Te pijejo Juliano iz flaše/plastenke!A tud une iz Maribora?
Te pijejo Juliano iz flaše/plastenke!A tud une iz Maribora?
Večinoma piše mešanica medu iz EU IN izven EU.Meni gre na živce, ker pri medu piše samo EU ali izven EU.
Medtem za vsako 'kit-kat čokoladico' piše država porekla.
kolk si naiven.....kot da je domači čebelar imun na "extra" dobičekDomači čebelar pa je gmah.
Inspektorica mi je razlagala, da smo dali predlog na evropsko komisijo, da bi za meso pisali drzavo porekla, pa je blo zavrnjenoMeni gre na živce, ker pri medu piše samo EU ali izven EU.
Medtem za vsako 'kit-kat čokoladico' piše država porekla.
V sorodstvu imam dva manjša čebelarja. Ne vem, če ima vsak kaj več kot 40 panjev. Za ta med sem 100%, da ni pri njem nobene goljufije. Je pa seveda to za današnje razmere skorajda butična proizvodnja in je tudi prodaja bolj lokalna, kolikor pač ljudje kupijo na domu. En jih še celo na pohorje na kostanj vozi, drugače pa stojijo čebelnjaki na moji njivi.kolk si naiven.....kot da je domači čebelar imun na "extra" dobiček
z oljem, medom ITD VSI goljufajo....samo kar narediš sam ali tvoja družina, lahko rečeš to pa je 100% domače, naravno in ne vem kaj še vse....
sicer pa danes več ali manj vsi in povsod nekaj nategujejo
Danes bi se naj vedelo že vse. Malo nerodno je samo, ko vidiš tovornjak iz Bolgarije pri mesarju, ki ima domače mesoKaj ni pri mesu obvezno država porekla, rejec in država zakola?
Že nekaj let se Slovenija trudi, da bi na nivoju EU to spremenili. Doslej je bil smešen izgovor, da bi navajanje držav zasedlo preveč prostora na etiketi.Meni gre na živce, ker pri medu piše samo EU ali izven EU.
V Nemčiji so izvedli preverjanje medu z uporabo DNK metode in niti en med v največjih trgovskih verigah ni bil dejansko čebelji med.Ali je v Nemčiji tudi med samo z označbo: iz EU?
Samo cena in posledično dobiček, pa sploh ne gre za med ampak razne druge sladke stvari. Tudi pri nas imata Lidl in Hofer občasno "med" po 3-4 evre za 900 gramov, medtem ko je za pravi med proizvodna cena okoli 11 evrov, prodajna pa od okoli 16 evrov dalje. Tako da se ga izplača kupovati direktno pri čebelarjih, na praktično vsakem sejmu ali tržnici so.Kaj imajo od tega skrivanja? Da potrošnik ne izve, da je marsikaj iz drugih delov sveta po sistemu, samo da je poceni?