihovega dela, da se ti posnetki predvajajo po širnem internetu, da na njih testirajo deepfake tehnologije, da jih izrezujejo in lepijo v čim bolj smešne fore, da se njihove ponesrečene izjave ali trenutki nerodnosti delijo po snapchatih, tiktokih, whatsappih, viberjih, da postanejo frišni "jazjazi" na redditu... In to bi se v deželi sončkov, kjer so samo pravice in ne dolžnosti, sploh pa ni osebne odgovornosti, takoj zgodilo.

Pa takoj, ko imaš snemanje, odpade vso discipliniranje učencev, ker si nihče ne bo privoščil morebitnih napadov staršev po tem, ko je njihovemu sončku kaj bolj ostro povedal. Kaj mislite, da so v razredih samo zagreti bodoči Zoisovi štipendisti, ki pozorno vpijajo vsako drobtino znanja in so 45 minut skupaj fokusirani samo na učitelja/-ico pred sabo?

Nisem pedagoški delavec, ampak jih imam kar nekaj med prijatelji in žlahto, in se zavedam, da je predavanje in čečkanje po tabli mogoče 20% pedagoškega dela, sploh v osnovni šoli.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.516
-3.581
113
Nejprej predstavi svoje kompetence, potem se lahko pogovarjamo o placi. Aja sej res, ti zvis v svojmu svetu, kjer ti firma, da kes preden vedo kaksna znanja mas.
Ne, živim v svetu, kjer firma da keš vladi Logarci še potem, ko so že totalno zavozili in nas spravili na prvo mesto v svetu po številu okuženih na miljon prebivalcev.
Zaenkrat smo tu po pokazanih rezultatih in kompetencah.

I

Izbrisan uporabnik 474

Noben.
Pa saj pri posilstvu tudi nobena ne umre, res pa da se v telo ne vtikuje pri obeh primerih ista stvar. Pa da je ena stvar bolj naravna kot druga.

Model, ti si že parkrat privlekel neko posilstvo v primerjavo in to v različnih temah, nedolgo nazaj si celo omenjal posilstvo deklic... Daj malo preberi za sabo, kaj pišeš. Eno je izmenjava mnenj na forumu, ti pa si zašel že malo predaleč.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.516
-3.581
113
Model, ti si že parkrat privlekel neko posilstvo v primerjavo in to v različnih temah, nedolgo nazaj si celo omenjal posilstvo deklic... Daj malo preberi za sabo, kaj pišeš. Eno je izmenjava mnenj na forumu, ti pa si zašel že malo predaleč.
To si ti malo zamešal. Nism js tisti, ki bi zagovarjal posege v telo pod prisilo. Ampak js temu nasprotujem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.650
6.411
113
To si zdaj čudno napisal, kot da zaradi boja proti trenutni vladi zanalašč nagajate pri zaustavitvi virusa.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.565
4.720
113
Niti najmanj. Logarca in Janša nista neumna, in dobro vesta, kako bi zabremzala epidemijo. Ampak je njun interes, da to sranje čimdlje traja.
Torej tvoja rešitev je? Poln kufer imam glasnih mirsijev in podobnih, ki znate samo pljuvat, da je vse zanič, konkretne rešitve pa niste sposobni dat za ničesar.

Vsem nam je jasno, da je vlada in postavljena stroka delala marsikaj narobe in še vedno dela. Ampak bolnice so nabite z večino anticepilcev trenutno, kar odžira mnogo zdravstvenih storitev celi Sloveniji. Da ne omenim še drugih segmentov. Vi vpijete naj se vse sprosti, ker se ne bi testirali, ne bi naredili nič glede epidemije, ste samo vi in vaša svoboda. Druge rešitve ne vidite kot do, da spustimo vse z vajeti, pokopljemo vse, ki sami niso sposobni preživeti (bolnice ne bi zapirale programov, torej bi reševale le nekaj % Covid bolnikov, ostali so doma) in čez pol leta do enega leta bi bili prekuženi in rešeni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Torej tvoja rešitev je? Poln kufer imam glasnih mirsijev in podobnih, ki znate samo pljuvat, da je vse zanič, konkretne rešitve pa niste sposobni dat za ničesar.

Vsem nam je jasno, da je vlada in postavljena stroka delala marsikaj narobe in še vedno dela. Ampak bolnice so nabite z večino anticepilcev trenutno, kar odžira mnogo zdravstvenih storitev celi Sloveniji. Da ne omenim še drugih segmentov. Vi vpijete naj se vse sprosti, ker se ne bi testirali, ne bi naredili nič glede epidemije, ste samo vi in vaša svoboda. Druge rešitve ne vidite kot do, da spustimo vse z vajeti, pokopljemo vse, ki sami niso sposobni preživeti (bolnice ne bi zapirale programov, torej bi reševale le nekaj % Covid bolnikov, ostali so doma) in čez pol leta do enega leta bi bili prekuženi in rešeni.

Če smo ontopci, po nobenem od kazalnikov statistike testiranje otrok v šolah ne bo spremenilo stanja v bolnišnicah. Skratka ukrepi so tipa "škodit ne more" in "ne morejo nam očitat da nismo nič naredili" dejansko je pa vse to vaginin dim.

Če analiziramo dalje s stališča vlade je jasno zakaj se daje tak ukrep. Nebi nikjer omenjal naci sistema propagande ampak tole je šolski primer. Narediš nekaj malenkostnega kar sproži odziv na določenem delu populacije, ta del populacije se na nek način angažira in upre, ostalemu delu populacije jih predstaviš kot krvice za vso stanje in uvedeš neko splošno neželjeno zadevo. V konkretnem primeru je samotestiranje šolarjev samo uvod v zaprtje šol, krvici bodo pa starši ki sedaj nočejo da se otroci samotestirajo v šolah, pa učitelji in ravnatelji ki niso sposbni izvajat ukrepov. Tu sploh ni pomembno ali imajo prav ali ne, ali so malenkostni ali ne .. pač krivi so za ostali večinski del populacije in ko se bodo zaprle šole bodo grešni kozli. Da gre dejansko za šolski primer goebels delovanja poznan iz naci nemčije noben sploh ne vidi. Res mi je žal da moram to tu omenjat, ampak gre samo za en tipičen primer delovanja na tak način.