Rune - izgradnja optičnega omrežja

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.067
1.540
113
Titograd
ne nisi razumel.
13hiš je "priklopljenih" pod narekovaji. Ker imamo po parcelah in v hišah že vse razpelano in pripravljeno, da zalaufa.

Problem je 150m stran od naših hiš, ker še niso (že 2 mesca, naj bi bilo konec julija finito) naredili podboja pod železnico.
Aja, ok razumem zdaj ja, preboj rabite, po bajti pa do konca svoje parcele imaš požirko, tako sem jaz imel. Nam pa je Rune predlani naredil, sem pa ravno v postopku vezave in čakam na priklop.

Jeba je ker v teh državnih poslih par mesecev ali tudi let zamude ni nič posebnega

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.961
746
113
Kakšne hitrosti pa dosegaš? Ti TV kaj šteka? Tudi jaz iščem alternativo, ker imamo prav tako na pol prekopano in položenih nekaj cevi, ostalo pa bo ko bo, če sploh bo (njihov uradni odgovor). Do takrat bo pa že najbrž 7G mobilno omrežje in niti ne bomo več potrebovali optike.
Zrak ne bo nikoli alternativa optiki. Novejše tehnologije samo širijo frekvenčni spekter, ampak le-ta je fizično omejen. Kablov pa lahko potegneš več ;)

Na gosto poseljenem območju lahko zadevo "rešuješ" z več manj močnimi oddajniki, ampak na nekem ruralnem območju pa zadeva ekonomsko ne zdrži.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.283
771
113
Kakšne hitrosti pa dosegaš? Ti TV kaj šteka? Tudi jaz iščem alternativo, ker imamo prav tako na pol prekopano in položenih nekaj cevi, ostalo pa bo ko bo, če sploh bo (njihov uradni odgovor). Do takrat bo pa že najbrž 7G mobilno omrežje in niti ne bomo več potrebovali optike.
razpon hitrosti od 0.2Mbps do 96Mbps.
Odvisno od dneva, vremena, kaj te vem kaj še vsega.

Načeloma NEO ne šteka, kvaliteta videa včasih pade pod HD, ogled nazaj je še mogoč.
overall zadovoljen.

ampak optika bi bla boljša opcija:)

Priponke

• Posnetek zaslona 2025-09-15 092130.jpg
    Posnetek zaslona 2025-09-15 092130.jpg
    34,7 KB · Ogledi: 19

matej_

Guru
25. okt 2007
2.283
771
113
cena je ista kot bo potem za optiko....
tako, da se mi "mudi", da dobim optiko :)

so pa vsaj šli tolko na roke, da mi oni plačajo priklop, drugi operaterji tega nočejo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.902
422
83
Pa ti veš da je železnica sveta zemlja.
To sigurno rabiš 1000 pooblastil.
Jaz sem tudi zraven glavne ceste in mi je telekomovec takoj rekel, da bi uradno morali zaprositi DRSI za soglasje, kar bi zavleklo zadeve za mesece, ampak se na srečo niso ubadali s tem.