CE standard, ali kaj je to?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
"težim" zaradi tega, ker zaradi ene nalepke ne more človek nabaviti robe iz amerike! Čeprav imajo oni verjetno enake standarde, ali pa podobne, temu evropskemu CE.

Drugo bi bilo, če bi zadevo nabavljal direktno iz kitajske...

Kako pa je v primeru, če nekdo kupi nekaj v tujini, potem pa na letališču / carini ugotovijo, da naprava nima CE? A mu jo "zaplenijo" oz ne more z njo v državo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
"težim" zaradi tega, ker zaradi ene nalepke ne more človek nabaviti robe iz amerike! Čeprav imajo oni verjetno enake standarde, ali pa podobne, temu evropskemu CE.
TIsta nalepka zagotavlja, da naprava ni nevarna. To, da je pa iz USA, je pa itak brez veze. Lahko dobiš karkoli poslano iz USA, pa bo pristni china izdelek.
In če sem pravilno prebral je izdelek skoraj identičen (naziv je drugačen), torej ni isti, kot se prodaja pri nas. Morda je 95% izdelkov dejansko enakih, le da je drugo ime gor, ampak tistih 5% te pa lahko ubije. Jaz ne bi tvegal.

In še enkrat: ni kriv carinik ali država, temveč proizvajalec.
grims-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
nimajo že zaradi tega,ker imajo drugačno električno napetost
wink-1.gif

pa naši,torej EU standardi,so dosti bolj zahtevni,ker poglej avtomobile,noben povprečen family car narejen v usa za usa tržišče ne bi na crash testu dobil več kot 3 zvezdice

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
jaz sem kupil dualšoke za ps3 iz honkonga brez CE originalne, so identični kot pa tale za EU s CE oznako, še številka izdelka je enaka.. v glavnem, s CE eni fajn sluzijo..

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
vkolikor bi ti krepnulo ali pa te zrukalo,ne bi mogel uveljavljati ne garancije in ne odškodnine (no slednje bi sicer lahko terjal proizvajalca ampak z malo možnosti na uspeh
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
vseen, v mojem primeru gre za enak kos opreme z istimi stevilkami samo tista nalepka proizvajalca nima CE, ce me razumes. ker je pac iz daljnega HK.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Lahko pokličeš tržno inšpekcijo in oni potem v roku treh dni ugotovijo, če je blago OK.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ta nalepka ti jamči,da je notri dejansko tisto kar piše na ohišju

@sanco,a misliš da mu bodo to zastonj naredili?
hysterical-1.gif

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Ko boš naslednjič šel v "obljubljeno deželo", vzami s sabo eno vrečko sadja in ga nesi čez ameriško carino. Potem poročaj, kaj se je zgodilo.

L.p., Kloko

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Nisem še bil tam.

Ne vem pa, kakšno vezo ima živilo z tehnično robo, ki je enaka po vsem svetu, le drugačne nalepke imajo
wink-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Verjetno ni ravno enaka. Kolikor poznam te proizvajalce, če jim certifikat nekje dovoljuje en vijak manj, ali 0.2mm tanjšo izolacijo na nekem kablu, bodo zagrabili priložnost. Pri nekaj 100k kosih se že kar lepo pozna.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Verjetno ni ravno enaka. Kolikor poznam te proizvajalce, če jim certifikat nekje dovoljuje en vijak manj, ali 0.2mm tanjšo izolacijo na nekem kablu, bodo zagrabili priložnost. Pri nekaj 100k kosih se že kar lepo pozna.
Točno tako. In zato imamo certifikate, kateri zagotavljajo vsaj minimum.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
in kriv je seveda kupec, ki mu tudi zelo privoščim da se mu je zogdilo kar se mu je zgodilo... namreč v nakup je šek prepričan da ga trgovci v sloveniji in evropi lupijo ker si kalkulirajo nenormalne marže teh pa seveda niti pod razno ne bo plačal... no ta dogodek ga bo še dolgo spominjal na svojo lahkomiselnost in predno bo naslednjič nabavljal se bo 100 krat prepričal kaj kupuje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.474
113
Poleg naštetega se v EU od julija 2006 naprej ne smejo prodajati proizvodi, ki vsebujejo nevarne snovi (svinec, živo srebro, kadmij, šestvalentni krom, ...) - direktiva RoHS. Zato proizvajalci tehnične opreme za evropski trg uporabljajo (ponavadi dražje) komponente, ki teh snovi ne vsebujejo.