Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.965
9.502
113
Glej zakon je da je osnovna obvezna. Zdaj ali se popalcka 3x na teden pred spanjem oz. v šoli zjutraj. Ali pa od doma .

Kaj je tu za ne razumet.
Jap, se pravi na podlagi nezakonitega odloka mal težko prepoveš otrokom vstop v šolo..... Nikol niso vsi normalni, to je dejstvo. Je bilo zadost časa zakonsko uredit zadeve, pa jih niso. Lani se je štrikal, blo je novo, bla je kriza, dons tole ni več novo in je štrikanje nesprejemljivo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.564
4.720
113
Jap, se pravi na podlagi nezakonitega odloka mal težko prepoveš otrokom vstop v šolo..... Nikol niso vsi normalni, to je dejstvo. Je bilo zadost časa zakonsko uredit zadeve, pa jih niso. Lani se je štrikal, blo je novo, bla je kriza, dons tole ni več novo in je štrikanje nesprejemljivo.
Zakonsko ne morejo narediti ničesar, ker ne pride sprememba čez parlament. Odgovorni politiki bi v tem primeru odstopili, nova vlada ima dovolj večine, da transparentno uredi zakone in pelje epidemijo s pravo stroko na čelu naprej.

Mokre sanje, vem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.965
9.502
113
S temle se ravno ne strinjam. Koliko je bilo poizkusov spravit ZNB skozi? Če se ne motim samo en poizkus, ZNB bi lepo pripravili, ga uskladili z ustavnim sodiščem in tako dalje in naprej in potem ne bi mela opozicija jajc zadeve minirat. Če lohk spravijo skozi ustavnega sodnika, bi pa še ZNB. Mislim da so v ustavnega sodnika vložili več energije, kot v trenutno najbolj krvavo potreben zakon v zgodovini.

Nazadnje urejeno:
  • Žalosti me
  • Všeč mi je
Reactions: SamSvoj in sousis

damirj

Guru
9. maj 2012
5.323
2.425
113
To o zakonih je mogoče tudi res, ampak spisat dober zakon je eno, sprejetje le-tega pa čisto nekaj drugega. Poleg tega sprejemanje nekega splošnega zakona bi bilo v trenutni situaciji lahko slabo, če se zadeve kot vidiš, lahko zelo hitro spreminjajo. Mislim da nobena država ni sposobna sprejeti nek tak ultra zahteven zakon v doglednem času, verjtno bo tele zadeve s covidom prej konec, kot bo takšen zakon sprejet. Zato se to rešuje z odloki.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.990
11.118
113
Po rtv slo en komentar ki pokaže pravo bedo posameznikov - že tu n alaterju par glasnih pacijentov pa potem misliš da jih je 50%.:
Kot pričakovano samotestiranje normalno poteka. Spet se je dajalo preveč pomena in medijske pozornosti redkim posameznikom, ki so proti.

• Všeč mi je
Reactions: ynos in Jabe

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.965
9.502
113
To o zakonih je mogoče tudi res, ampak spisat dober zakon je eno, sprejetje le-tega pa čisto nekaj drugega. Poleg tega sprejemanje nekega splošnega zakona bi bilo v trenutni situaciji lahko slabo, če se zadeve kot vidiš, lahko zelo hitro spreminjajo. Mislim da nobena država ni sposobna sprejeti nek tak ultra zahteven zakon v doglednem času, verjtno bo tele zadeve s covidom prej konec, kot bo takšen zakon sprejet. Zato se to rešuje z odloki.
Ja, z odloki. Sam odlok mora imeti zadaj zakon.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

damirj

Guru
9. maj 2012
5.323
2.425
113
Tako je, saj zakon načeloma imamo, ugibam da nek zelo splošen, kajti če bi bil zelo podroben, potem bi odlokov ne potrebovali.

Osnovna razlika med zakonom in podzakonskim aktom, kot je odlok, je v tem, da zakon sprejme zakonodajna veja oblasti (parlament), odlok pa izvršna veja oblasti (vlada). Če zakon ureja pravice in obveznosti državljanov, odlok ureja zgolj podrobnosti, kot sta številčno ovrednotenje zakonskih določb ali njihova neposredna izvedba, pojasnjuje Ude. Pri tem opozarja, da jasne razmejitve, kaj bi moralo biti v zakonu in kaj v odloku, ni.

19. jul 2007
2.883
1.611
113
Po rtv slo en komentar ki pokaže pravo bedo posameznikov - že tu n alaterju par glasnih pacijentov pa potem misliš da jih je 50%.:
Kot pričakovano samotestiranje normalno poteka. Spet se je dajalo preveč pomena in medijske pozornosti redkim posameznikom, ki so proti.
Na žalost so ti redki medijski posamezniki nesorazmerno razporejeni tudi v medijski srenji, zato tudi takšna pozornost temu.

Ujel na Val202 anticepilske blodnje o testiranju, kako se 5-letniki niso sposobni samotestirati (mimogrede, 5-letniki ne hodijo v OŠ), in potem blodnje Nataše Pirc Musar, da testi itak niso namenjeni mlajšim od dvanajstih let.

Jasno je navedeno da lahko 12-let in starejši samostojno izvajajo test, da pa naj mlajši od 12 let opravljajo test pod nadzorstvom odrasle osebe (ni potrebno da je zdrastveni kader ampak je navedeno da mora biti odrasla oseba). Identična navodila so bila podana šolam. Otroci naj sami opravijo test, učitelji pa naj bodo prisotni.

Vidim, da kar razsaja sindrom, da se pravniki (Andraž Teršek, Nataša Pirc Musar) neizmerno spoznajo na vse, predvsem na medicino in epidemiologijo.

Tukaj sem se spomnil na izjavo sodnika Boštjana M. Zupančiča. Ko sem jo slišal, se mi je zdela nedostojno vulgarna za sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice, sedaj ko gledam, kaj se dogaja pri nas, ja pa kar opis stanja. "Vem za konkretne primere ljudi, ki so bili retardirani in so naredili pravno fakulteto, ker jih nihče ni vprašal, koliko je dva in dva. Potem so takrat na isti način prihajali skozi pravosodni izpit."

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.965
9.502
113
Tako je, saj zakon načeloma imamo, ugibam da nek zelo splošen, kajti če bi bil zelo podroben, potem bi odlokov ne potrebovali.

Imamo v bistvenem delu neustavnega. V tem je vsa težava.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Nejprej predstavi svoje kompetence, potem se lahko pogovarjamo o placi. Aja sej res, ti zvis v svojmu svetu, kjer ti firma, da kes preden vedo kaksna znanja mas.
Ah daj ga no srat.
To da mirsi ni kompetenten za take stvari je jasno, kot tudi nisva ne jaz ne ti in še kdo drug tle na tabli.

Ampak. Žalostno je, da je trenutna stroka dokazala da je še manj kompetentna kot nekateri tukaj. Ali to, ali pa res zgolj lajajo po nareku janezka in jemljejo plačilo za to ter posledično škodujejo celotnemu narodu.
Kaj je huje, pa sam presodi :)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Če se vam zdi tole testiranje otrok tako potrebno, zakaj niste otrok testirali sami že spomladi (kolikor je bilo šole), pa od septembra naprej?
Pravilno, da se starši uprejo zlorabi otrok v politične namene.
kdo pa pravi, da nismo testitali otrok nonstop? če jih ti nisi, niti ne testiraš sebe, ti povem, da ti nisi vsa država, kot je nekdo rekel