Amis TV

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Recimo da imam dosti posla z njimi
smile-1.gif
Na Slo1 HD je trenutno samo SD pogram. Si pa že sam ugotovil kako je ko je oddaja v HD

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Še nekaj... Kako to, da na Discovery, History, etc moram vedno znova ročno vklopit podnapise? Slovenski kanali delajo avtomatsko.

Pa še to. HD kanali ne omogočajo timeshifta? A je kje na daljincu hitra tipka za timeshift?

Vedno bolj se mi kolca po t2 tv.
grin1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
1. korak Meni, tv računi in nastavitve, uporabniške nastavitve, pin koda (1234),jeziki, primarni jezik podnapisov - slovenščina, shrani
2. korak Meni, tv računi in nastavitve, uporabniške nastavitve, pin koda (1234), jeziki, omogoči podnapise, omogočeno, shrani

Deluje.

Tv1000 in Universal channel trenutno nimata podnapisov, napaka pri distributerju

HD kanali nimajo timeshifta.
Timeshift vklopiš preko tipke guide, na kanalu pa direktno z ok tipko in ti ponudi glej od začetka.

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Bom kar sam sebi odgovoril. Jaz sem pa nad Amis tv-jem zaenkrat razočaran. Prej sem bil na t2 in je tole sedaj kot noč in dan.
1. Meni je krneki (ok, to se bomo navadli)
2. HD kanali (slo1, 2, planet) so polkrat v SD. Tega na t2 nisem opazil.
3. Časovni zamik je krneki!! Ob koncu oddaje te vpraša a bi gledal v živo, a še vedno prek zamika. Nimaš 5min preskoka, ko vrtiš z recimo 12x hitrostjo ne veš kdaj moraš ustavit (slika zmrzne, time bar je pa nenatančen). Tolažim se s tem, da je baje na Siolu še bolj gnilo.
4. Kanalov ne moreš samo prerazporedit, ampak jih moraš dat med priljubljene. t2 je imel super rešitev s t2 agentom, kjer si kanale razporedil kar prek računalnika.

Kolc, kolc po t2!
frown-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
3. Če med gledanjem za nazaj pritisneš tipko info imaš skok za 5 minut naprej, skok za 5 minut nazaj in glej od.... minute

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Bom kar sam sebi odgovoril. Jaz sem pa nad Amis tv-jem zaenkrat razočaran. Prej sem bil na t2 in je tole sedaj kot noč in dan.
1. Meni je krneki (ok, to se bomo navadli)
2. HD kanali (slo1, 2, planet) so polkrat v SD. Tega na t2 nisem opazil.
3. Časovni zamik je krneki!! Ob koncu oddaje te vpraša a bi gledal v živo, a še vedno prek zamika. Nimaš 5min preskoka, ko vrtiš z recimo 12x hitrostjo ne veš kdaj moraš ustavit (slika zmrzne, time bar je pa nenatančen). Tolažim se s tem, da je baje na Siolu še bolj gnilo.
4. Kanalov ne moreš samo prerazporedit, ampak jih moraš dat med priljubljene. t2 je imel super rešitev s t2 agentom, kjer si kanale razporedil kar prek računalnika.

Kolc, kolc po t2!
frown-1.gif

Zakaj si pa šel na Amis? Jaz sem namreč na Amisu in gledam za alternativami.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Ker so v našem "mestu" končno zgradili optično omrežje, ponudnika sta pa samo Amis in Siol.
frown-1.gif

ynos, a nisi na prvi strani napisal, da si zelo zadovoljen z njimi? Kako to, da hočeš drugam?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa optika t-2 preko siol omrežja?

Moti me, da so dali Pop kino samo v polno programsko shemo. trenutno plačujem za optika dvojko s programsko shemo 100 ter časovnim zamikom 45 EUR. Če bi hotel pop kino, bi moral naročiti polno programsko shemo. Ni problem, samo dvojka s polno programsko shemo ne obstaja, razen če si sam sestaviš paket in te pride s časovnim zamikom tam 52 EUR (!). Če vzameš trojko s polno programsko shemo kompenziraš hitrost za podobno ceno, za isto pa spet precej več plačaš. Kr neki.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
No včeraj mi je crknil internet in TV. Prepričan sem, da je nekaj z optičnim kablom narobe v stanovanju, ker če se pipne modem ali kabel internet dostkrat crkne. Pomaga, če dam kabel ven pa notri...ampak zdaj ne. Prijavim napako, da sem prepričan, da je nekaj s kablom narobe ali priključkom.

Dobim danes SMS, da se trudijo odpraviti težave, da so kopmleksnejše narave. Ker vem, da tega ne morejo odpraviti na daljavo, ker ta napaka ni prvič, kličem še enkrat, da jim pojasnim, da se zadeva ne bo vlekla 4 dni tako kot zadnjič. "Gospa, pridite na DOM kabel pogledati, izmeriti, pa boste videli". In gospa mi reče, evo vam številko našega zunanjega izvajalca, pa ga pokličite. Ji rečem, da ne razumem, zakaj bi šlo prek mene, napako sem javil na Amis....pa reče, ja da če mislim, da je kaj s kablom narobe, da moram sam poklicati zunanjega izvajalca in plačati popravilo.

bonk.gif

PS: Omenil sem, da s kablom vidno ni nič narobe. Ampak naj pridejo vsaj pogledati. Ne rečem, če bi s škarjami prerezal kabel, pičku mater.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Saj pri optiki ni nujno da so vidne poškodbe na kablu. Ga lahko hitro poškoduješ z potegom, ali zvijanjem, da ne bo deloval pravilno, pa čeprav bo kabel na pogled brezhiben.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Seveda, ampak naj amis naredi diagnostiko in reče da je kabel fuč. Ne pa da direkt jaz kličem in plačam zunanje izvajalce, preden se sploh ugotovi kaj je narobe.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
No update. Telekomov mojster je rekel, da je bila optika nestrokovno napeljana in da se čudi, da je sploh delalo leto in pol. Da naj mi amis to zamenja.

Amis pravi naj sam plačam.

ynos pravi, grem na t-2.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
aja, po kreganju z Amis je rekel, da lahko pridejo njihovi mojsti pogledat kdo je kriv za nedelovanje. ampak da to bo enkrat drugi teden (ne začetek tedna, ali boh ne daj danes).

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Amis ima podizvajalce, ki pač delajo kakor delajo. Nekateri so strokovni nekateri so pa šlampasti Je pa taqko da ti podizvajalci bodo napeljali kabel po liniji najmanjšega odpora. Včasih je frajn da je nekdo poleg in potem pove, da se pusti malo več kabla in se potem lahko kabel položi v kanale.
V kanale pa nihče ne bo deval kabla, razen proti plačilu
smile-1.gif

Če pa nekdo ni zadovoljen z samo instalacijo se pa lahko pritoži, saj dobi neki papir od monterja. Ne moreš pa pričakovati da bodo po letu in pol upoštevali to, da nekdo reče da ni ok zaradi montaže.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Da ne odpiram nove teme--verjetno bom prešel na Amisu v paket trojka --internet , telefon, televizija. Kre bi rad obdržal obstoječo tv napeljavo ker sem šein bom ostal vezan na kabelskega ponudnika--rezerva-- bi rad namestil -brezžični prenos TV signala preko--

Komplet sestavljata usmerjevalnik MediaFlex 2825 in sprejemnik MediaFlex 2111, ki omogočata zanesljiv prenos signala po brezžičnem omrežju 802.11, kar zagotavlja prenos IPTV signala do 400 m2.

Ta komplet imam priliko nabaviti rabljenega za 50 eur, je še v garanciji in z računom, sedaj pa me zanima je vredno vlagati v ta vid prenosa signala tv-ja, nekaj teh aparatur bi rad obdržal na drugem mestu in to na mestu ko je oddaljen od prostora za tv tako da ne bi imel vsega v sobi, zanima me ali je možno za internet uporabiti ta sistem kot za tv ali pa naj uporabljam dosedanji routerin tega samo za tv, je možno uporabiti samo tega za oba prenosa?

vaše izkušnje mi bojo prišle še kako prav, hvala.
1897079-banner_tv_brezzicno.jpg

Priponke

• 1897079-banner_tv_brezzicno.jpg
    1897079-banner_tv_brezzicno.jpg
    57,4 KB · Ogledi: 244
Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ruckusi so odlična izbira.

Imam ruckuse, ki mi služijo že 3 leta brez problema.
Te, ki jih ti gledaš 2825 podpirajo Amis 2.5 ne pa tudi 3.0 saj dlna protokol ne gre skozi.
Na teh ruckusih imaš lahko in iptv in internet. Seveda potem moraš v 2825 priključiti dva utp kabla iz modema. En bo za iptv stream drugi bo pa za data.
Tudi kar se tiče dometa interneta je ruckus med najboljšimi.
Podjetje Telos ima tudi odlično tehnično pomoč glede ruckusov.

Je pa tako, ker ne bodo na Amisu zabeleženi ruckusi ti bodo vedno svetovali da priklopi stb direktno če bo karkoli narobe. Takrat boš pač priklopil na kratek utp kabel da bodo videli, če je stb dosegljiv in če se poveže.
In pa Amis ti ne bo nudi tehnične pomoči za te ruckuse, če jih bo potrebno spariti ali kaj podobnega.

Pod črto:
Glede na to, da je to en boljših kompletov za wifi/iptv ti ga svetujem.
Za vsakršno informacijo več, pa ti svetujem http://www.telos.si/

P.S. Nič ni boljšega kot utp kabel.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Ja zdaj si mi res dal podatke ki jih nisem vedel, torej bo problem pri Amisu--2,5 ne pa tudi 3,0-- problemi pri poznejši pomoči, ja res bom moral dobro premislti, imam pa tudi drugo mžnost kupnje prenosa preko elektrike tudi njihov set v privat prodaji.Verjamem da je najboljše utp kabel vendar nimam in nočem imeti vse v istem prostoru. dejanskobom moral gledati v drugo smer--telos--kaj bi lahko imel od njih?