kozel je za njih brozga... probaj dobit pilsner urquel pod en eurokukr jest vem je 1,07
v italiji, kjer je pir recimo precej drag, sem dal recimo 0,99 za bitburger, ki je mal druga reč kot laško...
kozla na češkem, pa ni blo nobene akcije, za cca 0,70 - v mercatorju je 1,29
kozel je za njih brozga... probaj dobit pilsner urquel pod en euro
Zna biti da je za drago pivo pri nas kriva v enem delu tudi visoka trošarina na alko. Ne vem kak delež si v drugih državah država vzame od piksne piva s 5% alkota..
Recimo Islandija :
Država si vzame 84,4% od prodajne cene...:
Why is alcohol so expensive in Iceland? And what can you do to protect yourself against it?
One of the things that shocks foreign visitors to Iceland is the price of alcohol: It is expensive to drink in Iceland!icelandmag.is
Ali sem napopal smeškota?Mimogrede, kaj pa je tako smešno tule?
Kriv je izključno kmetijski minister, ki se ne trudi za to, da se samooskrba poveča in uvoz oteži, kot imajo rešeno Avstrijci (menda še vedno).
Pišeš o butični pridelavi, ki nikoli ne bo nahranila vseh kot se v butiku in pri domačih šiviljah ne moremo več obleči vsi.Ne obstaja samo Mercator....
Podobna zgodba kot pri politiki, če nisi za Šareca, si avtomatsko za Janšo.
Obstajajo še preverjene mesnice, pa kmetije, kjer danes prašiča vidiš, naslednji dan je pa njegova polovica že pri tebi. Tudi govedine ni težko kupit pri preverjenem kmetu (jaz že nekaj let kupujem pri sosedu kmetu mlado govedino, staro max 12 mesecev, futrano med drugim tudi s travo iz našega travnika za hišo.
Pri njemu kupujem tudi piščance, ki se za razliko od trgovinskih ne skrčijo za 50+% ter razpadejo po 10 minutah toplotne obdelave. Pa jajca in mleko...
Pa še enkrat, dober tek ob cenenih in manj cenenih zadevah iz diskontov in ostalih trgovin.
Domače nam paše, lojtrca domačih, jem slovensko in ostale floskule, kako nategnit povprečnega Slovenca.
Mimogrede, KZ Laško Mogoče je kljub vsemu v tlačenki vse slovenskega porekla, le mesar si ni rok opral, ko je šel srat.
Misliš trgovec ali proizvajalecVago si naj kupi kot treba.
A misliš da bi se res nekdo z imenom in priimkom takole izpostavljal. Če se pa je, pa nima pet čistih v glavi.Vaga je, IMHO, čisto OK...
Varianti:
1. A je težko dat na minus 258g, pa vrečko gor? Pri moji vagi brez problema...
2. Ne vidi se zgornjega roba vrečke - vrečka kave pač ni polna...
Zakaj? Ah, nekomu zgleda par stvari nekje manjka...