Domače

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
kukr jest vem je 1,07

v italiji, kjer je pir recimo precej drag, sem dal recimo 0,99 za bitburger, ki je mal druga reč kot laško...

kozla na češkem, pa ni blo nobene akcije, za cca 0,70 - v mercatorju je 1,29
kozel je za njih brozga... probaj dobit pilsner urquel pod en euro
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.702
3.307
113
Mora biti res nekaj na tem Pilsner Urquel pivu, ker imam prijatelje na Češkem in praktično zmeraj prinesejo zmeraj s sabo Pilsner Urquel kot najboljše Češko pivo... Kozel dobim pa v lokalni trgovini za razliko od Pilsner Urquel.
 

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
kozel je za njih brozga... probaj dobit pilsner urquel pod en euro


no v mercatorju je 1,39

sicer pa ni poanta v tem, povedat sm hotu, da je pr nas pivo (pre)drago

drgač pa - pilsner urquel je legenda - plzensko pivo, po katerem je ta sorta piva dobila ime - pils, valda so čehi ponosni na to in majo na kej bit.... :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: Smajo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.750
6.745
113
pri taščici
Zna biti da je za drago pivo pri nas kriva v enem delu tudi visoka trošarina na alko. Ne vem kak delež si v drugih državah država vzame od piksne piva s 5% alkota..
 

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zna biti da je za drago pivo pri nas kriva v enem delu tudi visoka trošarina na alko. Ne vem kak delež si v drugih državah država vzame od piksne piva s 5% alkota..

Ja, bi znalo bit...


20 centov na tamalo piksno... ni slabo...
Tud na tem zemljevidu smo en tak lep majhen rdeč otoček sredi bolj ali manj normalnega sveta...
 
  • Všeč mi je
Reactions: endvatri

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne obstaja samo Mercator.... :zavijazocmi:
Podobna zgodba kot pri politiki, če nisi za Šareca, si avtomatsko za Janšo.

Obstajajo še preverjene mesnice, pa kmetije, kjer danes prašiča vidiš, naslednji dan je pa njegova polovica že pri tebi. Tudi govedine ni težko kupit pri preverjenem kmetu (jaz že nekaj let kupujem pri sosedu kmetu mlado govedino, staro max 12 mesecev, futrano med drugim tudi s travo iz našega travnika za hišo.

Pri njemu kupujem tudi piščance, ki se za razliko od trgovinskih ne skrčijo za 50+% ter razpadejo po 10 minutah toplotne obdelave. Pa jajca in mleko...

Pa še enkrat, dober tek ob cenenih in manj cenenih zadevah iz diskontov in ostalih trgovin.
Domače nam paše, lojtrca domačih, jem slovensko in ostale floskule, kako nategnit povprečnega Slovenca. :valjamse:

Mimogrede, KZ Laško Mogoče je kljub vsemu v tlačenki vse slovenskega porekla, le mesar si ni rok opral, ko je šel srat. :fredi:
Pišeš o butični pridelavi, ki nikoli ne bo nahranila vseh kot se v butiku in pri domačih šiviljah ne moremo več obleči vsi.
Mi denimo priredimo dva prašiča sami, 20 piščancev, dovolj jajc za nas. In to pokrije neke naše potrebe. Kar pa ne, pa bolj zaupam večjim kot manjšim. Hodim službeno nekaj po teh predelovalnih obratih in imam svoje mnenje zakaj. Bil sem tudi v Srbiji v enem od večjih njihovih obratov (večji od katerega koli slovenskega) in bi kupil prej kaj od tam kot od kakega našega "butičnega" pridelovalca. Treba pa je vzeti v obzir, da bo sveže kupljeno meso prašičev danes pač smrdelo pri toplotni obdelavi po krmilih. Kdor je tega navajen, ne bo niti opazil, meni pa se meša, če kaj takega pripravljamo doma. Ampak tudi če bi mi povečali svojo pridelavo iz dveh na denimo skromnih 20 prašičev na leto, bi gotovo uporabili že nekaj kupljenih sestavin. Kot vsak pridelovalec, ki nima čisto butične količine bolj ali manj zase.
Drugače pa, tudi povsem domače ni 100 % varno. V Sloveniji je v preteklosti umrla cela družina, ko so svojega prašiča jedli. No, so pa vedeli, od česa so umrli in jih niso počasi zastrupili z aditivi. Denimo listerijo v KZ Laško so lahko imeli že živi prašiči ali drobnica, ki je vstopala v obrat.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Imamo dvoje, že videno v preteklosti:
1. Nekdo dodaja "živini" antibiotik po svoje.
2. Nekdo to ugotovi, vendar ne "zna" izmeriti posameznega vzorca ob vsej silni sledljivosti.
Pri mleku so to menda celo znali, vendar če me spomin ne vara kar nekaj časa niso pogruntali, da razkužilo, ki ga uporabljajo za čiščenje laboratorijskih posod vsebuje tudi kloramfenikol. In smo potem plačali tistim, ki so uspeli na sodišču dokazati, da so bili nedolžni čez nekaj let odškodnino iz proračuna.
Pri medu se zgodba ponovi, zmešajo več dobaviteljev, vzorčijo in potem po pritožbah vzorčijo posamezne vzorce in ugotovijo, da antibiotik ni v vseh vzorcih, vendar spet naredijo to strašno nespretno, čeprav niso šli takoj z zgodbo ven ... Verjetno spet prostor za odškodnine v prihodnosti. Kar je tudi prav, samo jih naj plačajo tisti, ki se malo levo nosijo pri odnosih z mediji.
 

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
74237778_10220075306503726_3725347417281789952_o.jpg
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Vaga je, IMHO, čisto OK...
Varianti:
1. A je težko dat na minus 258g, pa vrečko gor? Pri moji vagi brez problema...
2. Ne vidi se zgornjega roba vrečke - vrečka kave pač ni polna...
Zakaj? Ah, nekomu zgleda par stvari nekje manjka...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.750
6.745
113
pri taščici
A misliš da bi s
Vaga je, IMHO, čisto OK...
Varianti:
1. A je težko dat na minus 258g, pa vrečko gor? Pri moji vagi brez problema...
2. Ne vidi se zgornjega roba vrečke - vrečka kave pač ni polna...
Zakaj? Ah, nekomu zgleda par stvari nekje manjka...
A misliš da bi se res nekdo z imenom in priimkom takole izpostavljal. Če se pa je, pa nima pet čistih v glavi.
Vsaj kolikor sem včeraj bral komentarje, ženska ni ravno neka....